Oletko maistanut jänispaistia? Tai riistalinnuista, kuten esimerkiksi peltopyystä valmistettuja ruokalajeja? Tervetuloa riistalintujen hienojen makujen maailmaan!

Riistalintuja ovat mm. teeri, metso, riekko, sorsa, fasaani ja peltopyy. Riistalinturuoat tekevät ateriasta astetta hienostuneemman ja tuovat ulottuvillemme mielenkiintoisen makumaailman.

Kun myös riistalintujen kanssa tarjottava viini on täysosuma, makuelämyksistä muodostuu täysin unohtumattomia. Linturuoat saavat oivan kumppanin klassikkoviini pinot noirista, koska se ei peitä riistalintujen luontaista makua. Oikean pinot noirin kotina pidetään nimenomaan Ranskan Bourgognea, mutta myös muilla alueilla on hyvää tuotantoa.

Riistalinnut ansaitsevat kumppanikseen laatuviinin

louis jadot couve des jacobins pinot noir 75cl

Louis Jadot Couvent des Jacobins Bourgogne Pinot Noir

Riistaruokien maku on voimakkaampi kuin esimerkiksi broilerin, ja sen vuoksi niiden kanssa nautittavassa viinissä on hyvä olla täyteläisyyttä ja aromeja. Maista niiden seurana Louis Jadot Couvent des Jacobins Bourgogne Pinot Noir -punaviiniä.  Louis Jadot ei tee kompromisseja laadun suhteen. Vain harvat Bourgognen viinintuottajista pääsevät tälle laatutasolle. Hieno kumppani  niin riistalintujen, valkoisen lihan kuin sieniruokien kanssa.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

louis jadot couvent des jacobins chardonnay 75cl

Louis Jadot Couvent des Jacobins Bourgogne Chardonnay

Lintuaterialla valkoviinin ystävää hemmottelee rakkaudella tuotettu Louis Jadot Couvent des Jacobins Bourgogne Chardonnay. Hienostuneessa valkoviinissä on linturuokien vaatimaa hyvää hapokkuutta. Viinin paahteisuus tekee siitä hyvän parin riistalinnuille. Maussa on klementiiniä, hunajaa ja aavistus toffeeta. Runsas ja tamminen viini on sekä nautiskeluviini että seurusteluviini.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Pelkkää telkkää?

Ei suinkaan, vaan nautittuna hyvin valitun viinin kanssa. Lintujen kanssa kannattaa valita viini, jossa on hyvä hapokkuus. Sorsalintujen valmistus vaatii vähän vaivaa ja aikaa, mutta on kaiken sen arvoinen. Telkkä on muiden sorsalintujen tavoin erittäin maistuvaa pataruokana. Pataruokia haudutetaan pitkään ja näin lihasta tulee mureaa ja maukasta. Sorsalintujen sopii myös grillattavaksi fileinä.

Bourgognen viinien ohella riistalinnuille löytyy myös muita erittäin varteenotettavia seuralaisia.

wolfberger pinot noir

Wolfberger Pinot Noir

Wolfberger Pinot Noir on yksi niistä. Se on upea makupari riistalinnuille ja miedoille juustoille. Tämän punaviinin oikea tarjoilulämpötila on viileä. Maku on keskitäyteläinen, pehmeän tanniininen, metsämarjainen, miellyttävän hapokas ja pitkä. Se tuotetaan Alsacessa ja Alsacen Pinot Noir on tällä hetkellä parempi kuin koskaan. Notkea, avoin, hedelmäinen, mutta ryhdikäs Alsacen Pinot Noir on usein hyvä valinta.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

la garnacha olvidada

La Garnacha Olvidada

Espanjalainen täyteläinen La Garnacha Olvidada on toinen. Syvän tummanpunainen viini vaalealle lihalle, jonka hapokkuus sekä maku, jossa vuorottelevat hedelmäisyys ja paahteisuus, nostavat linturuokien maut uusiin korkeuksiin. Viinin tuoksussa tunnistaa mustat kirsikat, mustaherukat, tummat luumut, karhunvatukat, kaakaon, tumman suklaan ja yrtit. Se on vivahteikas, tyylikäs ja tasapainoinen viini. Viinintuottaja Vintaen toimitusjohtaja kertoo, että he pullottavat tarinoita ja kertovat niitä kulkiessaan. Lumoudu sinäkin näistä upeista tarinoista!

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.