Paikallisesti sertifioidut viinit

Myös alkoholijuomien maailmassa halutaan tehdä valintoja, jotka edistävät kestävää kehitystä. Esimerkiksi luomu- tai biodynaaminen viljely jo itsessään tukee biodiversiteettiä ja maaperän sekä eliöstön hyvinvointia. Mutta on erikseen olemassa lukuisia paikallisia sertifikaatteja, jotka ottavat huomioon mm. veden ja energiankulutuksen minimoinnin.

Maapallo

Alkokin hyväksyy kasvavan joukon paikallisia kestävän kehityksen sertifiointeja. Tuotteet, joilla sellaisia on, merkitään asiasta kommunikoivalla ’maapallosymbolilla’ ja ne saavat hyllynreunaan Vihreä valinta-hyllypuhujan.

Tasapuolisuuden nimissä tiettyjen kriteerien on toteuduttava, jotta Alko voi tämän statuksen hyväksyä ja kommunikoida edelleen kuluttajille. Muun muassa sertifikaatin on oltava näkyvillä pakkauksessa, jotta kuluttaja voi sen itsekin todeta ja halutessaan hankkia asiasta lisää tietoa. Sertifioinnin on myös oltava vapaasti kenen tahansa juomatuottajan haettavissa ja sen täytyy olla maa- tai vähintäänkin osavaltiokohtainen. Alkon ajattelussa vähintään 50% sertifioinnin vaatimuksista liittyy ympäristönäkökulmiin. Lue lisää Alkon kriteereistä ja katso aina ajankohtainen lista hyväksytyistä sertifioinneista täältä.