Olisiko teillä hetki aikaa puhua fine diningista? Fine dining tarkoittaa nimensä mukaisesti hienoa ja laadukasta ruokailua usein ravintoloissa, mutta fine dining -annoksia voi hyvin kokata myös kotioloissa. Asiaan kuuluvat tietysti ensiluokkaiset viinit, jotka on mietitty nimenomaan näiden annosten pariksi.

Tässä kolme erinomaista annosta joko ravintolassa nautittavaksi tai ihan itse tehtäväksi sekä sommelierin viinisuositukset!

rapu ja Brocard chablis sante clare

Sole à la meunière – Brocard Chablis Sainte Claire Organic

Sole à la meunière on klassinen ranskalainen kalaruokalaji, jossa joko kokonainen kampela tai sen filee joka leivitetään ja paistetaan voissa sekä tarjoillaan ruskean voikastikkeen, persiljan ja sitruunan kera. Tapoja tämän ruokalajin valmistamiseen on muutamia erilaisia, ja kala voidaan paistaa joko pienessä määrässä kirkastettua voita tai esimerkiksi uppopaistaa. Myös ruskean voikastikkeen ainekset vaihtelevat, joten variaatioita löytyy. Perusainekset ja -idea pysyvät kuitenkin samana.

Ja mikäpä sopisikaan fiinille kala-annokselle paremmin kuin herkullinen kalaviini! Brocard Chablis Sainte Claire Organic on raikas ja ryhdikäs Chablis, eli Chablis-nimisen alueen Chardonnay-rypäleistä valmistettu omaleimainen, tasapainoinen ja mineraalinen aatelinen. Maultaan tämä luomutuotettu Chablis on kuiva, ryhdikkään hapokas, selkeän mineraalinen, voinen ja paahteinen.

Tämän viinin Chardonnay -rypäleet ovat peräisin Préhyn kylän etelärinteeltä. Maaperä on alueen tyypillinen Kimmeridge, kalkkikiven ja saven kerroksineen sekä fossiileineen. Se on kerta kaikkiaan erinomainen seuralainen meren antimille, kuten kampelan lisäksi kuhalle tai ahvenelle sekä äyriäisille ja sushille.

Hinta- ja tuotetiedot saat tästä.

Tournedos Rossini – Pares Balta Mas Elena

Sisäfileehän se siellä! Tournedos Rossini on kuin myös ranskalaisen klassisen keittiön antimia, ja se syntyy naudan sisäfileestä ja viimeistellään ylelliseen tapaan ankanmaksalla ja tryffelillä. Mediumiksi kypsennetty sisäfilee ja viipale ankanmaksaa voidaan tarjoilla perunoiden tai perunamuusin kera, ja annoksen viimeistelevät tryffelilastut. Kuten monet muutkin annokset, myös tätä ruokalajia voidaan valmistaa hiukan eri tavoin. Löydä itsellesi sopiva!

Erittäin ylellisten ainesosien pariksi sopii viimeistelty viini, joka on tällä kertaa espanjalaisen Parés Baltan viinitalon Parés Baltà Mas Elena.

Tässä vivahteikkaassa ja kehittyneessä lihojen erikoisviinissä pehmeä Merlot-rypäle yhdistyy kahden erilaisen Cabernet-rypäleen antamaan rakenteeseen ja mausteisuuteen.

Pares Balta Mas Elena

Toinen toistaan voimaannuttaen rypäleet muodostavat pyöreän ja monikerroksisen kokonaisuuden ja täydellisen tasapainon viiniin.

Hinta- ja tuotetiedot saat tästä.

Wolfberger W3

Parsaa ja Hollandaisea – Wolfberger W3

Kevään odotetuin kausiherkku eli parsa löytää täydellisen vastinparin pehmeän täyteläisestä hollandaise-kastikkeesta! Parsaa ja Hollandaisea onkin herkku, joka syntyy helposti myös kotikeittiössä. Lupaamme, että tästä uskaltaa aloittaa uudempikin kokki!

Hollandaise-kastikkeen säestämä parsa kypsennetään usein keittämällä, mutta se sopii hyvin myös uunissa tehtäväksi.

Hollandaisen kanssa tarjotun parsan kaveriksi suosittelemme kaatamaan lasillisen tai pari maanmainiota Wolfberger W3:a! Tässä viinillä on mahtava gastronominen potentiaali jo siitä syystä, että siihen on käytetty useampaa lajiketta. Lisäksi annoksen raaka-aineet ovat tietyissä määrin nirsoja lajikeviineille, ja vaativat tekijältään usein niin paljon, että hintalappu pullolle kohoaisi helposti todella lihavaksi.

Komea ja kohtuullisen hintainen (13,49€) Wolfberger W3 täyttääkin parsa-annoksen seuralaisen saappaat mielihyvin!

Hinta- ja tuotetiedot saat tästä.

Tilaa fine dining -viinit!

Tilaaminen on helppoa. Klikkaamalla ”Siirry tilaamaan” pääset Alkon verkkokauppaan, jossa nämä viinit ovat haettuina valmiiksi. Voit siirtää haluamasi viinit ostoskoriin ja valita toimituksen haluamaasi myymälään. Tilauksesta vastaa Alko ja tilaus on lisämaksuton.