Bodegas Barón de Ley on arvostettu espanjalainen viinintuottaja, jolla on yli 1000 hehtaaria viinitarhoja Riojan alueilla. Barón de Leyn päämaja sijaitsee Mendaviassa mahtavassa rakennuskompleksissa, jonka Eguían kreivi rakennutti 1548 linnakseen ja linnoituksekseen. Vuosien varrella tilasta tuli benediktiiniläinen luostari, jossa kasvatettiin lampaita ja tuotettiin viiniä munkkien komennossa aina vuoteen 1836. Sen jälkeen tilan isäntinä oli monia mahtimiehiä.

Useiden vaiheiden jälkeen tila siirtyi Barón de Leyn perustajien omistukseen 1980-luvulla. Tuottajan suuri koko ei estä pikkutarkkaa viinin tuotantoa. Koko valtava sato poimitaan käsin ja parhaat rypäleet vielä lajitellaan käsityönä. Kellaritekniikka on tätä päivää parhaimmillaan ja viini kypsytetään 15 000 tynnyrissä amerikkalaista ja ranskalaista tammea perinteiseen Riojan tyyliin. Pullokypsytykseen tarvitaan vielä jäähdytetty kellari 4,5 miljoonalle pullolle. Tarhojen laajuus ja monet sijainnit antavat paletin valikoimalle ja laadulle, josta Barón de Leyn nauttima arvostus kumpuaa.

Lue artikkelin lopusta 5 vinkkiä grillaamiseen

Tiesitkö, että ryhtymällä Viikon Viini -uutiskirjeen tilaajaksi, saat lisää ajankohtaisia vinkkejä ja viinisuosituksia? Liity sivun alareunasta!

Baron De Ley Reserva

Miksi Baron de Ley Rioja Reserva sopii täydellisesti grilliruoalle?

Baron de Ley Rioja Reserva on täyteläinen, tanniininen, tumman kirsikkainen, kypsän karpaloinen, karhunvatukkainen ja kevyen nahkainen.

Viinin täyteläinen maku ja monivivahteisuus korostavat grillatun lihan, savustettujen makujen ja voimakkaiden mausteiden herkullisuutta. 

Baron de Ley Rioja Reserva 2019 on hinnaltaan 19,99 €/0,75 l. Tarkista tuotteen myymäläsaatavuus ja tarkemmat tuotetiedot Alkon sivuilta.

Millaisiin grilliruokiin Baron de Ley Rioja Reserva sopii?

Testaa Baron de Ley Rioja Reservaa esimerkiksi seuraavien grilliruokien kanssa:

 • Grillattu naudan entrecôte, espanjalaisen tomaattisalsan ja (uusien) perunoiden kanssa.
 • Vegaaniset grilliannokset, kuten kokonaisena grillattu portobello. Koska Baron de Ley Rioja Reserva sopii täydellisesti mietojen juustojen kanssa, voit myös täyttää sienet esimerkiksi sulatejuustolla. Baron de Ley Rioja Reserva sopii myös vegaaneille. 
 • Viini istuu hyvin makupariksi grillatun lampaan tai karitsan kanssa. Kokeile esimerkiksi vartaita tai karetta. 
 • Mausteiset makkarat, kuten chorizo.
 • La Riojan alueelta tunnettujen, yksinkertaisten ruokalajien kanssa, kuten Patatas à la riojana
Baron de Ley Reserva 75cl

Lue 5 vinkkiämme grillaamiseen:

 1. Marinoi ajan kanssa

  Maustaminen ja marinointi lisäävät ruokaan makua ja mehukkuutta. Anna lihan ja kasvisten marinoitua tarpeeksi kauan, jotta maut imeytyvät kunnolla. Hyvä nyrkkisääntö on laittaa lihat marinadissa jääkaappiin jo edellisenä päivänä! Myös vegaaniset raaka-aineet, kuten tofun, voi hyvin laittaa marinoitumaan edellisenä päivänä.

 2. Valitse laadukkaat ja tuoreet raaka-aineet

  Grillatessa on hyvä muistaa valita mahdollisimman tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet. Esimerkiksi mitä tuoreempi kala, sen paremmin liha pysyy koossa grillatessa. Valitse laadukkaiden raaka-aineiden kylkeen niiden arvolle sopiva punaviini: Baron de Ley Rioja Reserva.

 3. Muista grillata kuumalla grillillä

  Anna grillin lämmetä kunnolla ennen kuin aloitat grillauksen. Varmasti kuuma grilli takaa, että ruoka kypsyy tasaisesti. Grillin kuumentuessa voit tarjoilla itsellesi ja seurueellesi lasin laadukasta punaviiniä, Baron de Ley Rioja Reservaa!

 4. Viilennä punaviini ennen tarjoilua

  Varsinkin kesähelteillä viini tulisi viilentää ennen tarjoilua. Optimi lämpötila tuo esiin viinin parhaat maut ja aromit. Täyteläisten punaviinien, kuten Baron de Ley Rioja Reservan, suositeltu tarjoilulämpötila on 16 – 18 asteen välissä. Laita punaviini vähintään 30 min ennen tarjoilua esimerkiksi jääkaappiin viilenemään.

 5. Anna ruoan vetäytyä

  Grillatun ruoan tulee aina antaa vetäytyä, oli kyse sitten lihasta, kasviksesta tai kalasta. Voit kääriä ruokasi folion alle, jotta ne pysyvät lämpimänä tarjoiluun asti.