Äitienpäivä tulla jolkottaa, ja lahjaidea vielä uupuu? Olet oikeassa osoitteessa! Kääräisimme kaikessa hiljaisuudessa hihat, ja kokosimme muutamia simppeleitä lahjakoreja, joihin sujautimme helposti lähestyttäviä monitoimiviinejä niin roseiden, kuohuviinien kuin valko- ja punaviinienkin joukosta. Ne käyvät niin äitienpäivän kippistelyyn, seurusteluun kuin ruokapöytään monenlaisten annosten kavereiksi.

Äitejä on yhtä monta erilaista kuin… no, äitejä, joten myös äitienpäivälahjoista on moneksi! Mukana on useita eri tyyppisiä viinejä, ja sen tavallisimman viinipullokoon (0,75 l) lisäksi mukana menossa on piccolo-kokoisia pulloja eli puolikkaita (37,5 cl) tai 20 cl pulloja, joista saa juuri sopivasti pari lasillista. Näitä pikkupulloja löydät “Pientä ja laadukasta kuohuvaa” sekä “Ylimpien ystävien viinit” -nimisistä äitienpäivän lahjakoreista.

Suosittelemme hiomaan lahjakorin vielä huippuunsa poimimalla mukaan äidin suosikkiherkut, tai kenties jonkin hauskan uuden huonekasvin, jos äiti keräilee niitä!

Pidemmittä puheitta, aloitetaan vaikka kukkakorilla! Mitäs sieltä löytyy?

Kukkakori

Etsitkö täydellistä ja pirteää lahjaideaa äitienpäiväksi? Unohda heti alkuunsa perinteiset kukkakimput ja yllätä äitisi tänä vuonna jollain erityisellä: Baron de Ley Semi Dulce -viinillä ja kauniilla kukkakorilla!

Baron de Ley Semi Dulce tarjoaa herkullisen makuelämyksen äidillesi. Tämä puolikuiva viini hurmaa pehmeällä ja hedelmäisellä maullaan, ja sen kevyt makeus sopii täydellisesti juhlapäivän herkutteluun. Yhdistä viini raikkaaseen kukkakoriin, joka on täynnä äidin suosikkikukkia, ja luot taatusti unohtumattoman lahjan, joka ilahduttaa häntä ja tekee äitienpäivästä ikimuistoisen.

Punaviinikori

Buenos dias! Äitienpäivän punaviinikorista sinua tervehtii kolmen kopla laadukkaita espanjalaisia suoraan Toron viinialueelta Duero-joen laaksosta! Hattuaan nostavat joukon nuorimmainen eli “kloppi” Matsu El Picaro, keski-iän kynnyksellä päivää paistatteleva “äijä” eli Matsu El Recio sekä vanha ja viisas “ukko” eli Matsu El Viejo. Rypäleenä on mehevä Tempranillo, ja koko joukko sopii myös vegaaneille. Matsu-sarjan viineissä etiketin viininviljelijän ikä kuvaa viinin luonnetta, kypsytystä, kehittyneisyyttä sekä myös köynnösten ikää.

Matsu El Picaro on keskitäyteläinen, ja maussa on miellyttävää marjaisuutta. Sosiaalinen seurusteluviini on myös ruokapöydän kuningas!

Matsu El Recio on hienostuneen täyteläinen ja kehittynyt ruokaviini erityisesti lihojen ja juustojen kanssa nautiskeltavaksi.

Juhlava Matsu El Viejo puolestaan on suuri ja erittäin täyteläinen viini tummille liharuoille, riistalle, pihveille ja kypsytetyille juustoille.

matsu trio combo
Nicolas Feuillatte Réservé Exclusive Brut

Pientä ja laadukasta kuohuvaa

Saisiko olla lasillinen luksusta? No totta ihmeessä saa! Samppanja on kuohuviinien klassisinta aatelia, ja Nicolas Feuillatte Réserve Exclusive Brut (20cl) tarjoilee sinulle yhden reilun viinilasillisen tai kaksi pienempää.

Réserve Exclusive on Nicolas Feuillatten samppanjatalon koko valikoiman kulmakivi, ja se tavoittaa upeasti tuottajan nykyisen tyylin kepeydellään, eloisuudellaan ja raikkaudellaan. Herkullinen nautittavuus, poikkeuksellinen monikäyttöisyys ja tasokas eleganssi tekevät siitä samppanjalasillisen elämän hyviin hetkiin. Silloin, kun vain paras riittää.

Ja sitten vielä ihastuttavaa roseekuohuvaa Italian Trentinosta! Rotari Gran Rosé Brut (20 cl) on valmistettu käsin kerätyistä Chardonnay- ja Pinot Noir -rypäleistä. Alkoholikäyminen tapahtuu terästankeissa hedelmäisyyden säilyttämiseksi. Rotari Gran Rosé Brut tehdään perinteisellä pullokäymisellä, ja se kypsyy hiivasakkojensa kanssa vähintään 36 kuukauden ajan.

Tuloksena on todella tyylikäs maljaviini, jonka kanssa maistuvat pikkusuolaiset ja alkupalat, mutta se on myös täysiverinen ruokaviini esimerkiksi äyriäisten, rasvaisen kalan tai vaaleiden lihojen kera. 

Rotari Grand Rose Brut

Ylimpien ystävien viinit

Kaverille kans! Monte dos Amigos -viinisarja juhlii ystävyyttä, ja moni mainitseekin äidin yhdeksi parhaista ystävistään. Kaikki on parempaa ystävien kanssa jaettuna, myös hyvä viini. Keräsimmekin tähän koriin mutkattomat ja ystävälliset Monte dos Amigos -viinit puolikkaissa pulloissa.

Monte dos Amigos Rosé ja Monte dos Amigos Tinto ovat molemmat saaneet lisämääreikseen etikettiin “Entertaining”. Se ei kerro ainoastaan helposti nautittavista seurusteluviineistä, vaan huolella tehdyistä viineistä, joista Roséssa pieni makeus tukee hedelmäisyyttä, avaa sen ruusuisen raikkauden ja antaa sille lisää ulottuvuuksia myös pöydän antimia lähestyttäessä.

Modernin tyylisessä Monte dos Amigos Tintossa puolestaan hedelmäaromeja on runsaasti. Maku on pehmeän hedelmäinen, runsaan marjainen, notkea, pitkä ja tasapainoinen. Mehukas viini on silkkisen tanniininen ja helposti lähestyttävä.

Monte dos Amigos

Pinkki viinikori

Kuu kiurusta kesään, roseesta ei päivääkään! Pinkistä viinikorista löytyy romanttisen värinen Barton & Guestier Rosé, joka on juuri niin herkullisen hienostunutta kuin miltä se näyttää. Lempeästi lähestyttävä Provencen alueelle tyypillinen viini on kerta kaikkiaan miellyttävä ranskalainen rosee, joka käy hyvin salaattiviiniksi, mausteiselle ruoalle ja aperitiiviksi.

Viini on kuiva ja hienon hapokas. Maku on mansikkainen, aprikoosinen ja kukkainen ja siinä tuntuu kevyttä mausteisuutta.

Weinhof 519 Pink Riesling

Riesling on ollut huippusuosittu valkoviinirypäle jo vuosia, ja mikä voisikaan enää mennä trendikkäämmäksi kuin sama asia pinkkinä! Weinhof 519 Pink Riesling on erinomainen seurustelujuoma, jossa on raikkaat hapot. Se sopii hyvin myös ruokaviiniksi risotoille, salaateille ja vuohenjuustoille. Persoonallisessa viinissä Rieslingin hapot maistuvat selkeinä, ja Pinot Noir tuo marjaisuutta sekä samalla hennon vaaleanpunaisen värin. Viiniin liittyy myös hauska tekninen yksityiskohta, sillä se on aromatisoitu vedellä. Siis mitä? Aivan oikein: viiniin täytyi lisätä tilkka vettä, sillä Saksan viinilaki ei salli Rieslingistä tehtävää roseeta.

Huh, tulipa siinä monta hyvää vaihtoehtoa!

Hyvää äitienpäivää!