Viinin ja hyvän ruoan ympäröimänä kasvanut sekä oppinsa mm. Olo- ja Emo-ravintoloista hakenut Severi Lukkarinen on nuoresta iästään huolimatta alalla kokenut konkari.

Alle kolmekymppinen Severi on nimittäin jo 13-vuotiaana aloittanut työharjoittelun ravintola Olossa, ja siitä on matka jatkunut kohti nykyistä yrittäjyyttä kulkien läpi erilaisten helsinkiläisten fine dining -ravintoloiden.

Uuden Ravintola Brasan (Aleksanterinkatu 22, 00170 Helsinki) äskettäin avannut ravintoloitsija on intohimoinen viinin harrastaja sekä nautiskelija.

Hyvän ruoan ja juoman yhdistelmiä tavoitteleva Severi haluaakin ravintolassaan tarjota makuelämyksiä sekä arkeen että juhlahetkiin. Jokaisessa hetkessä on etusijalla kuitenkin asiakkaan viihtyvyys.

Saimme Severiltä pari viinisuositusta kesäisiä arjen luksushetkiä varten. Ole hyvä!

Kalkstein Riesling

Weingut Winter Kalkstein Riesling

Tämä Riesling on raikas ja tyylipuhdas tuulahdus Rheinhessenistä, makuelämys ruoan kanssa tai ilman

Weingut Winter Kalkstein Riesling on nautittava viinipari klassisen keittiön ruokiin, kalalle ja äyriäisille. Tämä viini esittelee upealla tavalla Dittelsheimin ainutlaatuisuutta. Mehukkuus ja mineraalisuus kohtaavat. Tämä viini nautittavissa saman tien, mutta se sopii hyvin myös vuosien kellarointiin.

Maku on kuiva, vivahteikkaan sitruksinen, ryhdikkään hapokas, hienostunut, tasapainoinen ja pitkään säilyvä. Laadukas.

Tämän suurenmoisen ruokaviinin huolella valikoidut rypäleet ovat kasvaneet hyvin kalkkisessa maaperässä Dittelsheimin ympärillä. Tarhoilla on joko Premier Cru (Erstes Gewächs)- tai Grand Cru (Grosses Gewächs) -luokitus.

Kuorikontakti ennen käymistä antaa Weingut Winter Kalkstein Rieslingille lisää ulottuvuuksia. Alkoholikäyminen tehdään rypäleiden pinnoissa olevilla luonnonhiivoilla ja se tapahtuu terästankissa, jossa viiniä myös kypsytetään.

Tutustu ja tilaa Weingut Winter Kalkstein Riesling tästä.

Parés Baltà Mas Elena

Parasta Espanjasta, herkuttelijoille. Nautitaan vain parhaassa seurassa

Parés Baltà Mas Elena on mainio valinta kesän herkuille, kuten grillatulle lihalle, lampaalle, riistalle, lihaisille makkaroille, grillatulle kalalle, savulohelle, runsasmakuisille juustoille ja – kyllä – tummalle suklaalle, jossa on täytteenä tai mausteena vadelmaa.

Maultaan viini on täyteläinen, tumman marjainen, melko tanniininen, karpaloinen, mausteinen ja paprikainen. Rakenne on hieno ja tasapaino esimerkillinen. Kilteissä tanniineissa on juuri sopivaa karheutta, ja pitkässä lopussa viipyilevät tuoksun aromit.

Pares Balta Mas Elena

Mas Elena on nimetty Parés Baltàn perheyrityksen vanhimman pojan Joan Cusinén enologivaimon Maria Elenan mukaan. Viiniä on kypsytetty kahdeksan kuukauden ajan kahden tai kolmen vuoden ikäisissä amerikkalaisissa ja ranskalaissa tynnyreissä. Pehmeä Merlot yhdistyy kahden Cabernet’n antamaan rakenteeseen ja mausteisuuteen. Toinen toistaan voimaannuttaen ne muodostavat pyöreyden ja monikerroksisuuden täydellisen tasapainon.

Tutustu ja tilaa Parés Baltà Mas Elena tästä.

Tilaa sommelierin suosittelemat viinit!

Tilaaminen on helppoa. Klikkaamalla ”Siirry tilaamaan” pääset Alkon verkkokauppaan, jossa nämä viinit ovat haettuina valmiiksi. Voit siirtää haluamasi viinit ostoskoriin ja valita toimituksen haluamaasi myymälään. Tilauksesta vastaa Alko ja tilaus on lisämaksuton.