Rotari Gran Rosé Brut (20cl)

Tyyliä Trentinosta

4,99€
20 cl
Rotari Gran Rose Brut 20cl

Lisätiedot

KierrekorkkiKierrekorkki

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

AperitiiviAperitiivi
Rasvainen kalaRasvainen kala
SeurustelujuomaSeurustelujuoma
ÄyriäisetÄyriäiset
Herkullinen aperitiivi, tyylikäs maljaviini, pikkusuolaiset ja alkupalat maistuvat mainiolta sen kanssa, mutta se on myös täysiverinen ruokaviini esimerkiksi äyriäisten, rasvaisen kalan ja vaalean lihan kera
Rotari Gran Rosé Brut on valmistettu käsin kerätyistä Chardonnay ja Pinot Noir rypäleistä. Pinot Noir -rypäleet tulevat eri mikro-ilmaston ja maaperältään vaihtelevilta rinteiltä, joka antaa niiden viineille rakennetta ja rikkaan aromaattisuuden. Adigen laakson Chardonnay saa korkeilla rinteillä hienon hapokkuuden ja tyylikkään aromikkuuden. Viinin alkoholikäyminen tehdään terästankeissa hedelmäisyyden säilyttämiseksi ja Chardonnay käy läpi malolaktisen käymisen. Gran Rosé tehdään perinteisellä pullokäymisellä ja se kypsyy hiivasakkojensa kanssa vähintään 36 kuukauden ajan.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, villivadelmainen, mineraalinen, hennon marsipaaninen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Tuottajan tarina

Tämä perinteisen pullokäymismenetelmällä valmistettavien kuohuviinien nimi on kunnianosoitus pohjois-Italiaa 600-luvulla hallinneelle longobardien kuningas Rotarille, joka kävi Trentinon alueella useita taisteluita. Longobardit olivat muuten germaaninen kansa, jonka on aikaisemmin arveltu olleen peräisin Etelä-Skandinaviasta. Gruppo Mezzacoronaan kuuluvat Rotari kuohuviinit ovatkin yksiä Italian tyylikkäimpiä perinteisen menetelmän kuohuvia. Rotari kuohuviinit tulevat Trentinon alueelta, Italian Alppien sydämestä. Alue onkin täydellinen kokonaisuus, jossa Alppien jyrkät rinteet, vihreät laaksot, metsät, Alppijärvet ja -joet sekä vuorilta puhaltavat viilentävät tuulet luovat ihanteelliset olosuhteet näiden tyylikkäiden, eleganttien ja hienostuneiden kuohuviinien valmistukselle. Chardonnay ja Pinot Noir rypäleet kasvavat jyrkkien rinteiden pengerretyillä viinitarhoilla 290-750 metrin korkeudessa. Kaikki Rotari kuohuviineihin käytettävät rypäleet on tarkoin valikoitu ja käsin kerätty.

Tuottaja

Rotari

Rypäleet

Pinot Noir, Chardonnay

Sokerit

7 g/l

Alkoholi

12.5%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Kierrekorkki

Alkon tuotenumero

571003

Alueluokitus

Vino Spumante

Makutyyppi

Pehmeä & kepeä

Tutustu myös näihin

Tosti Rose Prosecco
11,99 €
alko
Kuohuviinit
Erittäin kuiva
75 cl
Italia
Barth Riesling Brut 75cl
21,48 €
alko
Kuohuviinit
Erittäin kuiva
75 cl
Saksa
Wolfberger Cremant Brut Rose
17,49 €
alko
Kuohuviinit
Kuiva
75 cl
Ranska
34,98 €
alko
Kuohuviinit
Kuiva
150 cl
Italia
Pares Balta Cava Pink P 75cl
14,98 €
alko
Kuohuviinit
Erittäin kuiva
75 cl
Espanja
Rotari Gran Rose Brut 75cl
15,48 €
alko
Kuohuviinit
Erittäin kuiva
75 cl
Italia