Kiinnostavatko vihreät arvot? Niin meitäkin! Monilta viineiltä löytyy sertifikaatteja, jotka kertovat esimerkiksi luomutuotannosta, vegaanisuudesta, biodynaamisuudesta tai reilun kaupan periaatteista. Vihreät arvot näkyvät myös monissa pakkausvalinnoissa, kuten ympäristövastuullisissa kevytpulloissa.

Löytyykö sinun suosikkiviineiltäsi jo sertifiointeja? Tässä muutama useammallakin sertifikaatilla varustettu erinomainen vaihtoehto, joihin kannattaa tutustua.

ABC Chardonnay

ABC Chardonnay

Always Better with some Chardonnay! Tämä Chilen Central Valleysta tuleva Chardonnay on pakattu ympäristövastuulliseen kevytpulloon. Mainio valinta esimerkiksi rasvaisen kalan tai sieniruokien kaveriksi.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

chakana cabernet franc

Chakana Nuna Vineyard Cabernet Franc

Biodynaaminen luomuviini, joka on myös eettisesti sertifioitu, soveltuu vegaaneille sekä on pakattu ympäristövastuulliseen kevytpulloon. Siinäpä sertifikaatti poikineen! Runsas viini täydentää esimerkiksi meheviä grilliruokia.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä

coste di moro montepulciano ja basilika

Coste di Moro Montepulciano d’Abruzzo

No moro vaan! Tässäpä mehevä ruokaviini täyttävän grilliruoan, kuten mausteisten makkaroiden seuraan tai pastojen ja pataruokien kruunuksi. Demeter-sertifioitu biodynaaminen luomuviini sopii vegaaneille. Se on myös valmistettu käyttäen villihiivoja.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

crudo CZ ja salaatti

Crudo Catarratto-Zibibbo

Jo mustekalan kuva sen kertoo – tämä viini on hieno kumppani meren antimille, mutta myös esimerkiksi itämaiselle ruoalle ja monelle muulle. Luomuviini, jossa Sisilian alkuperäislajike Catarratto antaa viinille sen hapokkuuden ja rakenteen ja Zibibbo runsaan aromaattisuuden.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

hacienda lopez de haro viura

Hacienda Lopez de Haro Viura

Tämä viini on jokapaikanhöylä! Salaatit, lasagne, juustot, kalat, vaalea liha, vihannekset… Hacienda Lopez de Haro Viura on tehty mittatilaustyönä vaativaan suomalaiseen makuun. Soveltuu vegaaneille ja on pakattu ympäristövastuulliseen kevytpulloon.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

running duck shiraz ja yrtit

Running Duck Shiraz

Running Duck Shiraz antaa kolme lupausta: luomuna viljelty, eettisesti tuotettu ja reilun kaupan periaatteita noudattava (Fair for Life). Se on täyttävän ruoan kyytipoika, joka toimii loistavasti lihojen, patojen ja sieniruokien kanssa tapas-pöytiä ja kovia juustoja unohtamatta. Viini on vegaaninen.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

wolfberger w cremant ja salaatti

Wolfberger W Cremant d'Alsace Organic

Tyylikäs valinta niin arkeen kuin juhlaan löytyy tästä laadukkaasta luomu-Crémantista. Mainio valinta piknikille ja esimerkiksi kylmäsavulohen tai äyriäisten kanssa. Miten olisi vaikka katkarapusalaatti vuohenjuustolla ja savulohella näin hienon aperitiivin kera?

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.