Kiinnostavatko vihreät arvot? Niin meitäkin! Monilta viineiltä löytyy sertifikaatteja, jotka kertovat esimerkiksi luomutuotannosta, vegaanisuudesta, biodynaamisuudesta tai reilun kaupan periaatteista. Vihreät arvot näkyvät myös monissa pakkausvalinnoissa, kuten ympäristövastuullisissa kevytpulloissa.

Löytyykö sinun suosikkiviineiltäsi jo sertifiointeja? Tässä muutama useammallakin sertifikaatilla varustettu erinomainen vaihtoehto, joihin kannattaa tutustua.

ABC chardonnay vihreät arvot

ABC Chardonnay

’Always Better with some Chardonnay’! Tämä Chilen Central Valleysta tuleva Chardonnay on pakattu ympäristövastuulliseen kevytpulloon. Mainio valinta esimerkiksi rasvaisen kalan tai sieniruokien kaveriksi.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Chakana Nuna Vihreä valinta

Chakana Nuna Vineyard Cabernet Franc

Biodynaaminen luomuviini, joka on myös eettisesti sertifioitu, soveltuu vegaaneille sekä on pakattu ympäristövastuulliseen kevytpulloon. Siinäpä sertifikaatti poikineen! Runsas viini täydentää esimerkiksi meheviä grilliruokia.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Chakana Nuna white Vihreä viini

Chakana Nuna White

Edellä esitellyn punaviinin Chakana Nunan valkoviiniserkku on kuin myös biodynaaminen luomuviini, joka soveltuu vegaaneille, on eettisesti sertifioitu sekä pakattu ympäristövastuulliseen kevytpulloon. Seurusteluun sopiva viini, joka viihtyy myös esimerkiksi pastan tai kanan kanssa.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Luomuviini montepulciano d'Abruzzo

Coste di Moro Montepulciano d’Abruzzo

No moro vaan! Tässäpä mehevä ruokaviini täyttävän grilliruoan, kuten mausteisten makkaroiden seuraan tai pastojen ja pataruokien kruunuksi. Demeter-sertifioitu biodynaaminen luomuviini sopii vegaaneille. Se on myös valmistettu käyttäen villihiivoja.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Crudo Catarratto vihreä valinta

Crudo Catarratto-Zibibbo

Jo mustekalan kuva sen kertoo – tämä viini on hieno kumppani meren antimille, mutta myös esimerkiksi itämaiselle ruoalle ja monelle muulle. Luomuviini, jossa Sisilian alkuperäislajike Catarratto antaa viinille sen hapokkuuden ja rakenteen ja Zibibbo runsaan aromaattisuuden.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Footmark Organic Chardonnay Vegaaninen viini ja vihreät arvot

Footmark Organic Chardonnay

Footmark-tuoteperheen mutkaton, raikas ja pirteä valkoviini on mietojen juustojen, vaaleiden lihojen ja meren antimien paras kaveri. Viini on luomua, vegaaninen sekä ympäristövastuulliseen kevytpulloon pakattu.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Hacienda Lopez de Haro Viura vegaaninen viini ja vihreät arvot

Hacienda Lopez de Haro Viura

Tämä viini on jokapaikanhöylä! Salaatit, lasagne, juustot, kalat, vaalea liha, vihannekset… Hacienda Lopez de Haro Viura on tehty mittatilaustyönä vaativaan suomalaiseen makuun. Soveltuu vegaaneille ja on pakattu ympäristövastuulliseen kevytpulloon.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Running Duck Shiraz vihreä valinta

Running Duck Shiraz

Running Duck Shiraz antaa kolme lupausta: luomuna viljelty, eettisesti tuotettu ja reilun kaupan periaatteita noudattava (Fair for Life). Se on täyttävän ruoan kyytipoika, joka toimii loistavasti lihojen, patojen ja sieniruokien kanssa tapas-pöytiä ja kovia juustoja unohtamatta. Viini on vegaaninen.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Wolfberger W Cremant d'Alsace Organic viini

Wolfberger W Cremant d’Alsace Organic

Tyylikäs valinta niin arkeen kuin juhlaan löytyy tästä laadukkaasta luomu-Crémantista. Mainio valinta piknikille ja esimerkiksi kylmäsavulohen tai äyriäisten kanssa. Miten olisi vaikka katkarapusalaatti vuohenjuustolla ja savulohella näin hienon aperitiivin kera?

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.