Punaviinit

Orsogna Lunaria Coste di Moro Montepulciano d'Abruzzo

Vimmalla ja voimalla

15,98 €

75 cl
Lunaria Coste di Moro Montepulciano d Abruzzo 75cl
GrilliruokaGrilliruoka
Miedot juustotMiedot juustot
PataruokaPataruoka
RiistaRiista
BiodynaaminenBiodynaaminen
LuomuLuomu
VegaaninenVegaaninen
Italia
Täyteläinen
täyteläinen, keskitanniininen, tumman kirsikkainen, karhunvatukkainen, luumuinen, mausteinen, kevyen mokkainen, tamminen
KÄYTTÖVINKIT
Runsasmakuinen viini sopii erinomaisesti tummalle lihalle, maustetuille makkaroille, pataruoille, meheville pastakastikkeille ja kypsytetyille juustoille.
Coste di Moron Montepulciano d’Abruzzo -rypäleet kasvoivat osittain korkeissa pergoloissa, osittain Guyot-sidotuissa köynnöksissä 300 – 450 metrin korkeudessa meren pinnasta. Huolellisen valinnan jälkeen terttujen kannat poistettiin ja rypäleet puristettiin. Käyminen tapahtui kuorten kanssa luonnonhiivoilla 25 – 28 °C lämpötilassa 10 – 15 päivän ajan. Viinin kypsytys tehtiin osittain tynnyreissä ja osittain terästankeissa, tämän jälkeen vielä kypsytys pulloissa. Tämä Demeter-sertifioitu biodynaaminen viini sopii vegaaneille.

Tuottaja

Cantina Orsogna

Rypäleet

Montepulciano d’Abruzzo

Sokerit

9 g/l

Alkoholi

14%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

957857

Alueluokitus

DOP Montepulciano d’Abruzzo

Makutyyppi

Mehevä & hilloinen

Tuottajan tarina

Cantina Orsogna on palkittu osuuskunta Abruzzossa, joka on keskittynyt paikallisiin rypäleisiin kuten Montepulciano d’Abruzzo, Cococciola, Trebbiano d’Abruzzo ja Pecorino. Orsogna on sitoutunut biodynaamisuuteen viinintuotannossaan ja monilla heidän viineistään on tiukka Demeter-sertifiointi. Lunaria-brändillään he ovat mukana World Wildlife Fundin susien suojeluhankkeessa, jolla yritetään pelastaa Abruzzon ja Calabrian alkuperäisiä susia. Pullojen korkkien päällä ei ole hattua vaan maalaismainen naru, josta huolehtii paikallinen Ystävyyden Farmi BABALU. Rakkaus ja luottamus alkuperäiseen luontoon, sen viehätykseen ja parhaiden piirteiden paljastamiseen on tuottanut Lunaria viinisarjan, jossa yhdistyvät sopusuhtaisesti erinomaisuus ja voimakas persoonallisuus. Taustalla meri ja Majellan luonnonpuisto uppoutuvat unelmiin, jotka synnyttävät kunnianhimoisia hankkeita. Kaikki Orsognan viinit ovat luomuviinejä ja vegaaneille sopivia.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email