Chakana Nuna Vineyard Cabernet Franc

Sielukas viini

14,98€
75 cl
Chakana Nuna Estate Cabernet Franc 75cl

Lisätiedot

BiodynaaminenBiodynaaminen
Fair for lifeFair for life
LuomuLuomu
VegaaninenVegaaninen
Ympäristövastuullinen pakkausYmpäristövastuullinen pakkaus

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

GrilliruokaGrilliruoka
LammasLammas
Mausteiset ja lihaisat makkaratMausteiset ja lihaisat makkarat
NautaNauta
PataruokaPataruoka
Voimakkaat juustotVoimakkaat juustot
Runsasmakuinen viini sopii naudan- ja lampaanlihalle, grilliruokiin, mausteisiin lihapatoihin ja voimakasmakuisille juustoille. Lasillinen kokille tuoksuvassa keittiössä.
Nuna on Chakanan suurin viinitarha ja samalla Argentiinan suurin sertifioitu luomutila. Muinaisella Quechuan paikalliskielellä Nuna tarkoittaa sielua. Tarhoilla yön ja päivän lämpötilaerot ovat suuria, viileät yöt säilyttävät raikkaan hapokkuuden viineissä. Chakana Nuna Vineyard Cabernet Franc -viini käy villihiivalla pinnoittamattomassa betonitankissa, jonka jälkeen kypsytys jatkuu vanhoissa 500 litran ranskalaisissa tammitynnyreissä 10 kuukauden ajan. Tämä Bordeaux’n apurypäle nousee uuteen arvoon tarjoten uljaan rakenteisen, monimuotoisen ja persoonallisen viinin.
Täyteläinen, tanniininen, tumman kirsikkainen, kypsän karhunvatukkainen, herukkainen, mustapippurinen, kaakaoinen, kevyen tamminen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Chakana tarkoittaa inkojen ristiä, joka on Andien vanhojen kulttuurien voimakas symboli. Tämä pyhä geometrinen sommitelma hahmottuu monien Chakanan viinien etiketeissä. Argentiinalainen Chakana on niin voimakkaasti sitoutunut sekä luonnonmukaiseen viljelyyn, minimaaliseen puuttumiseen ja biodynaamisuuteen että reiluun tuotantoon, sosiaaliseen vastuuseen ja kestävään kehitykseen, että varmasti Äiti Maalta, Pachamamalta, on kysytty lupa näiden viinien tuottamiseen. Chakana Winery on perustettu vuonna 2002 perhetilana ja se aloitti viennin nollasta vuonna 2004. Nyt mukana on sijoittajia ja siitä on tullut 1,5 miljoonan pullon viejä 25 maahan. Lujan de Cuyon 150 hehtaarin tarhat lähes kilometrin korkeudessa tuttavat Demeter-sertifioituja luomuviinejä ja tuotanto erotellaan pienissä tankeissa eri palstojen yksilöllisyyden säilyttämiseksi. Tuotanto ulottuu myös Valle de Ucon ja Tupungaton alueille. Uuden sukupolven viinintekijä Gabriel Bloise suosii minimaalista puuttumista käymiseen, luonnonhiivojen käyttöä, huokoisia astioita ja rikin välttämistä saadakseen talteen viinien alkuperän.

Tuottaja

Chakana

Rypäleet

Cabernet Franc

Sokerit

3 g/l

Alkoholi

14%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

480037

Alueluokitus

Mendoza, Agrelo, Lujan de Cuyo

Makutyyppi

Mehevä & hilloinen

Tutustu myös näihin

Matsu El Viejo 75cl
39,98 €
alko
Punaviinit
Erittäin täyteläinen
75 cl
Espanja
Lisa 1503 BIB
31,90 €
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen
300 cl
Italia
Pares Balta Mas Petit 75cl
12,98 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Espanja
12,48 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
100 cl
Etelä-Afrikka
Wolfberger Pinot Noir 75cl
13,99 €
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen
75 cl
Ranska
Trevisana Merlot Bio 75cl
10,97 €
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen
75 cl
Italia