Tuottaja
Rypäleet
Sokerit
Alkoholi
Pakkaus
Suljentatyyppi
Alkon tuotenumero
Alueluokitus
Makutyyppi
Tuottajan tarina
Viikon Viini on Norex Selected Brands Oy:n kuluttajille ylläpitämä viinisivusto. Norex Selected Brands Oy on suomalainen perheyritys, joka perustettiin vuonna 1981.
NOREX SELECTED BRANDS OY
Piispansilta 9 B, 3.krs
Kauppakeskus Iso Omena
02230 Espoo
www.norex.fi
täyteläinen, tanniininen, hapankirsikkainen, kypsän karhunvatukkainen, kevyen rosmariininen, hennon kaakaoinen, kevyen tallinen, tamminen
Runsasmakuinen viini sopii naudan- ja lampaanlihalle, grilliruokiin, mausteisiin lihapatoihin ja voimakasmakuisille juustoille. Lasillinen kokille tuoksuvassa keittiössä.
Nuna on Chakanan suurin viinitarha ja samalla Argentiinan suurin sertifioitu luomutila. Muinaisella Quechuan paikalliskielellä Nuna tarkoittaa sielua. Tarhoilla yön ja päivän lämpötilaerot ovat suuria, viileät yöt säilyttävät raikkaan hapokkuuden viineissä. Chakana Nuna Vineyard Cabernet Franc -viini käy villihiivalla pinnoittamattomassa betonitankissa, jonka jälkeen kypsytys jatkuu vanhoissa 500 litran ranskalaisissa tammitynnyreissä 10 kuukauden ajan. Tämä Bordeaux’n apurypäle nousee uuteen arvoon tarjoten uljaan rakenteisen, monimuotoisen ja persoonallisen viinin.
Chakana tarkoittaa inkojen ristiä, joka on Andien vanhojen kulttuurien voimakas symboli. Tämä pyhä geometrinen sommitelma hahmottuu monien Chakanan viinien etiketeissä. Argentiinalainen Chakana on niin voimakkaasti sitoutunut sekä luonnonmukaiseen viljelyyn, minimaaliseen puuttumiseen ja biodynaamisuuteen että reiluun tuotantoon, sosiaaliseen vastuuseen ja kestävään kehitykseen, että varmasti Äiti Maalta, Pachamamalta, on kysytty lupa näiden viinien tuottamiseen. Chakana Winery on perustettu vuonna 2002 perhetilana ja se aloitti viennin nollasta vuonna 2004. Nyt mukana on sijoittajia ja siitä on tullut 1,5 miljoonan pullon viejä 25 maahan. Lujan de Cuyon 150 hehtaarin tarhat lähes kilometrin korkeudessa tuttavat Demeter-sertifioituja luomuviinejä ja tuotanto erotellaan pienissä tankeissa eri palstojen yksilöllisyyden säilyttämiseksi. Tuotanto ulottuu myös Valle de Ucon ja Tupungaton alueille. Uuden sukupolven viinintekijä Gabriel Bloise suosii minimaalista puuttumista käymiseen, luonnonhiivojen käyttöä, huokoisia astioita ja rikin välttämistä saadakseen talteen viinien alkuperän.