Pääsiäisruoka, hyvä viini ja läheisten seura. Mitäpä sitä muuta kaipaisi keväisenä juhlapyhänä!

Moni viettää pääsiäistä enemmän tai vähemmän etäisyyden päästä, mutta yhdessäolosta ei tarvitse tinkiä. Mitä jos kokoontuisitte tällä kertaa virtuaalisen ruokapöydän ääreen? Esimerkiksi perinteinen lammas hyvän punaviinin kera maistuu myös videopuhelun äärellä. Skoolata voi hyvin etänä, eikä lisätuolejakaan tarvita, sillä videopuheluihin mahtuu vaikka kuinka paljon osallistujia. Kaikki voivat siis istua kerrankin mukavasti kotisohvillaan. Kuinka kätevää!

Perinteisiin pääsiäisherkkuihin lukeutuvat liharuoista erityisesti lammas tai karitsa, joiden pariksi suositellaan laadukkaita punaviinejä. Jälkiruoaksi monelle maistuvat mämmi, pasha tai herkulliset pääsiäisleivonnaiset, kuten rahkapiirakat. Tai mikseivät vaikka kaikki! Kirsikkana kakun päällä etsitään tietenkin vielä pääsiäispupun piilottamat pääsiäismunat. Mitkä ovat sinun suosikkejasi pääsiäispöydästä? Entä millaisia viinejä ruoan seuraksi kannattaisi valita? Ota tästä talteen muutama hyvä vinkki!

Matsu

Ylväs ja näyttävä lihaviini

Toron viinialueelta Luoteis-Espanjasta tuleva Matsu El Recio viihtyy erityisesti liharuokien, kuten lampaan, seuralaisena. Se toimii erittäin hyvin myös juustojen kanssa. Näyttävä pullo kuuluu sarjaan, jossa kuvassa olevan viininviljelijän ikä kuvastaa viinin kehittyneitä ominaisuuksia. Rypäleenä tässä maukkaassa pöytävieraassa on Tempranillo, ja ikää köynnöksillä on jopa kunnioitettavat 100 vuotta. Vau!

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Pinot Noiria joka ruokalajille

Toinen erinomainen valinta pääsiäispöytään on ranskalainen Louis Jadot Couvent des Jacobins Bourgogne Pinot Noir. Kuten nimi kertoo, tämä viini on kotoisin Bourgognesta ja se saadaan Pinot Noir -rypäleestä. Se on hyvin monipuolinen vaihtoehto ruokapöytään, sillä sitä suositellaan esimerkiksi pata- ja keittoruoille, vaaleille lihoille, leikkeleille, juustoille kuin vaikkapa sieniruokien pariksi. You name it!

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Louis Jadot Couvent des Jacobins Bourgogne Pinot Noir
Domaine du Vieux Lazaret Chateauneuf-du-Pape Rouge

Historiallisen hyvä klassikko

Tyylikästä klassikkoa etsimässä? Erittäin perinteikäs vaihtoehto on majesteettinen ranskalainen Domaine du Vieux Lazaret Chateauneuf-du-Pape Rouge, joka on kotoisin Rhône-joen laaksosta ja jonka nimi merkitsee ”paavin linnaa”. Tämä kuuluisa viini kerää kiittäviä arvioita, ja on taivaallinen pari niin vaaleille kuin tummille lihoille sekä tietenkin juustoille ja leikkeleille.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Teidän korkeutenne Tempranillo

Ylhäistä eleganssia löytyy yhtä lailla Espanjan maaperältä. Baron de Ley Gran Reserva on upea lammasviini, joka on omassa elementissään myös kypsytettyjen juustojen tai riistan seurassa. Tämä juhlava ja aristokraattinen viini saadaan Tempranillo-rypäleestä, jota kerätään Ceniceron tarhoilta Riojasta.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä

Baron de Ley Gran Reserva

Tilaa pääsiäisviinit!

Tilaaminen on helppoa. Klikkaamalla ”Siirry tilaamaan” pääset Alkon verkkokauppaan, jossa nämä viinit ovat haettuina valmiiksi. Voit siirtää haluamasi viinit ostoskoriin ja valita toimituksen haluamaasi myymälään. Tilauksesta vastaa Alko ja tilaus on lisämaksuton.