Pääsiäisen aikaan pöydät katetaan perinteisesti mehevällä karitsalla, lampaalla tai muulla lihalla. Usein tulee kuitenkin mietittyä, mitä juomaa tarjoilisi tällä kertaa.

Liharuokiin sopivat mainiosti erilaiset täyteläiset ja mehevät punaviinit, kuten vaikkapa Baron De Ley -tuoteperheen punaviinit. Toinen loistava vaihtoehto lihojen seuraksi on Louis Jadot Pinot Noir.

Alkuruokien, esimerkiksi parsan kanssa, sopii kevyen raikas riesling. Vinkit juomaksi parsan, tai miksei muidenkin kevyempien ruokien kanssa, löydät täältä.

Leppoisaan pääsiäisateriaan voi liittää vielä rennon peli-illan, minkä lomassa on kiva nauttia lasi tai pari hyvää viiniä ja pientä naposteltavaa. Täältä löydät vinkit poppareile, salmiakille ja monelle muulle. Tästä linkistä löydät lisäksi vinkin mahtavaan makukomboon rocky roadista ja kuoharista!

Aina ei kuitenkaan porukalla juhliminen ole vaihtoehto, ja pääsiäisen vietto esimerkiksi Netflixiä katsellen kotoisasti oman sohvan nurkasta onkin se paras. Pääsiäistä voi viettää mukavasti myös omalla porukalla vaikkapa eväsretken merkeissä. Tällöin mukaan kannattaa valita juomat sellaisessa pakkauksessa etteivät ne mene rikki. Vaihtoehtona voi olla vaikkapa pirteän hedelmäinen valkoviini Footmarkilta, jota saa kätevässä muovipullossa. Mikäli makuusi sopii kuitenkin paremmin täyteläinen punaviini, on Atlanticon muovipullo hyvä valinta. Hanapakkaukset toimivat myös loistavasti ulkoretkille. Näistä suosittelemme valkoviiniksi pirteän hedelmäistä Crudoa ja punaiseksi sopii esimerkiksi mainiosti La Mirada eli “Apinaviini”.

Pääsiäisestä puheen ollen. Tiesitkö, että maailman suurin koskaan tehty pääsiäismuna valmistettiin Italiassa vuonna 2011 ja se oli yli 10 metriä korkea ja painoi peräti 7200 kg? Siis korkeampi kuin kirahvi, ja painoa enemmän kuin elefantilla!

Crudo