Kevään hittituote parsa maistuu monella tavalla valmistettuna, mutta mitä viiniä parsaan yhdistäisi? Parsan kanssa on hyvä valmistaa jokin sopiva lisuke ja yhdistää viini tähän kokonaisuuteen. Parsa saattaa yksin viinin kanssa tuoda esiin metallisia vivahteita viinin maussa ja siksi parsan kanssa voi valmistaa esimerkiksi kevyen hollandaisekastikkeen tai käyttää voisulaa, oliiviöljyä tai sitruunaa parsan kumppanina.

Tässä muutama esimerkki parsan kanssa sopivista viineistä ja miksei myös muiden kevyiden pöydän antimien seuraksi. Nämä vaihtoehdot maistuvat lisäksi seurusteluviineinä.

Parsa
Wolfberger Riesling 75cl

Wolfberger Riesling
Maku tässä viinissä on kuiva, raikas, pehmeän hedelmäinen sekä miellyttävän hapokas.

Se sopii parsan lisäksi merenherkkujen, kalaruokien, kanaruokien, salaattien ja etnisten ruokien kanssa tarjottavaksi. Wolfberger Rieslingin raikkaat hapot yhdistettynä Alsacen erikoisuuksien, kuten hapankaalin tai erilaisten piiraiden ja simpukoiden kanssa, hivelevät makuhermoja.

Hinta- ja tuotetiedot saat tästä.

Wolfberger W3
Maku on kuiva, hedelmäinen ja tyylikkään tasapainoinen. Pirteä ja raikas hapokkuus täydentää hedelmäisyyttä ja aromaattisuutta jättäen suuhun herkullisen ruokahalua herättävän jälkimaun.

Tämä viini on parsan lisäksi upea kumppani vaaleille kaloille. Sen seurassa viihtyvät lisäksi runsaat salaatit esim. äyriäisillä täydennettynä. Kokeile sitä myös vaalean lihan esim. grillatun kanan kanssa. Raikkaan ja pirteän luonteensa vuoksi se on mitä mainioin aperitiivi ja virkistävä seurustelujuoma.

Hinta- ja tuotetiedot saat tästä.

Wolfberger (W)3 75cl
pares balta brut

Pares Balta Cava Brut b
Maku tässä vegaanisessa luomukuohuvassa on kuiva, mutta samalla hyvin hedelmäinen. Vahvaa hedelmäisyyttä tasapainottaa sopiva hapokkuus. Jälkimaku on tyylikäs ja virkistävä.

Tämä kuohuviini on hieno maljajuoma ja aperitiivi. Se sopii mainiosti myös tapaksien seuraan ja ylipäätään tyylikkään pienen suolaisen seuraksi, kuten vaikkapa sushin. Myös kesäinen piknik-kori täydentyy sillä juhlavaksi. Eikä mikään voisi virkistää mieltä enemmän, kuin lasillinen tai kaksi tätä hienoa cavaa.

Hinta- ja tuotetiedot saat tästä.

Tilaa parsaviinit tästä!

Tilaaminen on helppoa. Klikkaamalla ”Siirry tilaukseen” pääset Alkon verkkokauppaan, jossa nämä viinit ovat haettuina valmiiksi. Voit siirtää haluamasi viinit ostoskoriin ja valita toimituksen haluamaasi myymälään. Tilauksesta vastaa Alko ja tilaus on lisämaksuton.