Joulu on lahjojen aikaa, ja mikä olisikaan mukavampaa kuin saada hyvä viini lahjaksi. Tästä löydät yhdeksän lahjaviiniä pukinkonttiin!

Joululahjaviini ihastuttaa aina, ja Alkon hyllyjen välissä voi iskeä varsinainen runsaudenpula. Mikä olisi hyvä, ja minkä verran se maksaa? Ei hätää, keräsimme sinulle joukon suosikkeja joka makuun ja budjettiin. Jos tästä ei löydy, niin sitten ei mistään!

Paketoi pienemmälläkin budjetilla

Ei ole tarkan markan viiniä karvoihin katsominen. Jos ostat lahjapulloja useammalle tai olet liikkeellä vaikka opiskelijabudjetilla, niin kannattaa ehdottomasti höristää korvia erinomaiselle hinta-laatusuhteelle.

Oman elämänsä Runeberg voisi todeta että sitä nimittäin riittää, ja kukkarokin kiittää. Alla pari maukasta ideaa.

Monte dos Amigos Entertaining Red

Punaviini, joka maistuu kaikille? Tuoltahan tulee Monte dos Amigos Entertaining Red, hyvä yleisö. Kiitos kiitos, olen täällä koko illan, sanoisi hän.

Monte dos Amigos Entertaining Red on nimensä mukaisesti viihdyttävä viini, joka juhlistaa ystävyyttä ja yhdessäoloa sarjan muiden viinien ohella. Viihdyttävä kaveri joka iikalle!

Lempeän samettinen punaviini myydään normaalikokoisen (75 cl) pullon lisäksi pieneenkin pakettiin sopivassa puolikkaassa pullossa. Puolikkaan pullon kaveriksi voi tietysti hankkia vaikkapa Monte dos Amigos Rosén samanmoisessa puolikkaassa pullossa!

Gloria Grillo Organic

Ihanan raikkaasta sitruunapullosta löytyvä Grillo on runsasmakuinen rypälelajike, jonka suosio kasvaa kohisten. Luomuviini Sisilian auringon alta on maistuva tarjoiluehdotus esimerkiksi jouluiseen kalapöytään.

Mutta taipuuhan tuo muuhunkin – Gloria Grillo on nimittäin taitava myös esimerkiksi salaattien ja ihanan kermaisten pastojen tahi merellisten risottojen kanssa. Ja seurusteluunhan se sopii kuin nenä päähän. Helposti kokkailuillan kohokohta!

Suosittelemmekin mukaan esimerkiksi lahjakorttia, jossa lahjansaajaa hemmotellaan yhteisellä pasta- tai risottoillallisella 🍝🍚

Tosti Prosecco Extra Dry

Prosecco on aina paikallaan! Hapot ja sokeri ovat tasapainossa Tostin yli 200 vuoden ammattitaidolla valmistetussa kuohuvassa.

Pirteä Tosti Prosecco Extra Dry on pirskahteleva virvoke ja mainio kumppani kilistelyn ja seurustelun lisäksi esimerkiksi salaateille tai vaikka kanalle.

Puhtaan makuista ja hurmaavan tuoreen tuoksuista kuohuviiniä nauttii kernaasti toisenkin lasillisen hyvässä seurassa. Ei mitään ylimääräistä, vain laatuviiniä joululahjaksi.

Laatuviini hyvään hintaan

Pientä ekstraa? Say no more. Ylellinen reserva, Alsacen suurimman tuottajan klassikko-Riesling tai saman talon crémant – eli Crémant d’Alsace totta kai. Olisiko hänen lahjansa jokin näistä?

Baron de Ley Reserva

Tässäpä vegaaninen ja kypsytetty viini, joka on arvostetun espanjalaisen tuottajan taidonnäyte. Tuottaja tunnetaan reservoistaan, ja Baron de Ley Reserva onkin erinomainen lahjapullo ja täydellinen jouluruokien kumppani.

Täyteläinen ja ylellinen Baron de Ley Reserva on löytö viininystävälle ja maukas kyytipoika aateloimaan aterioita, joilla pöytään katetaan lihaa, pataruokia, makkaroita tai juustoja.

Espanjan aarteita kun on, suosittelemme tietenkin tarjoamaan sen kanssa myös herkullisia tapaksia. Siinäpä hyvä syy kerääntyä ystävien kanssa yhteen!

Wolfberger Riesling

Riesling on yksi maailman parhaista valkoviinirypäleistä, ja Rieslingeistä ikonisimmat tulevat usein Alsacesta. Luonnollisesti nappasimme siis mukaan suositun Wolfberger Rieslingin, joka on nappivalinta kuivaa Rieslingiä rakastavan lahjaksi.

Wolfberger on alueensa suurin viinintuottaja, jonka tuotanto toimii kestävän kehityksen mukaisesti. Nautiskele Wolfberger Rieslingiä sellaisenaan tai ruokapöydän viinivieraana.

Wolfberger Crémant d'Alsace Brut

Wolfberger tuottaa kaikkia Alsacen alueen viinityyppejä kuten edellä esiteltyä Rieslingiä, mutta erityisen tunnettu tämä viinitalo on crémanteista, pullokäymismenetelmällä valmistetuista kuohuviineistä. Wolfberger Crémant d’Alsace Brut on klassikko, joka ihastuttaa varmasti lahjakassissa.

Kuten kuohuvat usein, myös Wolfberger Crémant d’Alsace Brut sopii aperitiiviksi, kalalle ja vaalealle lihalle, mutta suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan tätä erityisen hienoa kuohuvaa myös jälkiruokaherkkujen seuraksi.
Sujauta siis ihmeessä lahjakassiin myös vaahtokarkkeja, suklaata tai vaikka macaron-leivoksia!

Lahjaksi vain parasta

Kun etsit muutamalle tärkeimmälle juuri sitä oikeaa lahjaa. Tai vaikka hänelle, jolla on jo kaikkea!

Châteauneuf-du-Pape Domaine du Vieux Lazaret Rouge

Paavin linnasta nimensä saaneen ranskalaisklassikko Châteauneuf-du-Pape Domaine du Vieux Lazaret Rougen täyteläinen ja mausteinen maku yhdistyy upeasti joulun liharuoille.

Ylistaviä arvioita keräävä viinipotpuri on oiva lahjapullo laatua ja historian havinaa arvostavalle. Ylellinen ranskalainen punaviini, se ei vaan mene koskaan muodista.

Jean-Marc Brocard Chablis Sainte Claire Organic

Yksi tärkeimmistä Bourgognen toimijoista on omistautunut luomuviljelylle, ja meillä on ilo esitellä työn tuloksena syntynyt Jean-Marc Brocard Chablis Sainte Claire Organic. Biodynaamisesti viljelty maukas Chablis on ryhdikäs ja sopivasti hapokas valkoviini joulun kalapöydässä nautittavaksi.

Ja tarkoitamme todellakin kaikkia meren antimia: tämä on nimittäin ihastuttava makupari kuhalle, ahvenelle, äyriäisille, sushille tai simpukoille. Kireitä siimoja kalareissulle tai kaupan tiskille!

P.S. Miten olisi lisäksi lahjakortti oman kotikokin valmistamalle sushi-illalliselle? Aika kiva yllätys!

Nicolas Feuillatte Réserve Exclusive Brut

Ja samppanjaahan sen olla pitää. Ranskan suurimman samppanjatalon klassinen taidonnäyte Nicolas Feuillatte Réserve Exclusive Brut on pullotettu kevyempään lasipulloon hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

Erinomainen aperitiivi ja kilistelysamppis kuohuu tyylillä, ja tuo juhlatunnelmaa joulupäiviin ja kaikkiin muihinkin hetkiin, jotka kaipaavat sitä pientä luksusta.