Vuoropäällikkö, myyntipäällikkö, muuten vain päällikkö… Kuka? No Oinas! Maalis-huhtikuussa syntyneet oinaat ovat synnynnäisiä johtajia, tai ainakin omasta mielestään – itsevarma ja energinen horoskooppimerkki ei pelkää ottaa ohjia ja näyttää tietä.

Rohkeus, sitkeys ja aloitekyky ovat oinaan hyveitä, ja merkin edustajan kannattaa ehdottomasti valjastaa tämä kallisarvoinen energia käyttöön niin siviilissä kuin työelämässä. Toiminnanhaluinen ja peloton oinas voisi menestyä erinomaisesti esimerkiksi poliisina, kouluttajana, yrittäjänä tai ensiapu- ja pelastustehtävissä. Kunnianhimoiset ja rohkeat oinaat ovat luonnollisesti myös suuria taiteilijoita. Kuuluisia oinaita ovat esimerkiksi Spede Pasanen (10.4.), Leonardo da Vinci (15.4.), Diana Ross (26.3.) ja Céline Dion (30.3.).

Näin vahvalle merkille tarvitaan tietenkin yhtä päättäväinen ja pärjäävä viini, ja se löytyy Ironstonelta Kaliforniasta. Raudanlujat ruokaviinit eivät jätä kylmäksi, kokkasi oinas sitten mitä tahansa. Siitä pitävät huolen usean alan ammattilaisina tunnetut Ironstone Old Vine Zinfandel ja Ironstone Chardonnay.

Ironstone Old Vine Zinfandel tehdään yli 45-vuotiaiden köynnösten rypäleistä ja se kypsyy uudessa ranskalaisessa tammessa. Se edustaa pitkän perinteen eleganssia ja sopusuhtaisuutta viinityypissä, jossa helposti liioitellaan. Zinfandeliksi tämä on nimittäin vain keskitäyteläinen, ja alkoholipitoisuuskin pysyy maltillisesti 14,5 % tasolla. Vivahteikkuutta lisäävät vielä Shiraz ja Petite Sirah, joita molempia on mukana viisi prosenttia.

Chardonnay taas on rypäle, joka jakaa viinin ystäviä ehkä voimakkaimmin. Toiset kelpuuttavat lasiinsa mitä tahansa muuta, kun taas toisten on nimenomaan pakko saada lasiinsa tukeva ja leveä herkuttelulasillinen tammitettua Chardonnayta. Mitä sanoo oinas – vahva ei vai ehdottomasti kyllä? Oli niin tai näin, suosittelemme antamaan Ironstone Chardonnayn näyttää, mitä se hienoimmillaan on.

Minkä kanssa tai mihin tilanteisiin nämä sitten sopivat? Makuhermot suosittelevat maistamaan varmuuden vuoksi molempia, mutta viineillä on vielä omat erikoisalansa. Tutustukaamme!

Ironstone Zinfandel

Ironstone Old Vine Zinfandel

Ironstone Old Vine Zinfandel on liharuokien kuningas. Possupata, pihvit ja riista-annokset sujuvat tältä punaviiniltä samettisen suvereenisti, mutta siltä löytyy myös silmää kasvisruokailun kauneudelle. Kokeilepa tomaattisten pastojen, täytettyjen paprikoiden tai ratatouillen kanssa – jestas sentään!

Jos ja kun oinas on vahvojen juustojen ystävä, niin tämä on viini, joka ymmärtää niiden päälle. Ja jos tämäkään ei vielä riitä, niin ei siinä vielä kaikki: viinin suosikkijälkiruoka on runsaasti tummaa suklaata sisältävä kakku. Mahtava valinta herkuttelijalle ja miksei myös takan äärellä tunnelmointiin – jos oinas siis toimeliaisuudeltaan ehtii.

Hinta- ja tuotetiedot saat täältä.

Ironstone Chardonnay

Ja vielä toinen apulaispäällikkö! Ironstone Chardonnay ei jää pekkaa pahemmaksi: se on todella maukasta esimerkiksi risottojen, äyriäisten tai kevyiden pastojen kanssa. Sillä on kuitenkin uskomaton charmi myös vaalean lihan ja jopa grilliruokien kanssa, vaikka ne helposti ajatellaan vain punaviinien tontiksi. Nyt on varaa valita, joten kysymys kuuluu, mitä oinaan kyökistä löytyy tänään?

Jos oinas oikein innostuu, niin miltä kuulostaisi tammitettu lasillinen kylmää Chardonnayta vaikka hummerin seuraksi? Tai kyytipojaksi omatekoiselle risotolle, jossa on jättikatkarapuja? Aina on nimittäin hyvä aika hemmotella itseään – sitä kuuluisaa arjen luksusta, joka alkaa tästä!

Hinta- ja tuotetiedot saat täältä.

Ironstone Chardonnay