Pehmeät ja vahvat Ironstone-viinit

Ironstone-viinit ovat Kautzin perheen kunnianhimoinen hanke, joka on perustettu Yhdysvaltain Kaliforniaan Lodiin. Lodissa viljely aloitettiin sokerijuurikkaalla vuonna 1926, ja ensimmäiset viiniköynnökset istutettiin vuonna 1968. Seuraavien kahden vuosikymmenen aikana viinitila laajeni 20 neliökilometrin kokoiseksi. Viinin tuotanto, vierailupaikka ja konsertteihin käytetty amfiteatteri vetää väkeä Sierra Nevada vuoriston juurella kylässä nimeltä Murphys, joka oli tärkeä keskus Kalifornian kultakuumeen aikoihin. Erinomaisen viinin, tapahtumien ja tasokkaan vieraanvaraisuuden yhdistelmä määrittää talon toimintaa, vaikka pelkkä viinin tuotantokin on huomattavaa sekä määrän että laadun suhteen. Ironstone on yksi Kalifornian suurimmista perheomisteisista viinitaloista ja toimii kestävän kehityksen mukaisesti.
Tutustu tuottajaan lähemmin klikkaamalla tästä.

Suoraan Kalifornian auringosta

Ironstone Chardonnay

Monipuolinen ruokaviini vaalealle lihalle, rasvaiselle kalalle, äyriäisille ja grilliruoalle. Tämä Chardonnay on todella maukas myös risoton tai vaikkapa kevyen pastaruoan kera.

Tammitynnyreissä kypsytetty Chardonnay jakaa viinin ystäviä ehkä voimakkaammin kuin mikään muu viini. Toiset kuuluvat joukkoon ABC (Anything But Chardonnay) ja toisten on pakko saada lasiinsa tukeva, leveä herkuttelulasillinen tammitettua Chardonnayta vaikkapa hummerin kanssa silloin tällöin. Eikä se ole lainkaan huono ajatus silloin kun tuntuu, että lasillinen hyvää viiniä voisi nostaa ajatukset kohti parempaa maailmaa.

Ironstone Old Vine Zinfandel

Erilaiset liharuoat – sianliha, nauta tai riista – ovat kaikki erinomaisia kumppaneita tälle viinille, erityisesti grillattuina. Padat ja muhennokset, tomaattia sisältävät pastat, ratatouille, täytetyt paprikat, anjovis-oliivi -yhdistelmän alkupalat ja jopa tummaa suklaata runsaasti sisältävä kakku ovat pari tälle viinille. Aivan erityisen sijan tämä hieno Zinfandel saa voimakasmakuisten ja suolaisten juustojen kumppanina.

Viini syntyy yli 45-vuotiaiden köynnösten rypäleistä, kypsyy ranskalaisessa tammessa ja edustaa pitkän perinteen eleganssia ja sopusuhtaisuutta viinityypissä, jossa helposti liioitellaan. Zinfandeliksi tämä on vain keskitäyteläinen ja alkoholipitoisuus pysyy maltillisella 14,5 % tasolla. Vivahteikkuutta lisäävät Shiraz ja Petite Sirah, joita molempia on mukana viisi prosenttia. Tämä viini sopisi hyvin takan äärellä tunnelmointiin, mutta parhaimmillaan se on ruokaviininä.

Tutustu myös muihin Ironstone-viineihin:

15,19 €
alko
Täyteläinen
75 cl
Yhdysvallat
29,98 €
alko
Erittäin täyteläinen
75 cl
Yhdysvallat
20,49 €
alko
Kuiva
75 cl
Yhdysvallat
14,79 €
alko
Puolimakea
75 cl
Yhdysvallat
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email