Luomu, vegaaninen & ympäristövastuullisessa pakkauksessa

Apinaviini eli Katse La Mirada valloitti suomalaisten kuluttajien sydämet välittömästi saapuessaan markkinoille. Eikä ihme: sillä on kerrassaan mainion ilmeikkäät ihmisapinakasvot pakkauksessaan, sisällä miellyttävän makuista punaviiniä ja vielä useita lisäarvotekijöitä. ‘La Mirada’ on espanjaa ja tarkoittaa katsetta. Katse on voimakas signaali ja silmiä sanotaankin sielun peiliksi. Myös Katse La Miradan ihmisapinoiden katseet välittävät tarinoita vaiherikkaasta elämästä; sen iloista, suruista ja muista suurista tunteista.

Suomalaisille tehty viini - suomalaisen asiantuntijan kehittämä

Mikäli suuhusi sopii mehevän marjainen ja mausteinen punaviini, Apinaviini on oiva valinta! Pehmeä viini on rikas ja runsasmakuinen, mutta siinä on rauhallista lempeyttä yhdistyneenä korkeaan laatuun. Seurusteluviiniksi sopiva lasillinen istuu hyvin myös laajaan kirjoon erilaisia ruokia.

La Mirada on tehty Espanjassa suomalaisen asiantuntijan kanssa varta vasten kotimarkkinoiden makuun sopivaksi. Vuosikerran vaihtuessa satovuoden vaikutus yleensä voi muuttaa hiukan viiniä, etenkin kun kyseessä on luomuviini, jossa mahdollisimman hyvin tuntuu alkuperäalue ja kyseisen vuoden kasvuolosuhteet. Vuosikertojen vaihdoksissa asiantuntijat myös tarkistavat, että makuprofiili pysyy yhä suomalaisille sopivana.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Luomusertifiointi

Apinaviini on luomusertifioitu. Luonnonmukaisuus myös viininviljelyssä tarkoittaa mahdollisimman vähäistä kuormitusta ympäristölle. Luonnon monimuotoisuutta pyritään tukemaan ja viininvalmistuksessa käytetään vain luonnollisia apuaineita, niitäkin vähäisiä määriä. Täältä voit lukea lisää siitä, mitä luomuviini käsitteenä pitää sisällään.

Ympäristövastuullinen pakkaus

Monen yllätykseksi suurin ympäristövaikutus viinin suhteen ei tulekaan sen kuljetuksista, vaan itse pakkauksesta ja sen valmistamisesta. Alko ja muut pohjoismaiset alkoholimonopolit teettivät asiasta tutkimuksen. Sen mukaan kaikkein pienin hiilijalanjälki suhteessa juomalitraan on hanapakkauksella, eli BIBillä tai tonkkaviinillä. Apinaviini myydäänkin ympäristöystävällisesti 3 litran hanapakkauksessa. Kannattaa tutustua tarkemminkin tähän monopolien teettämään mielenkiintoiseen tutkimukseen.

Vegaaninen viini

Apinaviini on myös vegaaninen, eli tuottaja ei ole käyttänyt eläinperäisiä apuaineita viininvalmistuksessa. Niinpä tämä sama viini sopii loistavasti tarjottavaksi vieraillesi myös silloin, kun ihmiset noudattavat erilaisia ruokavalioita. Apinaviini maistuu mainiolta niin perinteisen grillimakkaran kuin soijanakin tai BBQ-seitanpihvinkin kera. Voit lukea enemmän vegaanisuudesta ja viinistä täältä.

Gorillat ja ihmiset ovat lähellä toisiaan

Gorilla ja ihminen kuuluvat samaan kädellisten lahkoon, vaikka olemmekin siitä eteenpäin eriytyneet eri heimoihin. WWF:n tiedon mukaan jaammekin perimästämme jopa 98,3 %.

Meistä moni tuntee erityistä yhteenkuuluvuutta näiden hienojen sukulaistemme kanssa, ja ehkäpä juuri siitä syystä kuluttajat ovatkin ihastuneet Apinaviinin ilmeikkäisiin kasvoihin. Hanapakkauksen kyljistä meitä katsovat veikeät gorilla ja oranki. Ehkä näemme siinä myös itsemme?

Katse Gorilla

Muista myös apinaperheen muut jäsenet!