Luomu, vegaaninen & ympäristövastuullisessa pakkauksessa

Apinaviini Katse La Mirada valloitti suomalaisten kuluttajien sydämet välittömästi saapuessaan markkinoille. Eikä ihme: sillä on kerrassaan mainion ilmeikkäät ihmisapinakasvot pakkauksessaan, sisällä miellyttävän makuista punaviiniä ja vielä useita lisäarvotekijöitä. ‘La Mirada’ on espanjaa ja tarkoittaa katsetta. Katse on voimakas signaali ja silmiä sanotaankin sielun peiliksi. Myös Katse La Miradan ihmisapinoiden katseet välittävät tarinoita vaiherikkaasta elämästä; sen iloista, suruista ja muista suurista tunteista.

Luomusertifiointi

Apinaviini on luomusertifioitu. Luonnonmukaisuus myös viininviljelyssä tarkoittaa mahdollisimman vähäistä kuormitusta ympäristölle. Luonnon monimuotoisuutta pyritään tukemaan ja viininvalmistuksessa käytetään vain luonnollisia apuaineita, niitäkin vähäisiä määriä. Täältä voit lukea lisää siitä, mitä luomuviini käsitteenä pitää sisällään.

Ympäristövastuullinen pakkaus

Monen yllätykseksi suurin ympäristövaikutus viinin suhteen ei tulekaan sen kuljetuksista, vaan itse pakkauksesta ja sen valmistamisesta. Alko ja muut pohjoismaiset alkoholimonopolit teettivät asiasta tutkimuksen. Sen mukaan kaikkein pienin hiilijalanjälki suhteessa juomalitraan on hanapakkauksella, eli BIBillä tai tonkkaviinillä. Apinaviini myydäänkin ympäristöystävällisesti 3 litran hanapakkauksessa. Kannattaa tutustua tarkemminkin tähän monopolien teettämään mielenkiintoiseen tutkimukseen.

Vegaaninen viini

Apinaviini on myös vegaaninen, eli tuottaja ei ole käyttänyt eläinperäisiä apuaineita viininvalmistuksessa. Niinpä tämä sama viini sopii loistavasti tarjottavaksi vieraillesi myös silloin, kun ihmiset noudattavat erilaisia ruokavalioita. Apinaviini maistuu mainiolta niin perinteisen grillimakkaran kuin soijanakin tai BBQ-seitanpihvinkin kera. Voit lukea enemmän vegaanisuudesta ja viinistä täältä.

Suomalaisille tehty viini - suomalaisen asiantuntijan kehittämä

Apina viini

Mikäli suuhusi sopii mehevän marjainen ja mausteinen punaviini, Apinaviini on oiva valinta. Se on tehty Espanjassa suomalaisen asiantuntijan kanssa varta vasten kotimarkkinoiden makuun sopivaksi. Vuosikerran vaihtuessa satovuoden vaikutus yleensä voi muuttaa hiukan viiniä, etenkin kun kyseessä on luomuviini, jossa mahdollisimman hyvin tuntuu alkuperäalue ja kyseisen vuoden kasvuolosuhteet. Vuosikertojen vaihdoksissa asiantuntijat myös tarkistavat, että makuprofiili pysyy yhä suomalaisille sopivana.

Apua uhanalaisille sukulaisille

Meistä moni tuntee erityistä kiinnostusta näihin etäisiin sukulaisiimme, ja ehkäpä juuri siitä syystä kuluttajat ovatkin ihastuneet Apinaviinin ilmeikkäisiin kasvoihin. Ihmisapinoista välittää myös viinin tuottaja, Norex Selected Brands. Oli luontevaa alkaa tehdä kuukausittaista lahjoitusta näiden kaukaisempien sukulaistemme hyväksi. Myös gorillat ovat varsin uhanalaisia. Gorilla ja ihminen kuuluvat samaan kädellisten lahkoon, vaikka olemmekin siitä eteenpäin eriytyneet eri heimoihin. WWF:n tiedon mukaan jaamme perimästämme jopa 98,3%. Ihminen on kuitenkin gorillalle paha: niitä salametsästetään ja vangitaan lemmikeiksi. Lisäksi ihminen tuhoaa koko ajan niiden elinympäristöä ja nämä kauniit jättiläiset ovat ahtaalla.

Katse Gorilla

Vuonna 2020 gorillojen hyväksi tehtävillä lahjoituksilla oli vielä entistäkin suurempi merkitys koronapandemian tuomien haasteiden vuoksi. Norexin tekemä kuukausittainen lahjoitus menee The Dian Fossey Gorilla Fund  -järjestölle, joka tekee suojelutyötä työskentelemällä päivittäin gorillojen elinympäristöissä, tukemalla tieteellistä tutkimusta, kouluttamalla uusia ihmisiä suojelutyöhön ja tukemalla/vaikuttamalla paikallisiin yhteisöihin ja asukkaisiin. Tohtori Dian Fossey voi olla monelle tuttu nimi entuudestaan. Fosseyn elämäntyöstä Ruandassa gorillojen hyväksi on tehty myös elokuva (Sumuisten vuorten gorillat). Dian Fossey murhattiin vuonna 1985 ja haudattiin lähelle mökkiään, gorillojen viereen.

Täältä voit lukea lisää siitä, mitä The Dian Fossey Gorilla Fund tekee.

Täällä voit halutessasi tehdä Gorilla-persoonallisuustestin ja tunnistaa sisäisen gorillasi.