Parés Baltà viinitalo on perustettu jo vuonna 1790 ja se on edelleen perheyritys. Viiniä tehdään suurella sydämellä, ja rakastettavan herttainen Cusinén perhe toivottaa kaikki viininystävät lämpimästi tervetulleiksi tilalleen, joka sijaitsee vain lyhyen matkan päässä Barcelonasta. Viinitarhat sijoittuvat viiteen kylään vaihtelevaan maastoon, laaksoihin ja vuoristoon, minkä ansiosta viinejä viljellään niin välimerellisessä kuin mannerilmastossakin sekä niiden välimuodossa. Osa tarhoista sijaitsee luonnonsuojelualueiden keskellä, jossa rypäleet saavat kasvaa lähes taianomaiselta tuntuvassa rauhassa. Tarhoja sijaitsee vuosisatoja vanhoilla terasseilla, joilla myös villisiat, ketut, jänikset ja vuorikotkat ovat tavallinen näky.

Parés Baltà viljelee neljäätoista eri rypälelajiketta. Ympäristöystävällisyys on kaiken tekemisen ydin, ja koko Parés Baltàn tuotanto on ollut Demeter-sertifioitua luomutuotantoa vuodesta 2012. Biodynaaminen viljely perustuu biodiversiteettiin ja tähtitieteeseen ja siinä halutaan kunnioittaa kosmoksen osallisuutta koko prosessin ajan. Viinit ovat myös vegaaneille sopivia.

Tutustu tuottajaan lähemmin klikkaamalla tästä. Voit lukea lisää biodynaamisista viineistä kertovalla sivullamme, ja muita biodynaamisia viinejämme löydät täältä.

Pares-balta-cava-brut-b

Parés Baltà Cava Brut b

Tässä vasta on erinomainen aperitiivi! Parés Baltà Cava Brut b on monikäyttöinen cava tapaksille, kala- ja äyriäisruoille ja blineille. Se on myös mainio maljaviini ja seurusteluviini.

Suomen suosituimpiin lukeutuva Brut ’b’ luomukuohuviini syntyi voittajaksi. Se on tehty pullokäymismenetelmällä perinteisistä cavan Parellada, Macabeo ja Xarel·lo -rypäleistä. Parellada hallitsee tätä sekoitusta, ja sitä on 62 prosenttia viinistä. Se tulee Penedeksen korkeimmilta vuorilta antaen viinille kukkeaa raikkautta kasvupaikan erityisen mikroilmaston ansiosta. Macabeo-rypälettä on viinistä 24 prosenttia, ja se tuo viiniin mukaan hedelmäisyyttä. Loput 14 prosenttia viinistä on Xarel·lo -rypälettä, joka puolestaan tuo siihen vartaloa.

Tätä viiniä leimaavat luomuviinin vivahteikkuus ja harmonia. Luomu ei ole halpaa tuottaa, mutta sen huomioiden tällä viinillä on esimerkillinen hinta-laatusuhde.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Parés Baltà Cava Brut Pink P

Hurmaava seurusteluviini ja aperitiivi, ole hyvä! Viini sopii kalan ja katkarapujen kera, tapaksille, miedoille vuohenjuustoille ja tummalle suklaalle. Parés Balta Cava Pink on valmistettu perinteisellä pullokäymismenetelmällä, joka on cavalle tyypillinen. Viini on saanut kehittyä sakan päällä pullossa 18 kuukauden ajan. Hennossa ja elegantissa cavassa on pehmeät kuplat ja sitä hallitsee punaisten marjojen kosketus, mikä tuo viiniin monipuolisuutta

Cava Pink on Garnatxa’lla modernisoitu luomu-cava, joka sopii myös vegaaneille. Perinteinen cava saa uuden vaihteen, kun sen tuoksussa tuntuvat kesän mansikat ja vadelmat. Pitkä kellarointi nostaa tuoksuun mukaan vielä miellyttävän paahteen. Tuloksena on nautittava lasillinen.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

 

Pares-Balta-Cava-Pink-P