Tia Maria Frappé -jääkahvicocktail on herkullinen viilennys kuumalla, ja Tia Maria -kahvilikööri antaa perinteiselle jääkahville aivan toisen maku-ulottuvuuden. Frappé, tuo kreikkalainen jääkahvi sai alkunsa vuonna 1957 Thessalonikin kansainvälisillä messuilla. Tuolloin eräs työntekijä yritti keksiä keinoa, kuinka voisi nauttia pikakahvinsa tauollaan, kun kuumaa vettä ei ollut tarjolla. Näppäränä ja kahvinhimoisena miehenä Dimitris Vakondios päätti lopulta sekoittaa pikakahvin kymään veteen, lisätä mukaan jäitä ja sekoittaa koko komeus blenderissä. Tadaa! Frappé oli syntynyt.

Kreikan kuumassa ilmastossa juomasta tuli pikaisesti hitti ja on sitä tänä päivänäkin. Jääkahvista onkin tehty lukuisia versioita ja niiden kehittelyssä ainoastaan oma mielikuvitus on rajana. Tia Maria Frappé jääkahvicoctailiin sekoitetaan Tia Maria -kahvilikööriä, karamellilla ja suklaalla höystettynä. Syntisen hyvä drinkki siis! Samettisen pehmeän Tia Maria -kahviliköörin maku saadaan aikaan kylmäuutetulla kahvilla, madagascar vaniljalla ja jamaikalaisella rommilla.

Tia Maria Frappé -jääkahvicoctailiin tarvitset

4 cl Tia Maria -kahvilikööriä

2 cl karamellisiirappia

2 cl suklaakastiketta

4 cl kylmää kahvia

6 cl maitoa

Valmistusohje

Mittaa kaikki ainekset blenderiin. Lisää haluamasi määrä jäämurskaa. Sekoita ja tarjoile kylmänä pitkästä lasista.

Voit lukea lisää Tia Mariasta valmistajan omilta sivuilta, ja tehdäksesi Tia Maria Frappén löydät pullon Alkosta. Jos olet kahviliköörin suuri ystävä, kannattaa ehdottomasti lukea Tia Maria tonicin resepti Viikon Viinistä.