Suomen suosituimmat einekset ovat kiireisen arjen apulaisia. Olit sitten hernekeiton, pinaattikeiton, lihaperunasoseen, makaronilaatikon tai vaikka maksalaatikon ystävä - tiesitkö, että näille kaikille löytyy omat viinit? Totta se on!

Einekset ovat todellisia arjen sankareita, ja samasta syystä ne mielletään joskus hieman vaatimattomaksi ruoaksi. Niitä tuskin ensimmäisenä yhdistetään esimerkiksi romanttiseen kynttiläillalliseen saati juhla-ateriaan, vaikka maittavia ovatkin. Ehkäpä näin, mutta miten olisi silloin tällöin ripaus luksusta ihan tavalliseen arkeen? Myös valmisruoan kylkeen voi nimittäin nostaa villin viinikortin! Ei eines viiniä pahenna, ellei viini einestä – ja siitä meillä ei onneksi ole pelkoa, sillä valmisruoille löytyy valmiiksi hyviä viinisuosituksia.

Nyrkkisääntönä voi pitää, että liharuoat pitävät punaviinistä ja kevyemmälle ruoalle kuten kasviskeitoille käy parhaiten valkoviini. Maksalaatikon kaveriksi kannattaa siis valita lasi punaviiniä, ja pinaattikeitolle hyvä täydentäjä on valkoviini. Suosittelemme lämpimästi ainakin alla olevia helposti lähestyttäviä pareja.

Hernekeitto Pares Balta Brut B

Hernekeitto ja Pares Balta Brut ’b’

Hernaria ja pannaria joka iikalle! Mitä tarjota hernekeiton kanssa? Jos haluat hernerokasta juhlavaa, niin ehdotamme sen kylkeen rohkeasti kuoharia. Pares Balta Brut ’b’ on monitoimikuohuviini, joten se aateloi hernekeiton lisäksi sujuvasti myös pannukakkujälkkärin. Se on luomukuohuva, joka kuuluu Suomen suosituimpien joukkoon. Maultaan Brut ’b’ on miellyttävän raikas ja hapokas, ja siinä tuoksuvat hedelmät, kuten omena ja aprikoosi. Pares Baltan kuohuviinit ovat kaiken kukkuraksi Demeter-sertifioitua biodynaamista tuotantoa, ja ne sopivat myös vegaaneille. Siis win-win, tämähän sopii kaikille pääruoasta jälkiruokaan!

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Pinaattikeitto ja ABC Chardonnay

Klassikkoa klassikolle! Perinteinen pinaattikeitto kananmunalla tai ilman maistuu perinteisen valkkarivalinnan kanssa. ”Always Better with some Chardonnay” eli ABC Chardonnay on nimensä mukaisesti aina vähän parempaa, ja kulauteltava valkoviini maistuu erityisen hyvältä viilennettynä. Rypäleenä tässä tammisessa ja hedelmäisessä viinissä on nimensä mukaisesti Chardonnay. Viini on kotoisin Chilestä Central Valleysta, joka on Chilen tärkein viininviljelyalue.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

ABC Chardonnay pinaattikeitto
Trevisana bio lihaperunasoselaatikko

Lihaperunasoselaatikko ja Trevisana Merlot Bio

Pehmeää lihaperunasosetta täydentää tietysti miellyttävän tasapainoinen ja sulavan notkea punaviini. Italian ihme Trevisana Merlot Bio on viljelty luomuna, eikä siihen ole lisätty sulfiitteja. Nimensä mukaisesti tämä keskitanniininen ja keskitäyteläinen kaveri saadaan Merlot-rypäleestä, ja sen maussa tuntuvat punaiset marjat ja eloisa hapokkuus. Viini sopii myös vegaaneille.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Makaronilaatikko ja Footmark Pinotage

Maistuuko makaronilaatikko? Pehmeiden punaviinien lempeällä linjalla jatkaa myös Footmark Pinotage, joka on pehmeydessään mitä mainioin yleisviini. Lasillinen maukasta Footmark Pinotagea tekee eetvarttia ketsupilla koristellun tai sellaisenaan nautitun makaronilaatikon maulle, ja keskitanniininen ja keskitäyteläinen viini on helposti lähestyttävä viinivalinta. Toimii myös esimerkiksi kanan tai grilliruoan kanssa tai ihan sellaisenaan, jos jostakin syystä sattuu jäämään yli. Voiko arki todella maistua näin hyvältä? Totta ihmeessä!

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Footmark makaronilaatikko
Pares Balta Honeymoon

Maksalaatikko ja Parés Baltà Honeymoon

Valkoviiniosastolta löytyy maksalaatikkoa aateloimaan ihana Parés Baltà Honeymoon, johon jokainen laatua vaaliva ruokailija taatusti ihastuu. Miellyttävä ja monipuolinen valkoviini Parés Baltàn kaikkein aromaattisimmista Parellada-rypäleistä on mahtava seurustelujuoma ja aperitiivi, joka viihtyy mainiosti maksalaatikon pöytävieraana. Puolimakea ja hapokas viini on ihastuttavan aprikoosinen, kypsän limettinen ja kukkainen. Ainutlaatuinen viini antaa ruoalle kuin ruoalle sen viimeisen silauksen.

Jäljelle jääkin vain yksi kysymys, ja se on kiperä – otatko Honeymoonin kanssa maksalaatikkoa rusinoilla vai ilman?

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Tilaa valmisruokien viinit!

Tilaaminen on helppoa. Klikkaamalla ”Siirry tilaamaan” pääset Alkon verkkokauppaan, jossa nämä viinit ovat haettuina valmiiksi. Voit siirtää haluamasi viinit ostoskoriin ja valita toimituksen haluamaasi myymälään. Tilauksesta vastaa Alko ja tilaus on lisämaksuton.