Parés Baltà Honeymoon

Lempeän vivahteikas

14,49€
75 cl
Pares Balta Honeymoon 75cl

Lisätiedot

LuomuLuomu
VegaaninenVegaaninen

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

Itämainen ruokaItämainen ruoka
Kana, kalkkunaKana, kalkkuna
PikkusuolaisetPikkusuolaiset
SeurustelujuomaSeurustelujuoma
AperitiiviAperitiivi
Tulinen ruokaTulinen ruoka
Voimakkaat juustotVoimakkaat juustot
Miellyttävä seurusteluviini. Se sopii hyvin aperitiiviksi, maistuu mainiolta mausteisen aasialaisen ruoan kera ja toimii hyvin myös sinihomejuuston kanssa tarjottuna.
Honeymoon on Parés Baltàn kaikkein aromaattisimpien Parellada-rypäleiden lapsi. Ne kasvavat Penedesin korkeimmilla kukkuloilla. Tarhan viileä mikroilmasto hidastaa aromien muodostumista aivan kasvukauden loppuun saakka ja Parés Baltàlla maltetaan odottaa, jotta koko intensiteetti siirtyisi viinilasiin. Käyminen tapahtuu jäähdytetyissä terästankeissa hedelmäisyyden säilyttämiseksi. Viinin nimen kuherruskuukausi tuo mieleen myös Cusinén perhehistoriaa, nykyjohdon vanhemmat viettivät aikanaan kuherruskuukauden Suomessa ja ihastuivat maahamme kovasti. Biodynaaminen Honeymoon sopii vegaaneille.
Puolimakea, hapokas, kypsän limettinen, aprikoosinen, hunajameloninen, kukkainen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Parés Baltàn viinitalo on perustettu jo vuonna 1790 ja se on edelleen perheyritys. Viiniä tehdään suurella sydämellä ja rakastettavan herttainen Cusinén perhe toivottaa kaikki viininystävät lämpimästi tervetulleiksi tilalleen, joka sijaitsee vain lyhyen matkan päässä Barcelonasta. Viinitarhat sijoittuvat viiteen kylään vaihtelevaan maastoon, laaksoihin ja vuoristoon, minkä ansiosta viinejä viljellään niin välimerellisessä kuin mannerilmastossakin sekä niiden välimuodossa. Osa tarhoista sijaitsee luonnonsuojelualueiden keskellä, jossa rypäleet saavat kasvaa lähes taianomaiselta tuntuvassa rauhassa. Tarhoja sijaitsee vuosisatoja vanhoilla terasseilla, joilla myös villisiat, ketut, jänikset ja vuorikotkat ovat tavallinen näky. Parés Baltà viljelee neljäätoista eri rypälelajiketta. Ympäristöystävällisyys on kaiken tekemisen ydin. Koko Parés Baltàn tuotanto on Demeter-sertifioitua luomutuotantoa ja viinit ovat myös vegaaneille sopivia. Biodynaaminen viljely perustuu biodiversiteettiin ja tähtitieteeseen ja siinä halutaan kunnioittaa kosmoksen osallisuutta koko prosessin ajan.

Tuottaja

Parés Baltà

Rypäleet

Parellada

Sokerit

16 g/l

Alkoholi

11.5%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

922887

Alueluokitus

DO Penedès

Makutyyppi

Pirteä & hedelmäinen

Tutustu myös näihin

crudo catarratto zibibbo
6,29 €
alko
Valkoviinit
Puolikuiva
37.5 cl
Italia
Cousino Macul Chardonnay 75cl
12,98 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Chile
Ironstone Estate Grown Reserve Viognier 75cl
22,49 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Yhdysvallat
Baron de Ley Blanco 75cl
11,99 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Espanja
Ilramato Pinot Grigio
19,99 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Italia
Louis Jadot Bouzeron 75cl
24,90 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Ranska