Tervetuloa 2023! Uusi vuosi, uudet unelmat.

Kuohuviinipullojen poksahdukset säestävät rakettien pauketta. Rentoon uudenvuoden aaton iltaan kuuluvat niin herkulliset, helpot naposteltavat kuin niiden kanssa tarjottavat mielenkiintoiset viinit.

Yksi uuden vuoden suosikki, jo lähes perinteeksi muodostunut ruoka on perunasalaatti. Sen voi tehdä perinteisellä reseptillä tai tuunata sitä omien makumieltymystensä mukaisesti vähän tulisemmaksi tai maustaa sen esimerkiksi sinihomejuustolla. Perunasalaatti nautitaan totta kai nakkien tai erilaisten pyöryköiden kanssa. Molemmista löytyy vaihtoehtoja myös kasvissyöjille.

Uuden vuoden vastaanottajaisten tarjottavaksi sopii myös sushi. Erilaiset juustotarjottimet sopivat hyvin illan rentoon menoon, samoin pitkin iltaa syötävät pikkusuolaiset.  

Kattaukseen on hauska panostaa ja se ilahduttaa aina. Miksi ei lisäisi siihen muutamaa luovaa yksityiskohtaa? Tarjoile nakit ja perunasalaatti lasista uudenlaisella twistillä. Lisää persoonallisuutta iltaan tuo myös jokainen näistä viineistä, joita ehdotamme uuden vuoden iltaan.

baron de ley semi dulce

Tästä se lähtee!

Uuden vuoden aattona tuleva vuosi on vielä tyhjä kirja, maalaus pelkkä pohja ilman yhtäkään pensselin vetoa. Aina yhtä jännittävää!

Kaada lasiin espanjalainen raikas valkoviini, joka sopii loistavasti seurusteluviiniksi ja aperitiiviksi. Barón de Ley Semi Dulce on tasapainoinen keskihapokas viini, joka muodostaa hienon makuparin muun muassa sinihomejuuston kanssa. Viiniin käytettävä rypälesato poimitaan käsin ja parhaat rypäleet lajitellaan vielä käsityönä. Maku onkin siksi juuri niin ihana kuin mistä myös pullon etiketti antaa aavistuksen: hunajameloninen, passionhedelmäinen ja sitruksinen. Arvostetun tuottajan laadukkaassa viinissä on makeutta ja sen alkoholipitoisuus on suhteellisen alhainen. Muista jäähdyttää viini jääkaapissa kylmäksi.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

jean-marc brocard chablis

Tulevaisuus alkaa nyt!

Herkullinen kuiva valkoviini Jean-Marc Brocard Chablis Sainte Claire Organic on raikas ja ryhdikäs Chablis. Ranskalainen viini on ryhdikkään hapokas, selkeän mineraalinen, voinen ja paahteinen.

Uuden vuoden juhlissa voi tarjota kalaa tai sushia. Helppoa, rentoa ja jokaiselle jotakin! Tämä viini on loistava makupari niille.

Viini on biodynaamisesti viljelty luomuviini, joka sopii vegaaneille. Huomasithan pullossa olevan tarran ja siinä olevan leppäkertun kuvan? Se muistuttaa juuri tästä.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Pink Riesling Weinhof 519

Persoonallisuus peliin

Weinhof 519 Pink Riesling -roseeviiniä kutsutaan tuttavallisesti ”punastuneeksi Rieslingiksi”. Se on persoonallinen yhdistelmä Rieslingin happoisuutta ja Pinot’n marjaisuutta.

Raikas happoisuus tekee siitä oivan aperitiivin, ja se on mainio makupari risotoille, salaateille ja vuohenjuustoille. Siinä maistuvat greippi ja vadelma, siinä on myös mineraalisuutta ja hentoa petroolisuutta. 

Kotimainen perheyritys Norex Selected Brands on tuottanut omien tuotemerkkiensä kautta laadukkaita alkoholijuomia suomalaisille kuluttajille jo 40 vuoden ajan.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Matsu El Recio 75cl

Näistä bileistä et halua jäädä pois

Matsu El Recio on ihastuttava espanjalainen täyteläinen punaviini. Se maistuu mainiosti liharuokien kanssa, mutta on myös erinomainen seuralainen juustoille. Siinä on luumun, karpalon ja viikunan makuja, sekä myös kevyt häivähdys vaniljaa.

Hauska yksityiskohta Matsu-viineissä on se, että niiden etiketeissä olevan miehen ikä kuvaa viinin luonnetta, kypsytyksen pituutta ja viiniköynnösten ikää. Jokainen viini on alkanut projektina, jossa on haastettu perinteinen tapa nähdä ja tehdä. Viinin tuottajayritys Vintaen toimitusjohtaja kertoo, että he pullottavat tarinoita ja kertovat niitä kulkiessaan. Mitä tarinoita tuleva vuosi tuo mukanaan?

Viinin maussa aistii heidän intohimoisen suhtautumisensa maailman muuttamiseen. Tahdon tehdä uutta. Ja halun pitää hauskaa. Liity sinäkin unelmien ilotulitukseen!

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.