Baron de Ley Semi Dulce

Tasapainoinen, raikas seurusteluviini

13,99€
75 cl
Baron de Ley Semi Dulce

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

AperitiiviAperitiivi
Itämainen ruokaItämainen ruoka
Makea jälkiruokaMakea jälkiruoka
SeurustelujuomaSeurustelujuoma
Voimakkaat juustotVoimakkaat juustot
Raikas Barón de Ley Semi Dulce sopii erinomaisesti seurusteluviiniksi, aperitiiviksi, ankanmaksalle, sinihomejuustolle ja hedelmäpohjaisiin jälkiruokiin. Jäähdytä viini jääkaappikylmäksi.
Barón de Ley Semi Dulce on raikas ja tuore valkoviini, jonka rypäleet ovat kasvaneet Finca Carboneran tarhoilla 800 metrin korkeudella meren pinnasta, joka on korkein kasvupaikka Riojassa. Korkea kasvupaikka ja mannerilmasto merkitsevät huomattavaa lämpötilan vaihtelua, jonka ansiosta rypäleissä on korjuuhetkellä sekä runsaasti sokeria että terve hapokkuus. Puristettu mehu käy viiniksi matalassa 12 – 14 °C lämpötilassa. Käyminen keskeytetään loppuvaiheessa jäähdyttämällä viini – 4 °C lämpötilaan. Näin viiniin jää rypäleen omaa sokeria ja verrattain matala alkoholipitoisuus. Tasapaino on hieno.
puolimakea, keskihapokas, hunajameloninen, passionhedelmäinen, sitruksinen, kukkainen hennon herukanlehtinen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Bodegas Barón de Ley on arvostettu espanjalainen viinintuottaja, jolla on yli 1000 hehtaaria viinitarhoja Riojan alueilla Cenicero, Mendavia, Ausejo ja Carboneras. Barón de Leyn päämaja sijaitsee Mendaviassa mahtavassa rakennuskompleksissa, jonka Eguían kreivi rakennutti 1548 linnakseen ja linnoituksekseen. Vuosien varrella tilasta tuli benediktiiniläinen luostari, jossa kasvatettiin lampaita ja tuotettiin viiniä munkkien komennossa aina vuoteen 1836. Sen jälkeen tilan isäntinä oli monia mahtimiehiä. Useiden vaiheiden jälkeen tila siirtyi Barón de Leyn perustajien omistukseen 1980-luvulla. Tuottajan suuri koko ei estä pikkutarkkaa viinin tuotantoa. Koko valtava sato poimitaan käsin ja parhaat rypäleet vielä lajitellaan käsityönä. Kellaritekniikka on tätä päivää parhaimmillaan ja viini kypsytetään 15 000 tynnyrissä amerikkalaista ja ranskalaista tammea perinteiseen Riojan tyyliin. Pullokypsytykseen tarvitaan vielä jäähdytetty kellari 4,5 miljoonalle pullolle. Tarhojen laajuus ja monet sijainnit antavat paletin valikoimalle ja laadulle, josta Barón de Leyn nauttima arvostus kumpuaa.

Tuottaja

Barón de Ley

Rypäleet

Sauvignon Blanc

Sokerit

25 g/l

Alkoholi

11.5%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

939363

Alueluokitus

DOCa Rioja

Makutyyppi

Lempeä & makeahko

Tutustu myös näihin

29,49 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Ranska
14,49 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Italia
LaBelle Malvasia
14,98 €
alko
Valkoviinit
Puolikuiva
75 cl
Italia
ABC Chardonnay 75cl
10,99 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Chile
Ilramato Pinot Grigio
19,99 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Italia
Louis Jadot Couvent des Jacobins Chardonnay 75cl
27,99 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Ranska