Saitko kutsun juhliin tai kyläilemään? Mahtavaa! Viinipullo on loistava vieminen, mutta millainen viini? Tässä muutama hyväksi havaittu pullotuliainen, joilla osut varmasti maaliin.

Vitsillä sisään – lahjaksi viini, joka naurattaa

Menossa avecina bileisiin, joiden pitäjää et oikein tunne? Mistähän juhlien järjestäjä tykkäisi, kun et edes tiedä kuka on kyseessä? Ei kuule mitään hätää, sillä kuohuviineistä löytyy tilanteeseen hauska patenttiratkaisu.

Höpsö huumori jos jokin yhdistää ihmisiä, ja oman elämänsä vitsiniekka on hauskaa seuraa bileissä. Hassuttelu sopii myös erinomaisesti tuliaiseksi, ja sillä murrat helposti sitkeänkin jään.

Suosittelemme tässä tilanteessa erityisesti En v*ttu tiiä -kuohuviiniä, jonka tunnistaa varmasti moni somehuumoria seuraava. Mitä ihmettä, EVT-skumppaa on olemassa? No totta v*tussa.

@envittutiiaofficialin kanssa yhteistyönä syntyneen kuohuviinin mustanpuhuva pullo esittää kysymyksen: jumpalle vai skumpalle? No kyllä kai sinne jumpalle myöhemminkin ehtii…

Sisältä löytyy helposti lähestyttävä ja pirteä saksalainen kuohari, jolla kilistelee mielellään uusien ja vanhojen tuttujen kanssa. Kippis!

Viinipullo kuin kukkakimppu

Onko lahjansaajalla silmää kauniille asioille ja esineille? 

Upeaan pulloon pakattu lahjaviini on parhaimmillaan jopa sisustuselementti, ja moni haluaa säästää erityisen kauniin pullon koristeeksi nauttimisen jälkeenkin.

Kaunis pakkaus ei suinkaan ole pois viinin muista ansioista. Siitä esimerkkinä suloisilla sitruunoilla säväyttävä Gloria Grillo tai Baron de Ley Semi Dulce, joka tuo kesäisen kukkakedon vaikka keskelle talvea. Kauniit viinit istuvat juhlaviin tilanteisiin kuin valettu, joten nyt saa laittaa tyylikästä päälle ja napata yhtä tyylikkään tuliaisen kainaloon.

P.S. Suosittelemme mätsäämään onnittelukortitkin samaan teemaan! 

Vihreisiin arvoihin sopiva viini

Luomuviineihin luottaa moni, ja hyvästä syystä. Luonnonmukainen tuotanto vaalii yhteistä hyvää pitämällä huolta luonnon monimuotoisuudesta ja hyödyntämällä viininviljelyssä ja valmistuksessa luonnon omia konsteja. Ja niistä onkin moneksi. Luomutuotanto on varsin säänneltyä, ja luomutiloilla käytetään esimerkiksi kompostia ja viherlannoitusta lannoittamiseen ja tuhoeläinten kontrollointiin.

Hyvä esimerkki viinien valmistamisesta yhteistyössä luontokappaleiden kanssa on ihastuttava punaviini Merino Organic, jossa jo veikeä lammasetiketti kertoo, kuka viinitarhoilla oikein käyskentelee. Viinitarhojen syksyn ja talven kunnossapidosta vastaa nimittäin iso joukko Merino-lampaita, ja kemikaaleja käytetään vain minimaalisesti. Merino on tämän viinin kotiseudun eli Alentejon alueen ykköslammasrotu.

Tasapainoisen ja hapokkaan marjaisen punaviinin tuottaja Casa Relvas on muutenkin hyvin valveutunut vastuullisuuden suhteen. Jos haluat lukea tuottajasta lisää, pääset artikkeliin tästä.

Kupliva valinta viinitietoiselle

Onko ystävälläsi merkkipäivä, ja tyylikäs muuvi olisi viedä lahjaksi jotain laadukasta? Ehkä juhlakalu on yksinkertaisesti laatujuomien ystävä? Juhlava pullo on plussaa, mutta sisällönkin on oltava priimaa. Meillä on tilanteeseen täydellisesti sopiva idea.

Tarkoitamme tietenkin kullanhohtoista, aitoa Alsacen crémantia. Wolfberger Cuvée Célébration Unique on kirjaimellisesti pullon täydeltä kultaa.

Hifistelijääkin ihastuttavan kuohuviinin Chardonnay-rypäleet on kerätty tarkoin valikoiduilta palstoilta, ja pitkällä, jopa 30 kuukauden kypsytyksellä on saatu aikaan elegantti ja tyylikäs taidonnäyte viinitalolta, joka oli mukana luomassa koko Crémant d´Alsace -laatuluokitusta. 

Varma lahjaviinivalinta – näillä et voi epäonnistua!

Mistä löytää viini, joka toimii tuliaisena suurin piirtein jokaiselle? 

Suunmyötäinen, laadukas ja viimeisteltyyn pulloon pakattu punaviini Casa Charlize Cuvee Forte Toscana Rosso IGT täyttää salaisimmatkin haaveesi  kuten myös illan isäntäväen. Vieläpä kohtuuhinnalla. Vau!

Tämä punaviini on sopivan täyteläinen, muttei painavan tuntuinen lasillinen, joka voi maistua monelle ei-punaviinin-ystävällekin. Ei siis huolta, jos et ole ihan varma, oliko lahjansaaja puna- vai valkoviini-ihmisiä. Tällä valinnalla aateloituvat niin arkiruoat kuin aidot italialaiset pizzatkin.

P.S. Veitkö tätä jo viime kerralla? Jos maistui mainiosti, mitäpä jos veisit seuraavalla kerralla tuliaisena saman ihanan italialaissarjan uutuutta Casa Charlize Cuvee Notte Puglia IGT:tä? Jotain tuttua, mutta jotain uutta  ihan hitti.

Apulialainen uutuus kannattaa tilata Alkon verkkokaupasta etukäteen, niin se odottaa sinua valmiiksi valitsemassasi myymälässä ja varmistat näin saatavuuden. Tilauksesta ei tule sinulle lisäkustannuksia. Nappaa samalla hyllystä mieleisesi lahjakassi, ja se on siinä. Helppoa kuin heinänteko!