Casa Relvas on erityisen valveutunut ympäristöön, eläimiin ja ympäröivään yhteisöön liittyvissä vastuullisuusasioissa. Tuottaja on saanut 3,8/4 arvion Wines of Alentejo Sustainability Programista. Lisätietoa sertifikaatista löydät tästä.

Ympäristön kestävää kehitystä tuottaja tukee lukuisilla tavoilla, viinitarhoille ja niiden läheisyyteen on rakennettu pesiä alueella viihtyville kattohaikaroille, viinitarhojen talvikunnossapidosta vastaa iso joukko Merino-lampaita ja kemikaaleja käytetään minimaalisesti. Noin 40% viinitarhojen lannoituksesta hoituu tilan (eläinten ja viinilän) orgaanisilla tuotoksilla. Hiilijalanjälkeä mitataan vuosittain ja joka vuosi tehdään uusia toimenpiteitä sen pienentämiseksi entisestään.

Casa Relvas suojelee myös sukupuuton kynnyksellä olevaa aasirotua tiluksillaan. Suurin osa viineistä pullotetaan kevyisiin pulloihin. Tavalliset pahvilaatikot on korvattu FSC kierrätetyillä pahvilaatikoilla. Veden ja energian kulutusta ollaan vähennetty 30 % per pullo viimeisen viiden vuoden aikana. Viinitarhat kastellaan lähikylän kierrätetyllä vedellä. Relvaksen perhe on viimeisen kymmenen vuoden aikana istuttanut yli 500 000 korkki- ja pinjansiemenpuuta Alentejoon. Katso tästä linkistä miksi Casa Relvas on “Earth Friendly Winery”.

Heidän luomuviiniensä etiketeistä ilmenee tietenkin se, että viini on sertifioitua luomua. Lisäksi takaetiketissä on Earth Friendly Winery -logo sekä “100000 planted trees – reducing the carbon footprint” -logo.

Casa Relvas on perheyritys. Relvasin perhe elää jo viidennessä sukupolvessa maan- tai viininviljelystä. Nykyinen viinibisnes perustettiin Alentejossa vuonna 1997.

  • Tällä hetkellä heillä on n. 350 hehtaaria viinitarhoja, 900 hehtaaria metsää (pääosin korkkia) ja 250 hehtaarin alalla oliivipuita.

  • Tuotanto on n. 6 miljoonaa pulloa vuodessa, josta vientiin menee n. 70% yli 30 maahan. 

  • Alexandre Relvas on yksi Alentejon arvostetuimpia viinintuottajia.

Tutustu suomalaisten suosikkeihin Casa Relvakselta!