Merino Organic

Lampaat hoitavat viinitarhoja

12,98€
75 cl
Merino Organic

Lisätiedot

KierrekorkkiKierrekorkki
LuomuLuomu

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

GrilliruokaGrilliruoka
LammasLammas
Mausteiset ja lihaisat makkaratMausteiset ja lihaisat makkarat
NautaNauta
PataruokaPataruoka
RiistaRiista
Voimakkaat juustotVoimakkaat juustot
Merino on – nimeään myöten – mainio lammasviini, mutta se sopii myös grillatulle lihalle, riistalle, lihapadoille ja runsasmakuisille juustoille.
Casa Relvas on erityisen valveutunut vastuullisuusasioissa. Viinitarhojen syksyn ja talven kunnossapidosta vastaa iso lammasjoukko ja kemikaaleja käytetään minimaalisesti. Tämä viini on saanut nimensä viinitarhoissa laiduntavista Merino-lampaista, joka on Alentejon alueen ykköslammasrotu ja joita Relvasilla on yli 400. Merino punaviiniin rypäleet on korjattu käsin. Rangat poistetaan ja viiniä uutetaan 48 tuntia ennen käymistä. Käyminen tapahtuu jäähdytetyissä sammioissa (lagares). Viinistä 10 % kypsytetään ranskalaisesta tammesta tehdyissä käytetyissä 400 l tynnyreissä puolen vuoden ajan.
täyteläinen, tanniininen, kirsikkainen, kypsän karhunvatukkainen, kevyen vadelmainen, hennon herukkainen, mausteinen, paahteinen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Portugalilainen Casa Relvas haluaa tuottaa laatuviinejä kaikkiin elämän hetkiin; viinejä jotka tuovat mieleen hyvät ajat, viinejä jotka ovat Alentejon lahja maailmalle. 1997 perustettu yhtiö on nuori, mutta se on kasvanut valtavasti: yhtiöllä on 750 hehtaaria korkkia tuottavaa metsää, 250 hehtaaria oliivilehtoja ja 350 hehtaaria viinitarhoja. Korkean laadun tasaisuus määrittää vuosittain tuotettuja kuutta miljoonaa viinipulloa ja ne ovat voittaneet satoja palkintoja sekä saaneet erinomaisia arvioita viinikirjoittajilta. Tuottajalle on myönnetty Earth Friendly winery -status ja se toteuttaa lukuisia ympäristönsuojeluhankkeita viinintuotannon ohella. Relvas toteuttaa kestävää kehitystä myös sosiaalisilla ja taloudellisilla projekteilla. Viisi prosenttia Relvasin tuotannosta on sertifioituja luomuviinejä.

Tuottaja

Casa Relvas

Rypäleet

Alicante, Touriga Nacional, Alfrocheiro

Sokerit

0.7 g/l

Alkoholi

13.5%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Kierrekorkki

Alkon tuotenumero

451237

Alueluokitus

IGT Alentejano

Makutyyppi

Mehevä & hilloinen

Tutustu myös näihin

Ironstone Obsession Red 75cl
15,48 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Yhdysvallat
13,49 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Italia
Matsu El Picaro 75cl
12,98 €
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen
75 cl
Espanja
Atlantico Vinho Regional Alentejano PET 100cl
12,49 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
100 cl
Portugali
19,99 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Ranska
27,49 €
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen
75 cl
Ranska