Supisuomalainen perinneruokamme eli maksalaatikko on ikisuosikki. Se on lapsuudesta tuttu ruoka ja arjen helpottaja, joka maistuu monelle. Mutta tiesitkö, että maksalaatikon kyytipojaksi käyvät myös viinit?

Maksalaatikolla on arkisen ruoan maine, mutta harva tietää, että maksalaatikkoa voi nauttia myös viinin kanssa. Se on itse asiassa jopa suositeltavaa, sillä hyvän viinin seurassa maksalaatikosta kuoriutuu kuin uusi ruokalaji. Miten tämä ei ole käynyt mielessä aiemmin? Parempi myöhään kuin ei silloinkaan!

Maksalaatikossa olevat rusinat taas muodostavat maksalaatikkomaailman vastineen pizzakeskustelun pulmapähkinälle eli sille, kuuluuko ananas pizzaan. No, miten on – kuuluvatko rusinat maksalaatikkoon? Perinteisesti kyllä, mutta maksalaatikkoa saa nykyisin kaupasta myös ilman rusinoita. Makuasioista ei tunnetusti voi kiistellä, ja mieleinen vaihtoehto löytyy onneksi kaikille.

Maksalaatikko on toisaalta riisiruoka ja toisaalta liharuoka, joten sille sopivat monentyyppiset viinit. Trendikkäät rieslingit palvelevat maksalaatikkoa yhtä sujuvasti kuin pehmeän täyteläiset punaviinit, ja jos arkeen kaivataan ripaus juhlaa, voi maksalaatikon kanssa yhtä hyvin avata pullon kuohuviiniä. Arki ja arjen ruoka nousevat oikean viinin kanssa arvoon arvaamattomaan!

Kokeile ainakin seuraavia viinejä, jotka kruunaavat maksalaatikon uudeksi kuninkaaksi.

Soligo ja maksalaatikon

Soligo Rose Prosecco

Tyylikäs roseeprosecco on vannoutuneen kuohuviinin ystävän valinta. Juhlan tuntu on käsin kosketeltavaa, kun maksalaatikon kanssa poksautetaan auki upea Soligo Rose Prosecco. Prosecco on jo itsessään todella suosittua, mutta vielä erityisen trendikästä se on ihanan roseeversion muodossa, joka saadaan aikaan lisäämällä varsinaisen prosecco-rypäleen Gleran kaveriksi hieman Pinot Noiria. Vaaleanpunainen kuohuva on hedelmäistä, ja sen tuoksusta löytyy marjaisia vivahteita.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Katse La Mirada

No hän on tuttu! Kuuluisa apinaviini temppuilee tiensä maksalaatikon luo. Virallisesti La Miradana tunnettu apinaviini on todella sosiaalinen seurusteluviini, joka luonnollisesti innostuu myös ruokatarjoilusta. Nimenomaan suomalaiseen makuun suunniteltu punaviini on maultaan runsas, mutta silti rauhallinen. Se on luomua ja käy myös vegaaneille.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

La Mirada ja maksalaatikon
Vinhas do Ocidente ja maksalaatikon

Vinhas do Ocidente

Tämä punaviini on niin silkkisen samettinen ja hedelmäinen, että se tuntuu jopa hieman makealta, mikä tekee siitä pehmeän ja helpon lähestyttävän. Siinä on myös juuri sopivasti hapokkuutta, joka pitää sen eloisana ja tasapainoisena. Vinhas do Ocidente on suomalaiseen makuun räätälöity ruokapöydän superviini, joka viihtyy varmasti myös maksalaatikon kanssa. Tunnistat sen helposti kauniista korkkietiketistä.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Parés Baltà Honeymoon

Valkoviiniosastolta löytyy maksalaatikkoa aateloimaan ihana Parés Baltà Honeymoon, johon jokainen laatua vaaliva ruokailija taatusti ihastuu!

Miellyttävä ja monipuolinen valkoviini Parés Baltàn kaikkein aromaattisimmista Parellada-rypäleistä on mahtava seurustelujuoma ja aperitiivi, joka viihtyy mainiosti maksalaatikon pöytävieraana. Puolimakea ja hapokas viini on ihastuttavan aprikoosinen, kypsän limettinen ja kukkainen. Ainutlaatuinen viini antaa ruoalle kuin ruoalle sen viimeisen silauksen.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Pares Balta Honeymoon
Barth Riesling Maksalaatikko

Barth Riesling Fructus

Rieslingien iloisesta joukosta löytyy Barth Riesling Fructus, joka on tyypillisen Rieslingin tapaan puolimakea. Kuten nimikin vihjaa, on kyseessä mehukas ja hedelmäinen monitoimiviini, joka sopii varmasti moneen makuun. Tämä moderni klassikko taitaa askelmerkit maksalaatikon ääreltä vaikkapa jälkiruokana nautittavaan hedelmäsalaattiin asti. Ainakin kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Tilaa maksalaatikon viinit!

Tilaaminen on helppoa. Klikkaamalla ”Siirry tilaamaan” pääset Alkon verkkokauppaan, jossa nämä viinit ovat haettuina valmiiksi. Voit siirtää haluamasi viinit ostoskoriin ja valita toimituksen haluamaasi myymälään. Tilauksesta vastaa Alko ja tilaus on lisämaksuton.