Tuottaja
Rypäleet
Sokerit
Alkoholi
Pakkaus
Suljentatyyppi
Alkon tuotenumero
Alueluokitus
Makutyyppi
Lisätiedot
Käyttövinkit ja ruokasuositukset
Tuottajan tarina
Tuottaja
Rypäleet
Sokerit
Alkoholi
Pakkaus
Suljentatyyppi
Alkon tuotenumero
Alueluokitus
Makutyyppi
Suklaa on suomalaisten kestosuosikki. Itse asiassa suomalaisten suklaankulutus on yksi suurimmista koko maailmassa. Onhan siksi …
Piispansilta 9 B, 3. krs
Kauppakeskus Iso Omena
02230 Espoo
Viikon Viini on Norex Selected Brands Oy:n ylläpitämä viinikanava.
puolimakea, erittäin hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, kevyen kiivinen, mineraalinen, hennon hunajakennoinen
Maustettu aasialainen ruoka sekä sushi. Suolaiset, kypsytetyt juustot. Salaatit, joissa on suolainen komponentti kuten feta, anjovis, oliivit tai ilmakuivattu kinkku. Sopii myös hedelmäsalaatille.
Riesling Fructus tekee vaikutuksen jo selkeän yksinkertaisella etiketillään. Hedelmäinen viini on samalla sekä perinteinen että moderni. Perinteiseen tapaan maku on puolimakea, sillä käyminen on keskeytetty jäähdyttämällä, ja samalla alkoholipitoisuus on jäänyt matalaksi. Biodynaamisesti tuotetut Riesling-rypäleet ovat käyneet hyvin modernissa terästankissa. Barthin näkemys on tätä päivää parhaimmillaan: tehdään hyvästä vielä parempi, avoimen hedelmäinen, mehukas ja suun täyttävä viini.
Rheingau on maailman tunnetuimpia viinialueita ja sen viini on parhaimmillaan Saksan jalointa. Rheingaun ydinalueella joki tekee mutkan ja tarhat ovat etelärinteellä. Täällä Hattenheimin kylässä auringon hellimillä rinteillä Johann Barth aloitti rypäleiden kasvattamisen 1948 ja hänen poikansa Norbert muutti paikan täydeksi viinitilaksi 1973. Norbertin tytär Christine meni naimisiin lahjakkaan enologin Markin kanssa, joka otti perheen sukunimen jatkaakseen tilan perinteitä. He ovat uudistaneet tilan enemmän kuin nykyaikaiseksi vuodesta 2010 eteenpäin ja Barthin viinit ovat saaneet laajaa tunnustusta. Riesling-valkoviinit ovat Rheingaun kuninkaita, mutta niiden valmistuksen ohella Barth on perinteisen kuohuvan, Sektin, johtava tuottaja. Asiakkaat todella arvostavat niitä, Lufthansasta Michelin tähtien ravintoloihin. Mark ja Christine Bartin tila käsittää nyt jo 18 hehtaaria, joilla kasvaa pääasiassa Riesling (83 %), mutta myös Pinot Noir (12 %) ja Pinot Blanc. Rypäleet kasvatetaan biodynaamisesti ja tila kuuluu sekä Saksan parhaiden tilojen VDP-järjestöön että Charta-yhdistykseen.
Lisätiedot