Valkoviinit

Barth Riesling Fructus

Moderni tulkinta Rheingaun klassikosta

15,99 €

75 cl
Barth-Riesling-Fructus-75cl
Itämainen ruokaItämainen ruoka
Kana, kalkkunaKana, kalkkuna
PorsasPorsas
SushiSushi
KierrekorkkiKierrekorkki
LuomuLuomu
Saksa
puolimakea, erittäin hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, kevyen kiivinen, mineraalinen, hennon hunajakennoinen
KÄYTTÖVINKIT
Maustettu aasialainen ruoka sekä sushi. Suolaiset, kypsytetyt juustot. Salaatit, joissa on suolainen komponentti kuten feta, anjovis, oliivit tai ilmakuivattu kinkku. Sopii myös hedelmäsalaatille.
Riesling Fructus tekee vaikutuksen jo selkeän yksinkertaisella etiketillään. Hedelmäinen viini on samalla sekä perinteinen että moderni. Perinteiseen tapaan maku on puolimakea, sillä käyminen on keskeytetty jäähdyttämällä, ja samalla alkoholipitoisuus on jäänyt matalaksi. Biodynaamisesti tuotetut Riesling-rypäleet ovat käyneet hyvin modernissa terästankissa. Barthin näkemys on tätä päivää parhaimmillaan: tehdään hyvästä vielä parempi, avoimen hedelmäinen, mehukas ja suun täyttävä viini.

Tuottaja

Wein- und Sektgut Barth

Rypäleet

Riesling

Sokerit

24.5 g/l

Alkoholi

10.5%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Kierrekorkki

Alkon tuotenumero

527927

Alueluokitus

Rheingau

Makutyyppi

Pirteä & hedelmäinen

Tuottajan tarina

Rheingau on maailman tunnetuimpia viinialueita ja sen viini on parhaimmillaan Saksan jalointa. Rheingaun ydinalueella joki tekee mutkan ja tarhat ovat etelärinteellä. Täällä Hattenheimin kylässä auringon hellimillä rinteillä Johann Barth aloitti rypäleiden kasvattamisen 1948 ja hänen poikansa Norbert muutti paikan täydeksi viinitilaksi 1973. Norbertin tytär Christine meni naimisiin lahjakkaan enologin Markin kanssa, joka otti perheen sukunimen jatkaakseen tilan perinteitä. He ovat uudistaneet tilan enemmän kuin nykyaikaiseksi vuodesta 2010 eteenpäin ja Barthin viinit ovat saaneet laajaa tunnustusta. Riesling-valkoviinit ovat Rheingaun kuninkaita, mutta niiden valmistuksen ohella Barth on perinteisen kuohuvan, Sektin, johtava tuottaja. Asiakkaat todella arvostavat niitä, Lufthansasta Michelin tähtien ravintoloihin. Mark ja Christine Bartin tila käsittää nyt jo 18 hehtaaria, joilla kasvaa pääasiassa Riesling (83 %), mutta myös Pinot Noir (12 %) ja Pinot Blanc. Rypäleet kasvatetaan biodynaamisesti ja tila kuuluu sekä Saksan parhaiden tilojen VDP-järjestöön että Charta-yhdistykseen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email