Viinin kanssa maistuvat usein pienet suolaiset hiukopalat. Jospa tekisit niistä hieman ruokaisampia? Espanjalaiset tapakset ovat helppo vaihtoehto hyvän viinin kylkeen. Ne eivät välttämättä vaadi varsinaista ruoanlaittoa, vaan usein jo pilkkominen tai uunissa valmistaminen riittää.

Tapas tuo valinnanvaraa

Tapakset ovat hyvä valinta monestakin syystä. Pienet annokset tuovat naposteluun vaihtelua, mutta tarvittaessa niistä saa myös täyttävämmän aterian. Nämä veden kielelle tuovat uskomattomat tapakset ovat Helsingin keskustassa sijaitsevan ravintola Maya Bar & Grillin taitavien kokkien käsialaa.

Pohjois-Espanjassa tapaksia kutsutaan pinchoiksi. Valinnanvaraa on valtavasti: tarjolle voidaan laittaa niin juustoa, sipulirenkaita, marinoituja herkkusieniä, makkaroita, oliiveja kuin vaikka espanjalaisen perunamunakkaan paloja. Jopa perinteisiä mozzarellatikkuja voisi ajatella eräänlaisina tapaksina.

Tapaksia on lukuisia erilaisia, joten niille sopivat myös lukuisat eri viinit. Olitpa valkoviinin, punaviinin tai kuohuviinin ystävä, löydät varmasti mieleisesi! Lähes kaikki tässä esitellyistä viineistä ovat myös vegaanisia, vink vink.

Baron de Ley Reserva ja mausteet

Baron de Ley Reserva

Tämä vivahteikas punaviini saadaan Tempranillo-rypäleestä ja se sopii erityisesti pöytään, jossa tarjoillaan juustoja ja tummia lihoja. Viini on vegaaninen, joten sen kanssa kannattaa kaikin mokomin kokeilla myös vegaanisia versioita juustoista ja lihoista.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Lopez de Haro Organic ja juusto

Lopez de Haro Organic Tempranillo

Tapasviiniksi on tarjolla myös mainio Lopez de Haro Organic Tempranillo, jossa nimensä mukaisesti on rypäleenä Tempranillo. Kata sen kanssa pöytään esimerkiksi makkaravalikoima, kanaa tai maukkaita kovia juustoja – tämä viini istuu kaikkeen.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Matsu El Picaro ja ruoka

Matsu El Picaro

Kolmas hyvä ehdokas tapaksien ja Tempranillon ystävälle on Matsu El Picaro, joka on kotoisin Luoteis-Espanjan Toro-viinialueelta. Tätä viiniä suositellaan etenkin juustojen ja possun kaveriksi, joten tarjoa sen kanssa vaikkapa erilaisia makkaroita tai nyhtöpossua. Se on myös mainio seurusteluviini.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Tapas ja viini

Pares Balta Cava Brut b & Pares Balta Cava Brut Pink P

Kuplivaa rakastavan kannattaa kääntyä näiden kuohuviinien puoleen!

 

Parés Baltà Cava Brut lukeutuu Suomen suosituimpiin luomukuohuviineihin, eikä syyttä. Se on harmoninen seurustelu- ja tapasviini, joka viihtyy monenlaisten pikkusyötävien kanssa.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

 

Parés Baltà Cava Brut Pink on astetta kesäisempi vaihtoehto. Tuoksussa on ihania kesän marjoja, ja suolaisten tapaksien lisäksi tätä kuohuviiniä voi suositella yhdistettäväksi myös tummaan suklaaseen.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Pares Balta Bland de Pacs

Pares Balta Blanc de Pacs

Cavaa ilman kuplia? Onnistuu. Tämä viini saadaan cavan rypäleistä, mutta niistä tehdäänkin valkoviiniä. Se sopii tapakselle kuin tapakselle ja on hyvä vaihtoehto kuohuviinin ystävälle, jolle maistuisi vaihteeksi valkoviini.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Pares Balta Mas petit ja tapas

Pares Balta Mas Petit

Pöytävieraaksi on tarjolla myös tämä ryhdikäs ruokaviini, joka sopii tapaksille kuin nakutettu. Viini on mehevä, pehmeä ja pyöreä, ja se palvelee punaviinin ystävää erityisen hienosti lihojen ja juustojen kanssa.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Pares Balta Cosmic ja tapas

Pares Balta Cosmic

Tämä raikas valkoviini on maukas matkakumppani esimerkiksi sushille, vaaleille kaloille, mietojen juustojen kaveriksi tai erilaisille salaateille. Viini on vegaanisuutensa lisäksi biodynaamista tuotantoa.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Vinea Crianza Tempranillo ja tapas

Vinea Crianza Tempranillo

Punaviineissä on mistä valita ja useat niistä ovat monikäyttöisiä, kuten tämä kaveri. Se ei säikähdä mausteita tai grilliruokaa, vaan on upea vaihtoehto vahvojen makujen ja liharuokien ystävälle.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.