Parés Baltà Cosmic

Suotuisten tähtien alla

18,99€
75 cl
Pares Balta Cosmic 75cl

Lisätiedot

BiodynaaminenBiodynaaminen
LuomuLuomu
VegaaninenVegaaninen

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

SushiSushi
Tapas ja antipastiTapas ja antipasti
Vähärasvainen kalaVähärasvainen kala
AperitiiviAperitiivi
Miedot juustotMiedot juustot
Salaatit, kasvisruokaSalaatit, kasvisruoka
Sopii raikkautensa ansiosta kesän piknikeille, aperitiiviksi, salaatille, vaalealle kalalle, sushille sekä mietojen juustojen kanssa nautittavaksi.
Parés Baltàn Cosmicin rypäleinä ovat Xarel-lo (85 %) ja Sauvignon Blanc (15 %), jotka kasvavat Penedesin korkeimpien rinteiden huipulla. Ylhäällä valo ja lämpötilan vaihtelut antavat rypäleille aromikkuutta ja pontevaa hapokkuutta. Cosmicin rypäleet maseroidaan kellarissa kevyesti ja se saa käydä hitaasti jäähdytetyissä terästankeissa, jonka jälkeen viini kehittyy hienojakoisen käymissakan päällä vielä kolme kuukautta sakkaa päivittäin sekoittamalla. Biodynaaminen Cosmic sopii myös vegaaneille.
Kuiva, hapokas, herukkainen, mineraalinen, sitruksinen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Parés Baltàn viinitalo on perustettu jo vuonna 1790 ja se on edelleen perheyritys. Viiniä tehdään suurella sydämellä ja rakastettavan herttainen Cusinén perhe toivottaa kaikki viininystävät lämpimästi tervetulleiksi tilalleen, joka sijaitsee vain lyhyen matkan päässä Barcelonasta. Viinitarhat sijoittuvat viiteen kylään vaihtelevaan maastoon, laaksoihin ja vuoristoon, minkä ansiosta viinejä viljellään niin välimerellisessä kuin mannerilmastossakin sekä niiden välimuodossa. Osa tarhoista sijaitsee luonnonsuojelualueiden keskellä, jossa rypäleet saavat kasvaa lähes taianomaiselta tuntuvassa rauhassa. Tarhoja sijaitsee vuosisatoja vanhoilla terasseilla, joilla myös villisiat, ketut, jänikset ja vuorikotkat ovat tavallinen näky. Parés Baltà viljelee neljäätoista eri rypälelajiketta. Ympäristöystävällisyys on kaiken tekemisen ydin. Koko Parés Baltàn tuotanto on Demeter-sertifioitua luomutuotantoa ja viinit ovat myös vegaaneille sopivia. Biodynaaminen viljely perustuu biodiversiteettiin ja tähtitieteeseen ja siinä halutaan kunnioittaa kosmoksen osallisuutta koko prosessin ajan.

Tuottaja

Parés Baltà

Rypäleet

Xarel.lo, Sauvignon Blanc

Sokerit

0.5 g/l

Alkoholi

12.5%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

916977

Alueluokitus

DO Penedès

Makutyyppi

Vivahteikas & ryhdikäs

Tutustu myös näihin

12,98 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Ranska
Wolfberger Riesling BIO 75cl
16,99 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Ranska
Crudo Catarratto Zibibbo 75cl
12,48 €
alko
Valkoviinit
Puolikuiva
75 cl
Italia
18,48 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Italia
ZeroPuro Landae Pinot Grigio 75cl
17,79 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Italia
Wolfberger Riesling Grand Cru Steingrubler 75cl
23,98 €
alko
Valkoviinit
Puolikuiva
75 cl
Ranska