Aina sama pähkäily: näin monta meitä tulee, kuinkas monta pulloa nyt oikein tarvitaankaan…? Sehän riippuu aika pitkälle viinin kaatajasta ja kokonaistarjoiluista, onko alkumaljaa, ruualle jotakin, seurusteluun… Parasta on varata hiukan ylimääräistä, jotta kukaan ei ainakaan jää tyhjää lasia nostamaan, vaikkei kaikkea sitten tarvittaisikaan. Kyllähän se säilyy, jos ei se mene! Onneksi menekkiä voi suunnilleen laskea ravintola-annosten logiikalla.

pares balta brut

Viinipullo

Kuohuviinin tai muun viinin perusravintola-annos on 12 cl. Näin ollen 75 cl:n pullollisesta voi laskea tulevan 6-7 lasillista.

Monikäyttöinen kuohuviini on esimerkiksi Parés Baltà Brut b, joka on mainio maljaviini ja seurusteluviini. Suomen suosituimpiin lukeutuvaa luomukuohuviiniä leimaa luomuviinin vivahteikkuus ja harmonia.

Saat tuote- ja hintatiedot tästä.

Hanapakkaus

Yleisin viinien hanapakkauskoko 3 litraa vastaa 4 pullollista viiniä, joten siitä riittänee 24-28 lasillista.

Hanapakkauksesta löytyy esimerkiksi kestosuosikki Apinaviini eli La Mirada, joka on mahtava seurusteluviini ja ruoan kaveri.

Saat tuote- ja hintatiedot tästä.

La Mirada 300cl
PortoCruzTawny75cl

Portviini ja sherry

Väkevöidyn viinin (kuten sherry tai portviini) annoskoko on yleensä pienempi, 8 cl. Näin ollen yhdestä 75 cl pullosta lasillisia saa noin 9.

Portviinien puolelta löytyy esimerkiksi maanmainio Porto Cruz Tawny. Valitse mikä tahansa bistro Ranskassa, ja näet lähes varmasti siellä tämän tämän makean ja suklaisen aperitiivin.

Saat tuote- ja hintatiedot tästä.