Porto Cruz Tawny

Koko Ranskan suosikki

19,49€
75 cl
Porto Cruz Tawny 75cl

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

Marjat ja hedelmätMarjat ja hedelmät
SuklaaherkutSuklaaherkut
Voimakkaat juustotVoimakkaat juustot
Ranskalaisittain tämä on aperitiivi, viilennettynä. Sopii maltillisin kulauksin seurusteluviiniksi, se säestää mahtavasti suklaaherkkuja, paahdettuja pähkinöitä, makeita hedelmiä ja voimakkaita juustoja.
Valitse mikä tahansa bistro Ranskassa ja näet lähes varmasti tämän pullon siellä. Tämä on ranskalainen perusaperitiivi monen muun rinnalla. Ateriaa ei voi nauttia eikä syömään lähteä ilman lasillista etukäteen tai alkuun. Työpäivän jälkeen poiketaan bistroon tätä varten. Cruz Tawny kypsyy isoissa tynnyreissä, joka saa sen värin kalpenemaan kellanruskeaan kypsyyden lisääntyessä. Tawnyt ovat sekoituksia eri-ikäisistä portviineistä, joista nuoret tuovat hedelmäisyyttä (sekä kohtuullista hintaa) ja vanhemmat kypsyyttä sekä aromikkuutta. Tämä Tawny on sekoitus 3 – 7 vuoden ikäisistä portviineistä.
Kuparinpunainen, makea, suklainen, rusinainen, kuivahedelmäinen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Gran Cruz Porto on maailman suurin portviinin tuottaja. Sen omistaa ranskalainen La Martiniquaise. Ranskassa Cruz näkyy jokaisessa marketissa, baarissa, bistrossa jne. Ranska on maailman suurin portviinin kuluttaja ja siellä portviini on ennen kaikkea aperitiivi. Cruz on hyvin tunnettu myös Belgiassa ja Luxemburgissa. Gran Cruz Porto on jättiläinen eikä sellaisia tule koskaan aliarvioida: sillä on valtavat varastot vanhaa portviiniä ja se kykenee tarjoamaan luksuslaatua erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Yritys myy vuosittain 6 miljoonaa pulloa portviiniä. Cruz on tehnyt määrätietoista ja tehokasta työtä laadun nostamiseksi. Aikanaan se osti suuren osan viineistään paikallisilta osuuskunnilta, mutta nyt yli puolet tarvittavasta saadaan noin 3000 viljelijältä, joita talon tekninen tiimi valvoo viinitarhasta kellariin. Apuna on nykyään myös Cruzin 2015 ostama upea Quinta do Ventozelo, jonka 400 hehtaaria riittää pitkälle. Yhtiön varastot Vila Nova de Gaiassa ovat vaikuttavat, kuten 220 puusäiliötä tilavuudeltaan 8 miljoonaa litraa ja terässäiliöitä, kunkin tilavuus on 350 000 litraa.

Tuottaja

Porto Cruz

Rypäleet

Sokerit

100 g/l

Alkoholi

19%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Muovisuljin

Alkon tuotenumero

955485

Alueluokitus

Douro Valley / Porto

Makutyyppi

Tutustu myös näihin

Porto Cruz White
19,49 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali
Porto Gran Cruz 40 years old 75cl
110,89 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali
Porto Cruz Tawny 75cl
19,49 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali
18,99 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali
Porto Gran Cruz 20 years old 75cl
58,99 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali
59,90 €
alko
Portviinit
Makea
75 cl
Portugali