Makean ja suolaisen liitto, joka voi olla lakritsimainen tai väkevä, suolainen tai kirpeä, kova tai pehmeä, syötävä tai juotava, kylmä tai kuuma. Rakkaalla lapsella on monta olomuotoa, ja sitä joko vihaa tai rakastaa.

Salmiakki onkin juuri monimuotoisuutensa vuoksi haasteellisimpia makupariuttaa juoman kanssa. Salmiakin juomakumppanin on oltava pirteä ja hedelmäinen, jotta se sopii salmiakin vahvoille mauille. Salmiakki tarvitsee kumppaniltaan myös hieman hapokkuutta ja makeutta, joten saammeko esitellä salmiakeille parhaiten sopivia viinejä!

PB viini

Paras yleisviini salmiakille on Páres Baltàn Honeymoon

Tämä puolimakea, hapokas, kypsän limettinen, aprikoosinen ja hunajameloninen valkoviini sopii useimmille salmiakeille. Lisäksi viini on luonnonmukaisesti tuotettu, biodynaaminen ja vegaaninen.

Honeymoon on Parés Baltàn kaikkein aromaattisimpien Parellada-rypäleiden lapsi. Ne kasvavat Penedesin korkeimmilla kukkuloilla. Tarhan viileä mikroilmasto hidastaa aromien muodostumista aivan kasvukauden loppuun saakka ja Parés Baltàlla maltetaan odottaa, jotta koko intensiteetti siirtyisi viinilasiin.

Katso hinta- ja tuotetiedot tästä.

Matsu El Picaro mentolisalmiakeille

Matsu El Picaro toimii kuin unelma supersalmiakin kanssa! Salmiakissa on mentolimainen takapotku ja siksi tämä viini sopii myös muille samantyyppisille salmiakeille. Noitapillienkin kanssa tämä viini on hyväksi todettu.

El Picaro on häpeilemätön, nuorekas, rohkea, voimakas. Tinta de Toro -rypäleet tähän viiniin tulevat noin 90-vuotiaista viiniköynnöksistä. Viini on vegaaninen ja pakattu ympäristöystävälliseen kevytlasipulloon.

Katso hinta- ja tuotetiedot tästä.

Matsu el picaro
Scarlett-dark-kissing-2

Scarlett Dark sohvaherkutteluun

Viinin nimestä tulee väistämättä mieleen aikoinaan kahdeksan Oscar-palkintoa saanut elokuva ”Tuulen Viemää”. Oliko viinintekijällä mielessään elokuvan Scarlett O’Hara?

Kipin kapin ostoksille ja haaveilemaan, koska tälle viinille elokuvan kuolematon lause ei pidä paikkaansa…. ”And frankly my dear, I don’t give a damn!”

Katso hinta- ja tuotetiedot tästä.

Salmiakkiaakkosten kaveriksi

Rakastettujen salmiakkiaakkosten seuraksi sopii mainiosti Portugalista kotoisin oleva Atlântico. Sen tuottaja Casa Relvas haluaa tuottaa laatuviinejä kaikkiin elämän hetkiin; viinejä jotka tuovat mieleen hyvät ajat, viinejä jotka ovat Alentejon lahja maailmalle.

Kevyeen muovipulloon pakattu Atlântico on täyteläinen ja keskitanniininen mehevä monitoimiviini, joka käy salmiakkiaakkosten lisäksi laajalle kirjolle ruokia grillin antimista pastaan.

Katso hinta- ja tuotetiedot tästä.

atlantico ja koira