Salmiakki ja viini

Makean ja suolaisen liitto, joka voi olla lakritsimainen tai väkevä, suolainen tai kirpeä, kova tai pehmeä, syötävä tai juotava, kylmä tai kuuma. Rakkaalla lapsella on monta olomuotoa ja sitä joko vihaa tai rakastaa.

Salmiakki onkin juuri monimuotoisuutensa vuoksi haasteellisimpia makupariuttaa juoman kanssa. Salmiakin juomakumppanin on oltava pirteä ja hedelmäinen jotta se sopii salmiakin vahvoille mauille. Salmiakki tarvitsee kumppaniltaan myös hieman hapokkuutta ja makeutta, joten saammeko esitellä salmiakeille parhaiten sopivia viinejä.

Paras yleisviini salmiakille on Páres Baltàn Honeymoon

Tämä puolimakea, hapokas, kypsän limettinen, aprikoosinen ja hunajameloninen valkoviini sopii useimmille salmiakeille. Lisäksi viini on luonnonmukaisesti tuotettu, biodynaaminen ja vegaaneille sopiva.
Honeymoon on Parés Baltàn kaikkein aromaattisimpien Parellada-rypäleiden lapsi. Ne kasvavat Penedesin korkeimmilla kukkuloilla. Tarhan viileä mikroilmasto hidastaa aromien muodostumista aivan kasvukauden loppuun saakka ja Parés Baltàlla maltetaan odottaa, jotta koko intensiteetti siirtyisi viinilasiin. Tutustu Honeymooniin lähemmin.

MATSU El Picaro mentolisalmiakeille

Matsu El Picaro vegaaninen viini

El Picaro toimii kuin unelma supersalmiakin kanssa. Salmiakissa on mentolimainen takapotku ja siksi tämä viini sopii myös muille samantyyppisille salmiakeille. Noitapillienkin kanssa tämä viini on hyväksi todettu.
El Picaro on häpeilemätön, nuorekas, rohkea, voimakas. Tinta de Toro -rypäleet tähän viiniin tulevat noin 90-vuotiaista viiniköynnöksistä. Viini on vegaaninen ja pakattu ympäristöystävälliseen kevytlasipulloon. Tutustu El Picaroon lähemmin. Saatavilla myös magnum-koossa (1,5 l).

Spinnaker on salmiakkiaakkosten paras kaveri

Spinnaker osoittautui makutestissä mitä parhaimmaksi valinnaksi salmiakkiaakkosille. Kerrassaan suussasulava kombo! Noitapilleillekin aika mukava punaviini.
Spinnaker on maultaan täyteläinen, tanniininen, tumman kirsikkainen, herukkahilloinen, karhuvatukkainen, pippurinen, tamminen ja lämmin.
Spinnaker tulee Riverlandista, Kaakkois-Australiasta, joka on erityisen kuuluisa sen täyteläisistä ja voimakkaista Shiraz-viineistä. Alueella vaikuttaa päivisin lämmin mannerilmasto ja iltasin Murray-joki, joka tuo tarvitun viilennyksen viiniviljelmille. Tutustu Spinnakeriin lähemmin.

27,49 €
alko
Täyteläinen
150 cl
Espanja 
11,98 €
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen
75 cl
Espanja 
13,99 €
alko
Puolimakea
75 cl
Espanja 
9,69 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Australia
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email