Syksy on punaviinien luvattua aikaa. Joko olet maistanut syksyn upeimpia uutuuksia vai luotatko klassikoihin? Tästä löydät parhaat.

Odotettu punaviinikausi on vihdoin täällä! Nyt on lupa kääriytyä vilttiin, kaataa lasiin hyvää punaviiniä ja tunnelmoida takan tai tuoksukynttilöiden äärellä.

Syystunnelma vaatii seurakseen yhtä tunnelmallista punaviiniä. Ihanan lämmittäviin viineihin lukeutuvat marjaiset ja jopa hiukan makean tuntuiset ikisuosikit Vinhas do Ocidente ja tietenkin Scarlett Dark.

Vinhas do Ocidente on räätälöity suomalaiseen makuun ja mieltymyksiin. Mehevän kirsikkainen ja herukkainen viini on runsas ja vivahteikas, samettisessa pehmeydessään aivan poikkeuksellisen nautittava ja helposti lähestyttävä.

Takan äärellä tunnelmointiin, kokkailun kylkeen ja illallispöytään sopiva Vinhas do Ocidente maistuu useimmille – kuten myös upean mystinen, marjainen ja muhkea Scarlett Dark. Kutsuva  klassikko tarjoaa aina jotain uutta pehmeällä tyylillään. Yhdistä se vaikkapa suklaaherkkuihin!

Haluaisitko kokeilla jotain taatusti maistuvaa uutuutta? Hieman tuttua ja hieman uutta – tervetuloa estradille Casa Charlize Cuvee Notte.

Saatatkin ehkä muistaa hänen sisaruksensa Casa Charlize Cuvée Forten, joka johtaa tietä italialaisten laatuviinien äärelle kilpailukykyisellä hinta-laatusuhteella.

Uusi Apulian aarre jatkaa samalla linjalla Italian ihmeellisessä maailmassa. Casa Charlize Cuvee Notten rypäleenä on Sangiovese, ja tämä öisen tumma tuttavuus on hyvä kumppani illallisen kokkailuun. Se on todellinen pataruokien parantaja, ja tuntee etenkin haudutettujen kasvisten ja lihojen vaatimukset kuin omat taskunsa.

Herkullinen hemmotteluviini alusta loppuun.

Casa Charlize Cuvee Notte
No Bull Petite Sirah

Emme voi kuin suositella myös aitoa Ameriikan uutuutta, Kalifornian auringon alta kotoisin olevaa No Bull Petite Sirahia. Se tulee Lodin alueelta ja nimensä mukaisesti tämän tuoreen tuttavuuden motto on “no bull****”, ei mitään keskinkertaista.

No Bull Petite Sirah on viini- ja juustoillan kruunaamaton kuningas. Se käy erinomaisesti myös kotikokkien illan viiniksi palvellen erityisen alttiisti grillatun lihan kuten ribsien tai riistan sekä chili con carnen kera.

Vinkki! Tämä viini kannattaa viilentää kevyesti, ja tarjoilla 16-18 °C lämpöisenä.

Maistuisiko kotoilun ja kokkailun lomassa myös moderni ja laadukas kypsytetty viini? Meillä on sinulle tarjolla luonteikas ja näyttävä uutuus.

Aroa Jauna Organic on kypsytetty luomuviini, joka käy paitsi lihaisten ja juustoisten ruokalajien kumppaniksi, myös erinomaisesti pastoille ja paahdetuille kasviksille. Ja tämä viinihän sopii myös vegaaneille, joten tällä onnistut yhden viinin taktiikassa.

Aroa Jauna Organic tulee Espanjan Navarrasta boutique-tyyliseltä viinitilalta, johon kuuluvat huolella valitut tarhat alueen korkeimmilla ja viileimmillä seuduilla, käsin tapahtuva korjuu ja äärimmäisen huolellinen viinin valmistus. Ei yhtään pöllömpi vaihtoehto.

Aroa Jauna ja tapas

Vai olisiko paras vaihtoehto jokapaikanhöylä, joka kestää avattuna pitkään ja josta riittää myös illallisvieraille vaikka useammallakin aterialla? Silloin kannattaa laittaa korvan taakse klassikoiden klassikko, jolla onnistut aina.

Lasillinen apinaviini Katse La Miradaa maistuu sellaisenaan tai lukuisten ruokien parina kuten makkararuokien kera, ‘lauantaista ryynäriin’. Maistuvuuden takaamiseksi Katse La Mirada on sekoitettu suomalaisen viiniasiantuntijan kanssa sopimaan juuri meidän suuhumme.

Viikon Viini toivottaa kaikille suunmyötäistä syksyä!