Ilramato Pinot Grigio

Viinin ystävälle, joka haluaa enemmän Pinot Grigioltaan

19,99€
75 cl
Ilramato Pinot Grigio

Lisätiedot

Eettinen sertifiointiEettinen sertifiointi
VegaaninenVegaaninen

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

Pasta ja pizzaPasta ja pizza
Rasvainen kalaRasvainen kala
Salaatit, kasvisruokaSalaatit, kasvisruoka
Simpukat ja osteritSimpukat ja osterit
Intensiivinen hedelmäisyys tekee siitä monipuolisen ruokaviinin. Se sopii erilaisille alkupaloille, ilmakuivatulle kinkulle ja runsasmakuisille leikkeleille, moniin kalaruokiin, vaalealle lihalle ja miedoille juustoille.
Il Ramaton nimi on sanaleikki, jossa avaimena on nimen jako etiketissä kahdelle riville. Ramato tarkoittaa kuparia ja amato rakastettua. Il Ramato ei ole perinteinen oranssi viini vaan oma tyylinsä, joka yhdistää vanhan tavan käyttää kuorikontaktia viinin valmistuksessa ja nykyaikaiseen viiniin kuuluvan raikkauden. Tämän viinin Pinot Grigio –rypäleet tulevat Friulin alueelta ja niiden kuorissa on runsaasti väriä antavia antosyaaneja. Kypsistä rypäleistä poistetaan kannat ja niiden annetaan maseroitua matalassa lämpötilassa, jolloin viini saa upean värinsä. Viini kypsyy lopuksi tammisäiliöissä.
Oranssi, kuiva, hapokas, persikkainen, mangoinen, klementiininen, herukkainen, mausteinen, mineraalinen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Gino Scarbolo oppi viininviljelijäksi torpparina 1940-luvulla. Muutto Lauzaccoon 1950-luvulla itsenäiseksi viininviljelijäksi toi vastuun itsestä ja traktorin siunauksen. Samoja traktorin jälkiä seuraa Valter Scarbolo, jonka opinnot viinin viljelystä ja valmistamisesta nostivat perheen ponnistukset uudelle tasolle 1980-luvulla. Perheyrityksen seuraava sukupolvi on mukana energialla ja ymmärryksellä. Perhe kuvaa viinifilosofiaansa pyörillä, joiden pitää pyöriä eteenpäin joka päivä, kasvaa ja parantaa kulkuaan. Tyylitellyt puolapyörät koristavat myös viinien etikettejä. Maa on vain yhtä hyvä kuin käsi, joka sitä muokkaa. Perheen lempilapsi on Pinot Grigio -rypälelajike, joka ei ole valkoinen rypäle vaikka olemme tottuneet näkemään tämän rypäleen viinit lähes värittöminä. Kuorikontakti irrottaa rypäleestä väriä, makua ja suutuntumaa, se tekee kunniaa vanhalle tavalle tehdä viiniä. Perinne ei kuitenkaan ole pyhä konsepti, vaan kaikki pitää voida tehdä paremmin.”Ei riitä että teemme niin hyvää viiniä kuin osaamme – me haluamme tehdä jotain, mihin me uskomme”, sanoo Valter Scarbolo.

Tuottaja

Scarbolo

Rypäleet

Pinot Grigio

Sokerit

0.9 g/l

Alkoholi

13.5%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

566517

Alueluokitus

Friuli DOC

Makutyyppi

Vivahteikas & ryhdikäs

Tutustu myös näihin

Barth Riesling trocken 75cl
17,91 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Saksa
Weingut Winter Riesling Trocken
16,90 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Saksa
Wolfberger Muscat 75cl
13,99 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Ranska
Cousino Macul Chardonnay 75cl
12,98 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Chile
Baron de Ley Blanco 75cl
11,99 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Espanja
Pares Balta Blanc de Pacs 75cl
12,98 €
alko
Valkoviinit
Kuiva
75 cl
Espanja