Poks. POKS! Kuuletko tuon? Iloiset skumppakorkit siellä poksuvat vapun kunniaksi! Odotetun koko kansan kevätkarkelon tavaramerkiksi on muodostunut kuohuviini, ja valikoima on parhaimmillaan vapun aikaan.

Vappuskumppaa löytyy jokaiseen makuun ja budjettiin, ja juhlajuomaan kannattaa tutustua myös erityisen trendikkäinä vaaleanpunaisina roseeversioina. Vai olisiko nyt sopiva hetki satsata aitoon samppanjaan? Valinta on sinun!

Kuplivalle löytyy myös toinen vaihtoehto, joka sopii kevätsäähän kuin nenä päähän: kokeile roseeviinejä! Kevyt ja raikas kesäjuoma tuo mieleen lämpöiset kesäillat ja juhlatunnelman, ja mikäpä vapun juhlahumuun sen paremmin sopisi.

Vappuun kuuluvat tietysti myös ihanat vappuherkut tippaleipineen, perunasalaatteineen ja munkkeineen. Nämä suussasulavan mehevät munkkirinkilät loihti rautaisella ammattitaidollaan Helsingin Alppiharjussa sijaitseva Cafe Brahe.

Tutustu tästä vapun viehkeimpiin juhlajuomiin ja valitse oma vappuheilasi!

Rotari Gran Rosé Brut & Rotari Riserva Brut

Tyylitietoisen hurmaavat helposti italialaiset Rotari Gran Rosé Brut ja Rotari Riserva Brut. Tiesitkö, että Rotari-kuohuviinien nimi on kunnianosoitus Pohjois-Italiaa 600-luvulla hallinneelle langobardien kuninkaalle? Kuinka majesteettista!

Hinta- ja tuotetiedot löydät Rotari Gran Rosé Brutista täältä ja Rotari Riserva Brutista täältä.

rotari tupla ja vappu
Pares Balta ja vappu

Pares Balta Cava Brut Pink

Marjainen Pares Balta Cava Brut Pink käy kaikille. Se miellyttää niin vegaania kuin sekaania ja saa kesän hyppäämään sinun lasiisi. Suvereeni seurusteluviini ei turhia kursaile, se ottaa sinut käsikynkkään ja vie vapun juhlintaan.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Nicolas Feuillatte Reserve Exclusive Rosé

Ylellisen ystävälle oikea osoite on Nicolas Feuillatte. Reserve Exclusive Rosé on vaaleanpunainen kuohuva unelma, joka sopii moneen käyttöön juhlahumusta ruokien seuraksi. Pullotettua luksusta!

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Nicolas Feuillatte ja vappu
crudo rose ja munkit

Crudo Rosato

Romanttisen roseeosaston ehdokas numero yksi on mustekalaviiniperheen Crudo Rosato. Ihanan elegantti ja lempeä luomurosee täyttää suun raikkaudellaan ja on seurallinen suosikki juhliin seurustelujuomaksi.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Monte dos Amigos Rose

Nimensä mukaisesti tämä helposti lähestyttävä rosee kukoistaa kavereiden kesken. Miellyttävä viini on hyvin ystävällinen ja ulospäinsuuntautunut, ja tulee varmasti toimeen jokaisen kanssa.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

monte dos amigos puolikas ja munkit
Barton Guestier Vappu

Barton & Guestier Passeport Cotes de Provence Rose

Oletko Provencen yrttien ystävä? Tästä saat laadukkaan roseen samalta seudulta! Viilennä hyvin ja kaada kimmeltävää kesää lasiisi. Kippis!

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

Domaine Houchart Rose

Tyyliä ja takuulaatua Ranskasta tarjoilee myös Domaine Houchart Rose. Huolella valmistettu viini on pakattu hillittyyn pulloon, ja sen kanssa sopii nauttia yhtä hyvin niin hyvästä seurasta kuin vapun ruoista ja retkieväistä.

Hinta- ja tuotetiedot löydät täältä.

domaine houchart ja munkit