Rotari Riserva Brut

Italialaista tyylikkyyttä järkihintaan

16,99€
75 cl
Rotari Riserva Brut 75cl

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

PikkusuolaisetPikkusuolaiset
Rasvainen kalaRasvainen kala
SeurustelujuomaSeurustelujuoma
ÄyriäisetÄyriäiset
Aperitiiviksi ja seurusteluviiniksi. Ehdottomasti antipastille ja mainiosti brunssille. Sopii hyvin myös kalaruokia, äyriäisiä, salaatteja ja risottoa nautittaessa.
Rotari Riserva Brut on valmistettu tarkoin valikoiduista käsin poimituista Chardonnay rypäleistä. Köynnökset kasvavat aurinkoisilla Faedo- ja Pressano-kukkuloiden rinteillä, lähellä Adige jokea, Dolomiittien sydämessä UNESCOn maailmanperintöalueella. Alueen maaperä on ns. ”Dolomia” kiveä, joka sisältää kalkkikiveä, kalsiumia ja magnesiumkarbonaattia. Tämän uniikin maaperän ansiosta viinistä löytyy tyylikästä mineraalisuutta. Rotari Riserva saa poreilunsa perinteisellä pullokäymisellä ja se on kypsynyt hiivasakkojensa kanssa vähintään 36 kuukauden ajan.
Erittäin kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, kevyen päärynäinen, mineraalinen, hennon paahteinen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Tämä perinteisen pullokäymismenetelmällä valmistettavien kuohuviinien nimi on kunnianosoitus pohjois-Italiaa 600-luvulla hallinneelle longobardien kuningas Rotarille, joka kävi Trentinon alueella useita taisteluita. Longobardit olivat muuten germaaninen kansa, jonka on aikaisemmin arveltu olleen peräisin Etelä-Skandinaviasta. Gruppo Mezzacoronaan kuuluvat Rotari kuohuviinit ovatkin yksiä Italian tyylikkäimpiä perinteisen menetelmän kuohuvia. Rotari kuohuviinit tulevat Trentinon alueelta, Italian Alppien sydämestä. Alue onkin täydellinen kokonaisuus, jossa Alppien jyrkät rinteet, vihreät laaksot, metsät, Alppijärvet ja -joet sekä vuorilta puhaltavat viilentävät tuulet luovat ihanteelliset olosuhteet näiden tyylikkäiden, eleganttien ja hienostuneiden kuohuviinien valmistukselle. Chardonnay ja Pinot Noir rypäleet kasvavat jyrkkien rinteiden pengerretyillä viinitarhoilla 290-750 metrin korkeudessa. Kaikki Rotari kuohuviineihin käytettävät rypäleet on tarkoin valikoitu ja käsin kerätty.

Tuottaja

Rotari

Rypäleet

Chardonnay

Sokerit

6 g/l

Alkoholi

12.5%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

519647

Alueluokitus

Trento DOC

Makutyyppi

Vivahteikas & ryhdikäs

Tutustu myös näihin

Wolfberger Cremant d'Alsace Brut Rose
18,99 €
alko
Kuohuviinit
Kuiva
75 cl
Ranska
Soligo Prosecco Rose
14,89 €
alko
Kuohuviinit
Erittäin kuiva
75 cl
Italia
Wolfberger Cremant dAlsace Chardonnay Brut 75cl
21,99 €
alko
Kuohuviinit
Erittäin kuiva
75 cl
Ranska
17,98 €
alko
Kuohuviinit
Erittäin kuiva
75 cl
Ranska
Soligo Proseco Brut Treviso 75cl
14,49 €
alko
Kuohuviinit
Erittäin kuiva
75 cl
Italia
Rotari Gran Rose Brut 75cl
16,99 €
alko
Kuohuviinit
Erittäin kuiva
75 cl
Italia