Roseeviinit

Domaine Houchart Rose

Laaturosé Provencesta

15,00 €

75 cl
Kana, kalkkunaKana, kalkkuna
PikkusuolaisetPikkusuolaiset
Rasvainen kalaRasvainen kala
Salaatit, kasvisruokaSalaatit, kasvisruoka
Ranska
kuiva, keskihapokas, vadelmainen, kirsikkainen, metsämansikkainen, valkopersikkainen, kevyen mausteinen
KÄYTTÖVINKIT
Parhaimmillaan tämä roséviini on puutarhajuhlissa ja brunsseilla. Kesäinen raukea iltapäivä houkuttelee nauttimaan toisenkin lasillisen. Kuivahkojen, hyvälaatuisten rosé-viinien kanssa on mukava yhdistellä ruokaa! Etniset ruuat, eritoten curryt ja linssiruuat maistuvat. Caesar-salaatti, antipastit, raikkaat punaiset äyriäiset ja grillattu kala sopivat viinin kanssa erinomaisesti. Suolainen kana-pekonipasta taittuu mukavasti viinin hedelmällä.
Rypäleistä puolet puristetaan vain osittain ja niiden annetaan olla kuorikosketuksessa 12 – 14 tuntia. Käyminen tapahtuu hyvin viileissä terästankeissa. Jotta viini säilyttäisi raikkautensa ja tuoreutensa, malolaktinen käyminen estetään.

Tuottaja

Jérôme Quiot

Rypäleet

Grenache, Cinsault, Syrah, Mourvèdre

Sokerit

4 g/l

Alkoholi

13.5%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Kierrekorkki

Alkon tuotenumero

935577

Alueluokitus

AC Côtes de Provence

Makutyyppi

Tuottajan tarina

Ranskalaisen Quiot’n perheen historia on osa Rhônen laakson historiaa, sillä Antoine Quiot hankki ensimmäiset hehtaarinsa viinitarhaa Vauclusessa, Châteauneuf du Papen alueella jo 1748. Nykyään perheen viinitiloja on jo viisi ja niihin kuuluu pari sataa hehtaaria viinitarhaa eri puolilla eteläistä Rhônen laaksoa. Jérôme Quiot’n yllättävän kuoleman jälkeen 2018, tiloja hoitavat Florence ja Jean-Baptiste Quiot. Perheen tärkein tila on aina ollut Domaine du Vieux Lazaret aivan Châteauneuf du Papen ytimessä. Domaine Duclaux, Combes d’Arnevels, Domaine Houchart ja Château du Trignon täydentävät tämän mahtavan viinisuvun omistuksia, joissa historia ja osaaminen täydentävät toisiaan tarjoten viinin ystäville tärkeän osan Rhônen-laakson gastronomista maailmaa.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email