Italian Espresso Martini tehdään Tia Maria -kahvilikööristä, vodkasta sekä espressosta. Jos tämä ei herätä, niin ei sitten mikään. Yhden tärkeimmistä cocktail-klassikoista, Espresso Martinin, kehitti Dick Bradsell Lontoossa Fred’s Clubilla 1980-luvun lopulla. Bradsell kertoi naisasiakkaan (josta tarinan mukaan tuli myöhemmin huippumalli) saapuneen tiskille ja tilanneen cocktailin joka ”first wake me up, then F**k me up”, joten Bradsell päätti yhdistää kahvin, liköörin ja vodkan. Tuohon aikaan vodka oli erittäin suosittua Euroopassa, joten siitä tuli luonnollisesti yksi raaka-aine cocktailiin.

Resepti:

2 cl Tia Maria -kahvilikööriä
2 cl vodkaa
espresso-kahvia
1 cl sokerilientä tai 1 tl sokeria
jäitä

Valmistusohje:

Lisää shakeriin jäitä ja kaikki muut ainekset. Ravista huolellisesti ja valuta juoma martinilasiin. Voit halutessasi koristella juoman ripottelemalla päälle muodostuneeseen vaahtoon muutaman kahvipavun. Italian Espresso Martini on valmis. Tarjoile heti.

Tia Maria -kahviliköörin tarina on vanha ja kiehtova. Tarinaan kuuluu kaunis espanjatar ja perhekalleudet. Voit lukea siitä lisää täältä.