Italian Espresso Martini tehdään Tia Maria -kahvilikööristä, vodkasta sekä espressosta. Jos tämä ei herätä, niin ei sitten mikään. Yhden tärkeimmistä cocktail-klassikoista, Espresso Martinin, kehitti Dick Bradsell Lontoossa Fred’s Clubilla 1980-luvun lopulla. Bradsell kertoi naisasiakkaan (josta tarinan mukaan tuli myöhemmin huippumalli) saapuneen tiskille ja tilanneen cocktailin joka ”first wake me up, then F**k me up”, joten Bradsell päätti yhdistää kahvin, liköörin ja vodkan. Tuohon aikaan vodka oli erittäin suosittua Euroopassa, joten siitä tuli luonnollisesti yksi raaka-aine cocktailiin.

Resepti:

2 cl Tia Maria -kahvilikööriä
2 cl vodkaa
4 cl espressoa
kahvipapuja koristeeksi

Valmistusohje:

Lisää shakeriin jäitä ja kaikki muut ainekset. Ravista huolellisesti ja valuta juoma martinilasiin. Lisää drinkin päälle muutama kahvipapu koristeeksi ja Voila! Italian Espresso Martini on valmis. Tarjoile heti.

Tia Maria -kahviliköörin tarina on vanha ja kiehtova. Tarinaan kuuluu kaunis espanjatar ja perhekalleudet. Voit lukea siitä lisää täältä.