Seitan on mitä monipuolisin vegaaninen kasviproteiini, josta saa loihdittua vaikka ja mitä… mehevät bbq-pihvit, mausteiset kebab-lastut, savuisat makkarat ja leikkeet, currylla maustetun viillokin… taivas on rajana tämän raaka-aineen kanssa. Siksi seitanille ei ihan noin vaan valita juomaa, vaan lopputulos valitsee itse viininsä, tietysti vegaanisena.

Testasimme useita street food -seitaneita ja löysimme muutamia helmiä! Street food -tyylisisissä seitanannoksissa korostuvat vahvat ja muhkeat maut, joissa rasvaa ei aina säästellä. Viineiltä vaaditaan siksi vastapainoksi pehmeyttä, hedelmäisyyttä ja raikkautta, ja joskus myös kuplia.

Vegaaniset viinit street food -tyyppisen seitanin kanssa, jotka todella toimivat ovat tässä. Saisiko olla skumppaa, punaviiniä vai maistuisiko valkoviini? Valitse omasi!

Pares Balta Savia Viva Familia Xarel Lo 75cl

Parés Baltà Savia Viva Familia Xarel-lo

Mehevän hedelmäinen luomuvalkoviini Parés Baltà Savia Viva Familia Xarel-lo on kuiva, hapokas, raikkaan sitruksinen, viheromenainen, kevyen valkopersikkainen, mausteinen ja hennosti yrttinen.

Erikoisuutena sen etiketti kertoo hauskaa tositarinaa Suomesta, ja etiketistä löytyy esimerkiksi tuttu raitiovaunu. Viinin tuottajan eli Parés Baltàn Joan ja Maria Angels Cusiné menivät naimisiin vuonna 1971 ja ostivat asuntoauton, jolla lähtivät kahden kuukauden häämatkalle Skandinaviaan. He saapuivat myös Suomeen, jonka kulttuuriin, ihmisiin ja ruokiin he rakastuivat. Yhdeksän kuukautta myöhemmin syntyi heidän poikansa Joan, joka on tällä hetkellä yrityksen johdossa.

Hinta- ja tuotetiedot saat tästä.

Soligo Prosecco DOC Treviso Brut

Kuplivaa kasvisruoan kanssa? No totta ihmeessä.

Soligo Prosecco DOC Treviso Brut on mahtava seurusteluviini, lasillinen janoon, maljaviini sekä kelpo viini salaateille ja pikkusuolaisille. Mitä muuta kunnon seitanviiniltä voisikaan toivoa! Helposti lähestyttävä, monikäyttöinen viini on palkittu useaan kertaan. Keskihapokas, päärynäinen ja aprikoosinen prosecco on myös hennon kukkainen ja kevyen yrttinen.

Hinta- ja tuotetiedot saat tästä.

soligo prosecco Treviso 75cl
Lunaria Civitas Pecorino 75cl

Orsogna Lunaria Civitas Pecorino

Pecorino? Eikö se ole juustoa? Ei suinkaan, vaan maukasta viiniä! Tätä viiniä ei pidä luulla maitotuotteiksi vaan huomata, että Pecorino-rypäleen nimi tulee lampaista, jotka alueella liikkuessaan söivät rypäleitä. Muodikas Pecorino antaa mineraalisia ja yrttisiä viinejä. Pecorinon osuus viinistä on 85 % ja loput ovat Malvasia ja Trebbiano -rypäleitä. Hapokas ja hedelmäisen tyylikäs viini on Demeter-sertifioitua biodynaamista tuotantoa.

Hinta- ja tuotetiedot saat tästä.

Orsogna Lunaria Coste di Moro Montepulciano d'Abruzzo

Orsogna Lunaria Coste di Moro Montepulciano d’Abruzzo on ihastuttavan makeahko ja runsasmakuinen punaviini seitanin seuraksi. Se on täyteläinen ja tumman kirsikkainen, mutta siinä on myös luumua ja mausteisuutta. Se on vieläpä Demeter-sertifioitua biodynaamista tuotantoa.

Hinta- ja tuotetiedot saat tästä.

orsogna lunaria coste di moro montepulciano abruzzo