Jaahas! Olisikos nyt taas se aika vuodesta, kun vanha kaveriporukka kokoontuu viettämään aikaa yhdessä? Vai onko illalla kenties kutkuttavan jännittävät treffit? Meillä on ehdotus ohjelmaksi!

Kokkaaminen yhdessä on aina ajankohtaista tekemistä, ja siitä saa tervetullutta vaihtelua perinteisille kahvitteluille. Ja mikä parasta – lopputuloksena on hyvää syötävää!

Riippuen siitä, valmistatteko nopeaa nachopeltiä vai jotakin oikein pitkään hautuvaa gourmet-tyyppistä murkinaa, saattaa vieraiden saapumisesta ruokailuun asti vierähtää pidempikin tovi. Ruoalle on valittu jo täydellinen illallisviini, mutta mitäs keksisimme ahkerille ruoanvalmistajille? Tarvitaan tietenkin ruoanvalmistajan viini!

Ruoanvalmistajan viiniä etsivän kannattaa kääntyä helposti lähestyttävien seurustelujuomien puoleen, oli haussa sitten punaviini, valkoviini, rosee tai kuohuviini. Seurusteluviinit maistuvat nimensä mukaisesti hyvin sellaisenaan, ja aperitiivin asemassa ne herättelevät samalla mukavasti ruokahalua.

Ruoanvalmistajan viini taipuu myös ruokajuomaksi

Mutta hetkinen, oliko ruoanlaitto sittenkin niin nopeaa hommaa, että viiniä ehdittiin ottaa juuri ja juuri ne yhdet lasilliset? Olipa hyvä että tuli puheeksi, sillä nämä kulauteltavat seurusteluviinit sattuvat olemaan myös monipuolisia ruokajuomia. Ei muuta kuin viini mukaan keittiöstä ja kunniapaikalle ruokapöytään.

Kätevimmät niksipirkat saattavatkin ottaa neuvosta vaarin ja soveltaa illalliselle ja kokkaukseen yhden viinin taktiikkaa. Ja sehän passaa.

Tutustu alta maukkaiksi havaittuihin ruoanvalmistajan seurusteluviineihin ja vilkaise samalla, mille ruoille niitä erityisesti suositellaan.

Footmark Smooth Red

Footmark Smooth Red

Nimensä mukaisesti ihanan pehmeä Footmark Smooth Red on todellinen monitoimiviini, joka maistuu varmasti monelle. Siinä on hiukan jäännössokeria, mikä tekee viinistä erityisen lempeän ja pyöreän.

Footmark Smooth Red sopii etenkin pastalle, grilliruoalle, vaalealle lihalle ja juustoille. Aivan erityisesti suosittelemme sitä silloin, kun illan menusta löytyy tulisen meksikolaisia vivahteita. Voit lukea lisää Footmark Smooth Redistä ja texmexistä tästä. Viini käy myös vegaaneille.

Hinta- ja tuotetiedot saat täältä.

Monte dos Amigos Rosé

Mikä sopisikaan paremmin ystävien kanssa kokkailuun kuin ystävyyden oma nimikkoviini! Persoonallinen portugalilainen Monte dos Amigos Rosé on tehty ystävyyden kunniaksi, ja se on yhtä mutkaton ja helposti lähestyttävä kuin hyvät ystävät.

Puolikuivassa ja marjaisen makuisessa roseessa on sokeria 12 g litrassa, mikä tekee siitä sekä kulauteltavan seurusteluviinin että kaikkia morjestavan ruokapöydän sankarin. Voit lukea lisää Monte dos Amigos Rosésta tästä.

Monte dos Amigos Rosén löydät sekä puolikkaana (0,375 l) että tavallisen kokoisena viinipullona (0,75 l).

Hinta- ja tuotetiedot saat täältä.

monte dos amigos puolikas ja munkit
tosti asti dolce

Tosti Asti Dolce

Maistuisiko vaihteeksi makea kuohari? Tosti Asti Dolce on hyvin perinteinen viini, jota Boscan perhe on tuottanut Italian Piemontessa jo peräti 200 vuoden ajan. Suosittu kuohuviini on helposti lähestyttävä ja lempeä maljajuoma, jossa on myös sopivan matala alkoholipitoisuus.

Tämän makean seurusteluviinin erityisosaamista ovat makeat jälkiruoat, joten suosittelemme sitä etenkin jälkkäripöydän viiniksi.

Hinta- ja tuotetiedot saat täältä.

Crudo Catarratto-Zibibbo

Upea mustekalaviini ei varmasti jää näissä bileissä huomaamatta! Crudo Catarratto-Zibibbo on miellyttävä puolikuiva valkoviini Sisiliasta, jossa maistuu runsas hedelmäisyys yhdessä raikkaan hapokkuuden kanssa. Ruokapuolella se on erityisesti kevyiden ruokien, kuten salaattien ja tietysti meren antimien ystävä.

Crudo Catarratto-Zibibboa saa kolmessa eri koossa: puolikkaana (0,375 l) pullona, tavallisena (0,75 l) pullona sekä kolmen litran hanapakkauksessa.

Hinta- ja tuotetiedot saat täältä.

Crudo Catarratto Zibibbo