Eteläafrikkalaisen Stellar Wineryn tuottama Running Duck White on hedelmäisyydessään kerta kaikkiaan herkullinen nautiskelu- ja seurusteluviini. Se on myös mitä mainioin kumppani hieman tulisemmalle ruoalle tai aasialaisille annoksille, kuten kermaiselle curry-kanalle. Kokeile myös grillatun tai savustetun rasvaisen kalan sekä vaikka äyriäisten kaveriksi!

Running Duck Whitelta löytyy sertifikaatti poikineen. Se ei sisällä lisättyä sulfiittia ja on lisäksi vegaaninen, luomuviljelty, eettisesti tuotettu ja reilun kaupan periaatteita noudattava (Fair for Life). Sillä on myös paikallinen Sustainability & Integrity -sertifikaatti.

Running Duck -sarja on saanut nimensä Indian Runner -ankoista, jotka toimivat luonnollisina tuholaistorjujina viinitarhoilla. Lisää viinisarjasta sekä mm. ankoista huolehtivasta “Duck Masterista” voit lukea täältä.

Tuottaja – Stellar Winery

2003 perustettu Stellar Winery on Etelä-Afrikan suurin reilun kaupan luomuviinien tuottaja. Rypäleet tulevat Western Cape -alueelta. Stellar Winery ostaa luomusertifioidut rypäleet itsenäisiltä viljelijöiltä. Työntekijät ja viljelijät omistavat yhtiöstä 26 prosenttia.

Stellar Wineryn omistama Stellar Foundation on voittoa tavoittelematon säätiö, joka tekee työtä yhteiskunnallisten asioiden eteen. Heillä on käynnissä lukuisia projekteja, joilla autetaan ja parannetaan työntekijöiden ja lähiyhteisön elämää esim. koulutusta ja terveydenhuoltoa tukemalla. Tukea on jaettu myös esimerkiksi alueen kouluille. Myös reilun kaupan (Fair for Life) sertifiointi on parantanut Stellar Wineryn työntekijöiden työ- ja elinoloja. Tutustu Stellar Wineryn toimintaan tästä.

Tutustu myös muihin viineihimme, jotka eivät sisällä lisättyä sulfiittia tästä.