Porto Cruzin portviineissä on valinnanvaraa

Porto Cruzin portviinit kuuluvat portviinien parhaimmistoon. Niitä yhdistää erinomainen laatu, vuosisatojen ammattitaito ja aito rakkaus portviineihin. Porto Cruzin portviinit valmistaa Gran Cruz Porto, joka on maailman suurin portviinien valmistaja. Erityisesti Ranskassa nämä tuotteet löytyvät jokaisessa marketissa, baarissa, bistrossa jne. Ranskassa portviini nautitaan ennen kaikkea aperitiivina, mutta se sopii nautiskeluun myös ruoan jälkeen ja erityisesti pikkusuolaisten ja hyvien juustojen kanssa. Kuvittele itsesi pehmeään nojatuoliin, lautasella lempijuustoja, taustalla hyvä musiikki ja kädessä lasillinen erinomaista portviiniä…. Niitä elämän hyviä hetkiä.

Valitse mikä tahansa bistro Ranskassa ja näet lähes varmasti tämän pullon siellä. Tämä on ranskalainen perusaperitiivi monen muun rinnalla. Ateriaa ei voi nauttia eikä syömään lähteä ilman lasillista etukäteen tai alkuun. Työpäivän jälkeen poiketaan bistroon tätä varten. 

Ranskalaisittain tämä on aperitiivi, viilennettynä. Sopii maltillisin kulauksin seurusteluviiniksi, se säestää mahtavasti suklaaherkkuja, paahdettuja pähkinöitä, makeita hedelmiä ja voimakkaita juustoja.

PortoCruzTawny75cl
PortoGranCruz20yearsold75cl

20-vuotias tawny on erityisellä sijalla jokaisen portviiniä rakastavan sydämessä. Siinä on kypsyyttä, mutta samalla vielä selkeän hedelmäisiä sävyjä.

Meditaatioviini, juustotarjottimen moniosaaja myös vuohenjuustoille, jälkiruokaviini paahdettuja hedelmiä tai paahdettua sokeria sisältäville jälkiruoille. Erinomainen myös suklaan ja suklaajälkiruokien kanssa. Tarjoa viilennettynä.

Porto Gran Cruz Vintage 2011

Vuosikertaportviini eli Vintage Port on portviinien ehdoton kuningas. Se tehdään sekoituksena yhden satokauden rypäleistä ja vain erityisen hyvinä satovuosina portviinitalo esittelee vuosikerran, usein vain muutamina vuosina vuosikymmenessä.

Tasokkaat sinihomejuustot kuten roquefort ja stilton, suklaa ja suklaiset jälkiruoat ja leivonnaiset sopivat erinomaisesti, muut makeat jälkiruoat myös. Vuosikertaportviini on illallisten huipennus ja todellinen nautiskeluviini.

Porto Gran Cruz Vintage 2011 75cl