Weinhof 519 Pink Riesling oli tänäkin vuonna Suomen paras Pink Riesling Viinilehden Vuoden roseeviini 2022 -kilpailussa. Koko kisassa se ylsi jo toista kertaa peräkkäin pronssille. Onnittelut!

Näin Viinilehden tuomaristo kommentoi Weinhof 519 Pink Rieslingiä:

”Pronssiviini oli hauska yllätys. Kun pullo paljastettiin, huomasimme, että sama saksalainen sijoittui kolmanneksi viime vuoden kilpailussamme. Rieslingistä ja Pinot Noirista tehdyssä roseessa on mukana myös vesitippa. Tuote täyttää näin viinilain pykälät, mutta sitä kohdellaan Euroopassa juomasekoituksena.” – Viinilehti 2022

Koko jutun voit lukea Viinilehden sivuilta täältä, ja viime vuoden voittouutisen näet tästä.

Pink Riesling saadaan nimensä mukaisesti Riesling-rypäleestä lisäämällä siihen hiven Pinot Noiria, joka saa aikaan viinin vaaleanpunaisen värin. Weinhof 519 Pink Riesling on syntynyt Norexin viinitiimin ja Thorsten Mehrelinin yhteistyöllä Weinhof 519 -tarhojen Rheingaun Riesling- ja Pinot Noir -rypäleistä.

Arviossa Weinhof 519 Pink Rieslingiä kuvaillaan seuraavin sanoin:

”Hyvin puhdaspiirteinen, mutta hillittyarominen tuoksu tuo mieleen omenan, persikan, kypsän punaherukan ja vadelman. Maku on lähes kuiva ja toistaa tuoksun aromit. Siinä on lisäksi makeaa mausteisuutta ja kukkaisuuttakin. Eloisa sitruksinen hapokkuus tuo viiniin ryhtiä ja kantaa kokonaisuutta kevyesti suuta supistavaan, mutta veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan.”

Viinilehti 2022

 

Viinin hinta- ja tuotetiedot saat tästä.

Weinhof 519 Pink Riesling

Tarkista saatavuus tai tilaa Pink Riesling lähi-Alkoosi!

Tilaaminen on helppoa. Klikkaamalla ”Siirry tilaamaan” pääset Alkon verkkokauppaan. Voit siirtää Pink Rieslingin ostoskoriin ja valita toimituksen haluamaasi myymälään. Tilauksesta vastaa Alko ja tilaus on lisämaksuton.