Weinhof 519 Pink Riesling on voittanut pronssia Viinilehden Vuoden roseeviini 2021 -kilpailussa. Weinhof 519 Pink Riesling oli myös kilpailun paras pinkki Riesling.

Tuomaristo luonnehti Weinhof 519 Pink Rieslingiä näin:

”Pronssiviini osoittautui pullon paljastuksen jälkeen mukavaksi yllätykseksi. Se edustaa uutta, trendikästä Pink Riesling -tyyliä. Viehkeässä viinissä yhdistyy herkullisella tavalla Riesling punasävytteisen marjaiseen aromimaailmaan.” – Viinilehti 2021

Pink Riesling saadaan nimensä mukaisesti Riesling-rypäleestä lisäämällä siihen hiven Pinot Noiria, joka saa aikaan viinin vaaleanpunaisen värin.

Tekemässään arviossa Viinilehti kuvailee Weinhof 519 Pink Rieslingiä seuraavasti:

Weinhof 519 Pink Riesling

”Varsin hillittyarominen, mutta hyvin puhdaspiirteinen tuoksu tuo mieleen kypsän punaherukan, vadelman ja hennon yrttisyyden. Maku on kuiva ja toistaa tuoksun aromit. Siinä on lisäksi kypsien puolukoiden vivahteita. Eloisa sitruksinen hapokkuus tuo viiniin ryhtiä ja kantaa kokonaisuutta kevyesti suuta supistavaan jälkivaikutelmaan.” – Viinilehti 2021

Voitokas Weinhof 519 Pink Riesling on syntynyt Norexin viinitiimin ja Thorsten Mehrelinin yhteistyöllä Weinhof 519 -tarhojen Rheingaun Riesling- ja Pinot Noir -rypäleistä. Tavoitteena oli luoda persoonallinen Rose Riesling, jossa Rieslingin hapot maistuisivat selkeämmin ja Pinot Noirin marjaisuus tulisi voimakkaammin esille. Koska saksalainen viinilaki ei salli Rieslingistä tehtävää roseeta, oli viiniin lisättävä vielä tilkka vettä, jolloin se on aromatisoitu vedellä.

Raikas hapokkuus tekee Weinhof 519 Pink Rieslingistä erittäin hyvän seurustelujuoman ja esimerkiksi risottojen, salaattien ja vuohenjuustojen parin. Sen tuoksussa voi havaita sitrusta, ruusun terälehtiä, punaisia herukoita, kukkia, vadelmia ja ahomansikoita. Viini on kuiva ja tasapainoinen, ja siitä löytyy hienostunutta hapokkuutta, vadelmaisuutta, kirsikkaisuutta ja kukkeutta.