Vegaaninen döner eli Vöner villitsi Suomen vegaanit ja sekaanit jo ensiaskeleillaan. Seitan-pohjaista Vöneriä saa nykyään joka niemestä ja notkelmasta, kaupasta ja ravintolasta. Vöner äänestettiin VegeAwardsin parhaimmaksi uutuustuotteeksi 2018 ja parhaimmaksi kasviproteiiniksi 2019. Eikä suotta! Mahtavan makunsa lisäksi se sisältää runsaasti proteiinia sillä se on valmistettu vehnäproteiinista seitanin tapaan. Lisäksi se sopii myös soijatonta ruokavaliota noudattaville.

Vöner on todellinen keittiön helmi, sillä siitä loihtii niin pizzan ja hernekeiton kuin pitkään haudutetun syksyisen padankin. Eikä se kavahda kevyitä ruoka-annoksiakaan sillä se sopii vaikkapa salaattiin, uuniperunan täytteeksi, wokkeihin, tacoihin, tortilloihin eli periaatteessa vain oma mielikuvitus on rajana.

Lisätietoa ja herkullisia reseptejä löydät Vönerin sivuilta.

Mutta mikä viini sopii Vönerille?

Vönerille sopivat niin puna- kuin valkoviinitkin, mutta eivät ihan mitkä vaan! Vönerin kanssa parhaiten sopivat hiukan jäännössokeria sisältävät viinit, sillä ne korostavat hienosti Vönerin ominaisia makuja. Ja koska Vöner on vegaaninen, on sen viiniltä vaadittava samaa. Olemme testanneet useita viinejä ja niistä arvovaltaisen raatimme kiistattomiksi suosikeiksi nousivat alla esitellyt valinnat. Klikkaamalla kuvaa, saat lisätietoa viinistä sekä sen myymäläsaatavuudesta Alkoista.

Parhaimmat vegaaniset viinit Vönerille löydät alta!