Monte Tabor Ripasso

Mehevän runsasmakuinen

24,99€
75 cl

Lisätiedot

BiodynaaminenBiodynaaminen
LuomuLuomu
VegaaninenVegaaninen

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

GrilliruokaGrilliruoka
PataruokaPataruoka
SienetSienet
Fidora Valpolicella Ripasso on monikäyttöinen viini runsasmakuisiin ruokiin, grillattuun tai paistettuun lihaan, erilaisiin patoihin ja höystöihin, sienimuhennoksiin, lasagneen ja koviin tai puolikoviin juustoihin.
Corvina, Corvinone ja Rondinella -rypäleet korjattiin Illasin laakson rinteiltä 220 – 300 metrin korkeudessa ja Ripasso-menetelmän mukaan ne saivat toisen 15 – 20 päivän käymisen Amaronen puristusjäännösten kanssa. Tämä lisää väriä, alkoholipitoisuutta, uutosta ja rakennetta viiniin. Viiniä kypsytettiin tämän jälkeen 24 kuukautta ranskalaisessa tammessa. Tuloksena on täyteläinen ja erittäin runsasmakuinen viini, joka kannattaa avata pari tuntia ennen tarjoamista ja tarjota 18 – 20 °C lämpöisenä. Tämä demeter-sertifioitu, biodynaaminen viini sopii vegaaneille.
Täyteläinen, tanniininen, tumman kirsikkainen, luumuinen, vaniljainen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Vuonna 1974 Guido Fidora päätti siirtyä luomuviljelyyn perhetilallaan. Tuohon aikaan se ei ollut muotia eikä luomu edustanut mitään lisäarvoa kuluttajalle. Aiheesta ei ollut kirjoja, ei tutkimuksia eikä opettajia. Kokemus opetti. Nyt neljännessä sukupolvessa biodiversiteetti on tuotannon kivijalka. Reunustavat puut, pensasaidat, ryteiköt ja lammet suojaavat sekä köynnöksiä että tilalla kasvavia kasveja ja siellä liikkuvia jäniksiä, kettuja, fasaaneja, ankkoja, haikaroita ja villisikoja. Lorenzo Fidoran maatilalla ei olla palattu vanhoihin hyviin aikoihin vaan otettu askel eteenpäin kohti laatua, terveyttä, kestävää kehitystä ja ympäristövastuuta, jota tukee uusi teknologia ja tutkimus. Fidoran perhe on viljellyt Civranettan tilaa melkein vuosisadan ajan ja uskoo, että sitoutuminen, sitkeys ja kokemus tekee heidän rypäleistään erityisiä jo ennen kuin ne ovat kellarissa. Varhainen aloitus merkitsee perheelle paljon: he eivät ryhtyneet tähän vaan kasvoivat näiden ajatusten kanssa. Viinit heijastavat heidän maailmassaan kotoperäisiä lajikkeita, maaperää ja paikallista ilmastoa.

Tuottaja

Fidora Wines

Rypäleet

Corvina, Corvinone, Rondinella

Sokerit

3.9 g/l

Alkoholi

14%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

927001

Alueluokitus

Valpolicella, Veneto

Makutyyppi

Mehevä & hilloinen

Tutustu myös näihin

Merino Organic
12,98 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Portugali
Samsara Appassimento 75cl
24,89 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Italia
14,49 €
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen
75 cl
Espanja
Louis Jadot Couvent des Jacobins Pinot Noir 75cl
28,98 €
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen
75 cl
Ranska
Grace 75cl
12,48 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Etelä-Afrikka
Katse Red Blend 0.75l
8,99 €
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen
75 cl
Espanja