Tämä helppo ja näyttävä perhoskakku on juhlapöydän ehdoton keskipiste. Nappaa tästä blogista helppo ohje kauniiseen perhoskakkuun!
Kevään myötä on taas aika suunnitella herkullisia ja kauniita kakkuja valmistujaisjuhliin, äitienpäivään ja muihin kevään ja kesän juhliin. Perhoskakku on kaunis ja helppo valinta kevään juhliin ja se herättää varmasti ihastusta vieraiden keskuudessa. Nappaa alkumaljaksi teemaan täydellisesti sopiva Tosti Butterfly Demi-Sec -kuohuviini!
Sokerikakkupohja
- irtopohjavuoka halkaisija 18-20cm
- 5 kananmunaa
- sokeria
- vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- voiteluun 25 g voita

Valmistus:
1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Voitele reunat pehmeällä voilla.
2. Riko munat yhteen lasiin ja kaada toiseen lasiin yhtä paljon sokeria, sekä kolmanteen saman verran vehnäjauhoja. Lisää jauhoihin leivinjauhe ja sekoita ne keskenään.
3. Kaada sokeri sekä munat kulhoon ja vatkaa ne kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmis, kun vatkaimella tehty kuvio jää hetkeksi näkyviin.
4. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon pienissä erissä ja kääntele varovasti nuolijalla. Tee sekoitusliikkeet vaakasuunnassa, jotta taikina pysyy ilmavana. Hölskytä vuokaa kevyesti, jotta ilmakuplat poistuvat.
5. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Suojaa pinta foliolla tarvittaessa. Älä avaa uunia ensimmäisen 20 minuutin aikan, jotta kakku ei lässähdä.
6. Kakku on valmis, kun se irtoaa hieman reunoista. Testaa kypsyys tikulla, jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä.
7. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen ja anna jäähtyä.
Reseptin ja kuvat Viikon Viinille on loihtinut foodbytwins.

Mascarponevaahto
- 1 l kermaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 500 g mascarponea
- 150 g valkosuklaata sulatettuna

Valmistus:
1. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa.
2. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri pehmeäksi vaahdoksi.
3. Lisää mascarpone joukkoon ja vatkaa, kunnes seos on tasaista.
4. Kaada sulatettu valkosuklaa joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
5. Vatkaa vielä hetki, kunnes vaahto on kuohkeaa ja tasaista.
6. Käytä kakun täytteenä tai koristeena.
Huom! Voit myös värjätä vaahtoa elintarvikeväreillä.
Sitruunacurd
- 1 dl sitruunan mehua + 1 rkl kuoriraastetta
- 1 dl sokeria
- 2 keltuaista
- 50 g voita

Kakun muotoilu ja täyttäminen
Kakun täyttäminen
Leikkaa jäähtynyt kahteen osaan ja levitä ensimmäiseen kerrokseen sitruunacurdia ja mascarponevaahtoa. Nosta toinen kerros päälle.
Leikkaa kakku perhosen muotoon
Leikkaa pyöreä kakkupohja kahtia. Käännä palat niin, että leikkuupinnat osoittavat ulospäin ja yhdistä ne keskeltä, jolloin muodostuu perhosen siipien muoto. Voit leikata kakkuun vähän lisää muotoa halutessasi.
Kostutus
Kostuta kakkupohja kevyesti esimerkiksi 1-2 dl sokerivedellä tai sitruunamehulla.
Koristelu
Levitä ohut kerros mascarponevaahtoa koko kakun päälle ja tasoita lastalla. Asettele pinnalle mustikoita, macaronseja ja folioon käärittyjä kukkia. Voit pursottaa reunoille lisäkoristelua värjätyllä mascarponevaahdolla. Anna kakun maustua ja vetäytyä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua.
Voilà – valmis! Nauti kakusta viilennetyn Tosti Butterfly Demi-Sec -kuohuviinin kera.