Aroa Jauna Organic

Moderni ja elegantti

12,98€
75 cl
Aroa Jauna 75cl

Lisätiedot

LuomuLuomu
VegaaninenVegaaninen

Käyttövinkit ja ruokasuositukset

GrilliruokaGrilliruoka
LammasLammas
Miedot juustotMiedot juustot
NautaNauta
Pasta ja pizzaPasta ja pizza
Rasvainen kalaRasvainen kala
Salaatit, kasvisruokaSalaatit, kasvisruoka
Sopii esimerkillisesti punaisen lihan seuraksi, lampaanlihaan erityisesti, paahdettuihin kasviksiin, pastaan, grillatun kalan kumppaniksi ja mietojen tai keskivahvojen juustojen kyytipojaksi.
Aroa Jauna tulee Navarran pohjoislaidalta, joka rajautuu Urbasan ja Andian vuorijonoihin. Cabernet Sauvignon, Merlot ja Grenache -rypäleet kasvoivat luomuna kalkkipitoisessa savimaassa. Boutique-tilan tyyliin kuuluvat huolella valitut tarhat alueen korkeimmilla ja viileimmillä seuduilla, käsin tapahtuva korjuu ja äärimmäisen huolellinen viinin valmistus. Murskattuja rypäleitä maseroitiin ja käytettiin 18 päivää jäähdytetyissä tankeissa. Viini kypsyi vuoden ranskalaisessa ja amerikkalaisessa tammessa. Lisäksi sitä kypsytettiin vähintään vuosi pullossa. Viini sopii vegaaneille.
Täyteläinen, tanniininen, karhunvatukkainen, hapankirsikkainen, tumman luumuinen, suklainen, kevyen tamminen
Jaa
Tulosta

Tuottajan tarina

Vintaen omistama Aroa Bodegas tekee Espanjan Navarrassa pioneerityötä ei ainoastaan luomuviinien ja biodynaamisten viinien tuottajana, vaan myös minimaalisen logistiikan ja ympäristöä säästävän toiminnan taitajana. Yerri Valleyn tarhat on valittu huolellisesti, ne sijaitsevat korkealla ja matka bodegalle on lyhyt. Biskajanlahden läheisyys, rikas maapohja ja runsas valo tukevat köynnösten kasvua. Tarhaa työstetään karsien lehtiä ja vähentämällä sadon määrää, käsityönä ilman kemiallisia lisiä. Vähän rikkiä ja kuparisulfaattia tarvitaan homeiden torjuntaan. Tuotantoa leimaa pienimmän puuttumisen ajatus, joka antaa rypäleiden puhua viinin kautta. Kellarissa on kaksi maan alaista kerrosta, joita ei tarvitse koneellisesti jäähdyttää. Valmistuksessa viini siirtyy painovoimalla alakertaan. Käsin poimitut rypäleet puristetaan kevyesti ja suodattaminen tapahtuu painovoimalla. Tankit ovat pieniä ja tynnyrit enimmäkseen ranskalaisia. Tilan 25 hehtaaria on jaettu 7 tarhaan, joilla kasvavat punaiset Garnacha, Tempranillo, Cabernet Sauvignon ja Merlot sekä valkoiset Garnacha Blanca ja Moscatel.

Tuottaja

Bodegas Aroa

Rypäleet

Cabernet Sauvignon, Garnacha, Merlot

Sokerit

0 g/l

Alkoholi

14.5%

Pakkaus

Lasi

Suljentatyyppi

Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero

420517

Alueluokitus

D.O. Navarra

Makutyyppi

Roteva & voimakas

Tutustu myös näihin

Lisa 1503 BIB
31,90 €
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen
300 cl
Italia
Running Duck Shiraz 75cl
11,99 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
75 cl
Etelä-Afrikka
Corsini Le Corti Chianti Classico 75cl
19,99 €
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen
75 cl
Italia
Monte dos Amigos Tinto 75cl
8,99 €
alko
Punaviinit
Keskitäyteläinen
75 cl
Portugali
Casa Charlize Cuve Forte BIB
35,99 €
alko
Punaviinit
Täyteläinen
300 cl
Italia
Matsu El Viejo 75cl
39,98 €
alko
Punaviinit
Erittäin täyteläinen
75 cl
Espanja