Tuottaja
Rypäleet
Sokerit
Alkoholi
Pakkaus
Suljentatyyppi
Alkon tuotenumero
Alueluokitus
Makutyyppi
Lisätiedot
Käyttövinkit ja ruokasuositukset
Tuottajan tarina
Tuottaja
Rypäleet
Sokerit
Alkoholi
Pakkaus
Suljentatyyppi
Alkon tuotenumero
Alueluokitus
Makutyyppi
Oletko pastan ystävä? Entä maistuvatko rapsakat sipsit tai muut pikkusuolaiset? Ehkä vielä juuston kanssa? Sattuipa sopivasti, sillä nämä …
Liittymällä tilaajaksi hyväksyt henkilötietojesi käytön tietosuojaselosteen mukaisesti. Voit peruuttaa liittymisen koska tahansa, eikä se sido sinua mihinkään.
Piispansilta 9 B, 3. krs
Kauppakeskus Iso Omena
02230 Espoo
Horeca-alan ammattilainen? Suuntaa sivulle norex.fi
Viikon Viiniä ylläpitää Norex Selected Brands Oy
Täyteläinen, tanniininen, karhunvatukkainen, hapankirsikkainen, tumman luumuinen, suklainen, kevyen tamminen
Sopii esimerkillisesti punaisen lihan seuraksi, lampaanlihaan erityisesti, paahdettuihin kasviksiin, pastaan, grillatun kalan kumppaniksi ja mietojen tai keskivahvojen juustojen kyytipojaksi.
Aroa Jauna tulee Navarran pohjoislaidalta, joka rajautuu Urbasan ja Andian vuorijonoihin. Cabernet Sauvignon, Merlot ja Grenache -rypäleet kasvoivat luomuna kalkkipitoisessa savimaassa. Boutique-tilan tyyliin kuuluvat huolella valitut tarhat alueen korkeimmilla ja viileimmillä seuduilla, käsin tapahtuva korjuu ja äärimmäisen huolellinen viinin valmistus. Murskattuja rypäleitä maseroitiin ja käytettiin 18 päivää jäähdytetyissä tankeissa. Viini kypsyi vuoden ranskalaisessa ja amerikkalaisessa tammessa. Lisäksi sitä kypsytettiin vähintään vuosi pullossa. Viini sopii vegaaneille.
Vintaen omistama Aroa Bodegas tekee Espanjan Navarrassa pioneerityötä ei ainoastaan luomuviinien ja biodynaamisten viinien tuottajana, vaan myös minimaalisen logistiikan ja ympäristöä säästävän toiminnan taitajana. Yerri Valleyn tarhat on valittu huolellisesti, ne sijaitsevat korkealla ja matka bodegalle on lyhyt. Biskajanlahden läheisyys, rikas maapohja ja runsas valo tukevat köynnösten kasvua. Tarhaa työstetään karsien lehtiä ja vähentämällä sadon määrää, käsityönä ilman kemiallisia lisiä. Vähän rikkiä ja kuparisulfaattia tarvitaan homeiden torjuntaan. Tuotantoa leimaa pienimmän puuttumisen ajatus, joka antaa rypäleiden puhua viinin kautta. Kellarissa on kaksi maan alaista kerrosta, joita ei tarvitse koneellisesti jäähdyttää. Valmistuksessa viini siirtyy painovoimalla alakertaan. Käsin poimitut rypäleet puristetaan kevyesti ja suodattaminen tapahtuu painovoimalla. Tankit ovat pieniä ja tynnyrit enimmäkseen ranskalaisia. Tilan 25 hehtaaria on jaettu 7 tarhaan, joilla kasvavat punaiset Garnacha, Tempranillo, Cabernet Sauvignon ja Merlot sekä valkoiset Garnacha Blanca ja Moscatel.
Lisätiedot
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |