Paella ja espanjalainen cava on taivaallinen yhdistelmä

Paella on kesäkeittiön suosikki ja kaikkien kaveri 🙂 Kesällä ruoanlaitto saa uusia ulottuvuuksia, kun ruoka tehdään ulkona. Kesäkeittiö ympärillä pyöriminen sekä osallistuminen ruoan valmistamiseen ja pöydän kattamiseen ovat osa ruokailun sosiaalisuutta. Helppotekoinen, värikäs ja maukas paella on täsmävalinta kesän ruokasuosikiksi. Ruokajuomaksikin on helppo poimia raikas, hedelmäinen, mineraalinen ja hennon paahteinen viini.

Espanjalaisen paellan kanssa maistuvat luonnollisesti espanjalaiset cavat Pares Balta Brut B ja Pares Balta Pink

Vivahteikkuus yhdistää paellaa ja sen viinikumppaneita. Viinien hedelmäisyys ja paistoksen kypsät aromit rakentavat tasapainoisen kokonaisuuden. Raikas, hedelmäinen cava antaa tyylikkään lisäsävyn ateriaan, ja kuohuviinin paahteinen jälkimaku sopii paellan vastaaviin aromeihin. Luomuviinit ovat tämän ajan viinisuosikkeja, joten Pares Baltan luonnonmukaisesti tuotetut biodynaamiset kuohuviinit käyvät hyvin paellan viinikumppaneiksi. Cavojen hedelmäisyys ja raikkaus täydentävät hyvin paistoksen meren elävien sekä mausteiden kokonaisuutta.

Paella, 6‒8 annosta:

250 g meren eläviä, kuten katkarapuja, kampasimpukoita ja tiikeriravun pyrstöjä

8 dl kanalientä

3 maustamatonta broilerin filettä suikaleina

1 sipuli hienonnettuna

punainen paprika suikaloituna

3 tomaattia paloiteltuna

3,0 dl risottoriisiä

2 dl keitettyjä papuja paloina tai ohutta vihreätä parsaa paloina

2 dl valkoviiniä

oliiviöljyä

valkosipulirouhetta

kurkumaa tai sahramia

1 lime lohkoina

suolaa, cayennepippuria

Tee näin:

Valmista kanaliemi. Ota erilleen 2 dl kanalientä ja keitä risottoriisi lopussa liemessä. Suikaloi ja paloittele raaka-aineet. Paella kypsyy nopeasti, joten nosta kaikki raaka-aineet paistopisteen lähelle. Kuullota sipuli ja valkosipulirouhe öljyssä muurinpohjapannulla. Lisää ja kypsennä broileri- ja paprikasuikaleet. Kaada joukkoon tomaatin palat, kurkuma ja valkoviiniä. Sekoita usein ja lisää tarvittaessa kanaliemeä tai valkoviiniä. Näin paella pysyy riittävän kosteana. Lisää sekaan kypsä riisi ja anna niiden saada pannulla väriä. Lisää lopuksi pavut/parsa ja meren elävät. Anna makujen tasoittua hetken, mausta suolalla ja pippurilla. Laita koristeeksi limen lohkoja ja tarjoile paella suoraan pannulta.

Suomalainen versio ruoasta valmistuu mieleisistä raaka-aineista kotoisasti vaikka muurinpohjapannulla

Paella on perinteinen Espanjan Valenciasta tuleva riisiruoka, joka on saanut nimensä matalasta ja pyöreästä paistopannusta, paellasta. Paellan makujen salaisuus on avotulella valmistaminen, jolloin erilaiset aromit yhdistyvät pannulla mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi. Paella sopii kesämökille kesäiltaan tai puutarhajuhlaan helppouden, makujen sekä sosiaalisen luonteen takia!

Teksti, resepti ja kuvat: Heikki Remes. www.viinimies.com

15,99 €
alko
Erittäin kuiva
75 cl
Espanja 
12,79 €
alko
Erittäin kuiva
75 cl
Espanja 
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email